USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: Kulübün müzesine bir kupa eklemek gurur verici

Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa 2021'de alışılagelen süresi ve temdit dakikaları 1-1'lik eşitlikle sonuçlanan maçta, penaltılar kararında Fraport TAV Antalyaspor'u 4-2 yenik ederek kupanın sahibi oldu. Karşılaşmanın peşi sıra siyah-beyazlı ekibin uygulayım sorumlusu Önder Kar

Önder Karaveli: Kulübün müzesine bir kupa eklemek gurur verici
06-01-2022 08:43

Karşılaşmanın evvel yarısında kendilerinin can alıcı olduklarını anlatım fail Karaveli, ikinci yarıda ise Antalyaspor’un hâlâ can alıcı bulunduğunu anlatım etti. Karaveli, “Final derece bir bitiş oldu. Son anne derece gelişigüzel nesne yaşandı. Heyecan fevk seviyedeydi. Bir elde eden olacaktı, Antalya’da kılıç de baş döndürücü istiyorduk. Bize, kulübümüze baht oldu. Bütün ekip, topluluk baş döndürücü mutluyuz. Kulübün müzesine bir kupa eklemek gurur verici bir gidiş ve baş döndürücü keyifliydi. Antalyaspor’un 3-4-3 formasyonuna dirlik kılıç baş döndürücü hazırlıklıydık. İlk nısıf hem merkezde elleme ayaklarla topa cemaat adına bununla birlikte kenarları elleme kullanarak can alıcı ve elleme oynadık. Rakibimize bir tomar davranış vermedik. Birkaç şut ve duran top. Orada az buçuk hâlâ yaklaşan olmalıydık. Dengeli bir dubara bekliyordum fakat bizim hakimiyetimizde geçen, gol attığımız, ihtimal de evvel yarıda oyunu sonlandırabileceğimiz bir karşılaşma biçimine geldi. Devre ortada oyuncularla konuştuğumuzda katiyen korumalarını istemedik. Yeni pozisyonlar, prodüktivite istedik. 2’nci yarıda Antalyaspor biçimlenme değişikliği yaparak çıktı. Daha ilkin oynadığımız 4-3-3 ile sahadalardı. Bölüm büro 2 santrforlu oldular. İkinci yarının şişman bölümünde hâlâ çalışan bir dubara ortaya koydular. Ön tarafta da hepsi koruyamayınca rakip üstümüze geldi. Sonucunda da gol geldi. Gol ego geliyorum diyordu. Biz golü yemeden ilkin merkezi ikilemiştik. Alex’i oyuna alıp, onu Batshuayi’ye yaklaşan tutmaya çalıştık. Kenar ataklarını akilane kullanan Antalyaspor’a, oyuncularımız da yorulunca biçimlenme değişikliği yaptık. Merkez savunmayı 3’lü ve 2 köşe berk yaptık. Kenar aktörleri da savunmada baş döndürücü dayanaklık etmek verdi. Uzatmada hâlâ dengelenir derece oldu. İki takımda ikinci golü atabilirdi. İki takımda golü bulamayınca, kılıç piyasası savunup, aceleci geçişlerle bunu sürdürmeye çalıştık. Oyuna canlı oyuncumuz Emirhan’ı soktuk. Aslında az oynadığı bir alana soktuk. Merkez ılımlı alan oyuncusudur. Ben onun kenarda da can alıcı oynayabileceğine inanıyordum. Etkili oynadı, arkadan mevrut gençlere rüya oldu. Maçın 120 dakikası gelişigüzel dü takımın da yorgunluğuyla tamamlandı. Belirlediğimiz oyuncular penaltıları attı, Ersin 2 adet kurtarış yapmış oldu ve elde eden kılıç olduk” ifadelerini kullandı.

“ÖZELLİKLE İLK YARIDA OYNADIĞIMIZ PAS OYUNUNDA ZEMİNİN BÜYÜK KATKISI VARDI”

Stadyum ve döşeme dirlik düşünceleri sorulan Karaveli, “Buradaki sahaya tek devir unutmayacağım. Kalbimin en elleme durumunda bu sahayı daim saklayacağım. Bence döşeme harikaydı. Çok hâlâ bir tomar izleyici olduğunda ortaya baş döndürücü hâlâ ayrımlı bir hava çıkacaktır. Özellikle bizim evvel yarıda oynadığımız küf oyununda yerin şişman yardımı vardı. Ben bu stadı baş döndürücü beğendim. İyi stadyum ve elleme organizasyonla burada evren kupası elleme ve dörtköşe geçecektir” diyerek konuştu.

Kupa galibiyeti annesine bağış fail Karaveli, konuşmasını söyle noktaladı:

“Ben az buçuk ilkin sahada yaptığım konuşmada bu galibiyeti Beşiktaş’ı içten dost taraftarına, camiasına, oyuncusuna her kişiye bağış etmiştim. Göreve başladığımdan bu yana buradan kaç kişiye teşekkürname ettim. Benim düşüncesince hususi bir noktayı bulunan anneme baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Bugüne derece gelmem de şişman emeği vardır. Ellerinden öpüyorum. Bu galibiyeti camiamızdan sonradan anneme de fiyat ediyorum.”

ERSİN DESTANOĞLU: 3’ÜNCÜ KUPAMI KAZANDIM, BUNUN İÇİN ÇOK MUTUYUM

Kurtardığı dü penaltıyla Beşiktaş’ın kupayı kazanmasında ehemmiyetli gösteriş oynayan Ersin Destanoğlu, tahsil edilen kupada emektar uygulayım yönetmen Sergen Yalçın ve ekibin de şişman yardımı olduğuna uyanıklık çekti. Ersin Destanoğlu, “Maça elleme başladık. İyi bir 45 dakika oldu. 1-0 öne geçtik. Ancak kılıksız bir golle karşılaşma uzatmalara gitti. Biraz yorulduk açıkçası. Ama iş penaltılara kaldı ego de tek kurtardım. Penaltıları elleme attık. 3’üncü kupamı kazandım. Bunun düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Maça gelirken Rıdvan ile konuştuk. Önder hocanın evvel kupası. Şunu da anlatmak istiyorum. Bu kupada Sergen sarıklı ve kadrosunun de baş döndürücü şişman oranı var. Onlarla sabık yıl hocamız bizlere baht verdi. Biz de elleme değerlendirip, 2 kupa kazandık. Dediğim derece şişman emeği mevcut ona da teşekkürname ederim. Önder hocanın evvel kupası. İnşallah Beşiktaş forması altında daim bu arada hâlâ kaç kupalar kaldırırız” biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler