USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: "Oyunu kazandık ama maçı kazanamadık"

Medipol Başakşehir beraberliğini değerlendiren Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, “Bugün oyunu kazandık ama maçı kazanamadık. Bütün istatistikler bunu gösteriyor" dedi.

Önder Karaveli:
08-03-2022 02:10

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, bölgesinde Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın peşi sıra planlı matbuat toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, açıklamalarda bulundu. "Bugün oyunu kazandık ama maçı kazanamadık" niteleyerek laflarına süregelen Karaveli, "Bütün istatistikler bunu gösteriyor. Oyun gücü efdal birlikte rakibe erinç oynadık. Oynadığı nice maçta rakibine nispetle erdemli oynayan ve nice maç ele geçiren takıma erinç oynadık. Birinci amacımız geride hile kurmalarından faydalanmaya çalıştık. Bunu engelleyip rakip nısıf sahadan pozisyonlar bulmak, fazlalaşmak ve kişi organizasyonlarımızı peydahlamak üstüne çalışmıştık. İlk yarıda nice defa bunu yaptık ve pozisyonlar bulduk. Kalemizdeki ilkin konum 35. dakikada gol oldu. Bu bizi de ruhsal kendisine çelimsiz süreliğine etkiledi. Dikkatsizce birlikte gol yedik. Reaksiyon gösterdik ve Can ve Güven'in kolektif golüyle pik balans geldi" ifadelerini kullandı.

"İlerleyen bölümlerde farklılık haklarına ihtiyacımız olacağını biliyorduk"

Başakşehir'in attığı ikinci golden ilkin Welinton'un sakatlanarak kenara gelmesine karşın Necip Uysal'ın oyuna alınmamasına da duruluk getiren Önder Karaveli, "Maçın sonuç saniyelerinde Welinton sakatlandı. Maçın efdal tempolu gideceğini biliyorduk. İlerleyen bölümlerde farklılık haklarına ihtiyacımız olacağını biliyorduk. 20 saniye vardı, bununla ilgilendiren Atiba'yı oraya alarak farklılık hakkımızı kullanmamak istedik. Gole el ettiğini düşünmüyorum. 4 defans oyuncumuz da orada olacaktı. Golü yiyerek 2-1 yenik biçimde hapishane girdik" halinde konuştu.

"Sakatlık bizi bizar ediyor"

Alex Teixeira'yı kişi tutkusu üstüne değiştirdiklerini de tamlayan deneyimli çalıştırıcı, "Oyundaki ağırlığımız, kontrolümüz bitmeme etti. Çok birlikte tomar konum olmasa da taraftarın coşkusuyla gole genişliğinde birlikte hile vardı. Gole genişliğinde konum bulma yönünde ensesi kalın olmasa da rakibe mucibince çarpıcı birlikte hile vardı. Güven ve Alex'i dönmek mecburiyetinde kaldık. Talep Alex'ten geldi. Sakatlıktan çıkan riskli birlikte oyuncuydu. Oyuna çelim katacak oyuncularımız dışarıda kalıyorlar pot yüzünden. Sakatlık bizi bizar ediyor. Oyuncuyu destek olmak istiyoruz. Girenlerin efdal yardımı bulunduğu söylenemez. Kazanmayı aşırı istediğimiz, pozisyonumuzu değiştirecek birlikte maçı elan kazanamadığımız düşüncesince üzgünüm" cümlelerine toprak verdi.

"Güven ondan beklediğimiz nice şeyi adına getirdi"

Güven Yalçın'ın performansını değerlendiren Önder Karaveli, "77. dakikaya genişliğinde ondan beklediğimiz nice şeyi adına getirdi. Yorulduğunu hissettik ve çıkardık. Oyun ihdas organizasyonunun bozulması dair Güven ve Alex başrol oynadı. Ataklarda çarpıcı kabilinden gözükse de rakibin kişi bölgesinden süregelen ataklarını engelleyemez birlikte görüntüsü oldu. Doktorumuzdan da farklılık dair uyarma geldi. Bir kişiyi elan kaybetmemek düşüncesince ve solmamış birlikte Batshuayi çarpıcı mümkün sanarak oyuna soktuk ama istediğimizi alamadık. Güven aşırı iyi birlikte gol attı. Pozisyonlar hazırladı. Rakibin atağa çıkışında ondan beklediğimiz iletişimi ve koşuları yaptı. Genel kendisine Güven'den memnunum. Santrforlarımız Güven, Larin, Batshuayi var” dedi.

Pjanic, Josef, N'Koudou ve Oğuzhan'ın durumu

Pjanic, Josef, N'Koudou ve Oğuzhan Özyakup'un pot süreçlerinin sorulması üstüne ise Karaveli, şu yanıtı verdi:
“Doktorlarla daima konuşuyoruz. Bazılarının tedavileri, bazılarının antrenmanları bitmeme ediyor. İçlerinden Galatasaray maçında oynayabilecek oyuncular olacaktır. Beklentimiz bu yönde. Oynayacak seviyeye gelemeyecek oyuncularımız da olabilir."
Önder Karaveli başkaca Kenan Karaman'ın ahit oynadığı oyundan sonuç etap mutlu bulunduğunu ve gol attığı düşüncesince de talih duyduğunu belirtti.

Uygar Aydın - İsmail Yasin Akçın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler