USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: 'Kazanmayı hak edecek oyun oynamadık'

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, 2-1 aşınmış oldukları Galatasaray maçının peşi sıra meydana getirdiği açıklamada, geçmiş yarıda rakibin baskısını kıramadıklarını ve kazanmayı hak fail birlikte ayak topu ortaya koymadıklarını tabir etti.

Önder Karaveli: 'Kazanmayı hak edecek oyun oynamadık'
15-03-2022 00:08

Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray'a deplasmanda 2-1 yenmiş bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Önder Karaveli, karşılaşmanın arkası esna planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Mücadeleyi değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Karaveli, “Bugün buraya düzeltmek düşüncesince gelmiştik. Başka da tek bilinçlilik düşünmemiştik. İlk yarıda planladığımız tek şeyi sahaya yansıtamadık. Rakibin baskılı başlayacağını öngördük ama süresinin bu denli olmaması gerekiyordu, olmasını tığ sağladık. Rakibin attığı golle az henüz eskiden kısmı ön düzlük baskısıyla geçirdik. Rakip hücumdayken, hepsi ön düzlük hücumcularımızla buluşturup akın gerçekleştirmek istedik ama bunu beceremedik. Merkez ılımlı meydan oyuncularımızla aşırı birlikte tomar ferde kaybı yaparak, köşe oyuncularımızla topa erbap olamayarak, savunmamızın konum alamadan aceleci saldırı geçişlerine erbap olmasını sağladık. Tek dünya malı gösterebildiğimiz pozisyonumuz, attığımız kornerlerdi. Onun haricinde dünya malı gösteremedik. İlk yarının sonlarına akilane az buçuk dengelendi oyun. İkinci yarıda Josef oyuna girdi. Daha çelimsiz kıymetlendirmek istiyorduk ama oyun bizi oraya itti. Galatasaray bizi kişi dalında benimseme etti. Oyunun bizde olması, topla henüz aşırı oynamamız konum getirmedi. Biraz henüz ürün kısımda Rıdvan'ı oyuna aldıktan sonra, Larin'i santrfor sahasına geçirerek, rakibin biçim stoperlerinin iklim hakimiyetlerini bilmemize rağmen, merkezden birlikte bilinçlilik üretemediğimiz düşüncesince kenarlardan birlikte bilinçlilik boşaltmak istedik. Larin'in birlikte konumu vardı, ürün gelmedi. Benim takımın başına geçmemin arkası esna minimum konum bulduğumuz maçtı. Bugün ikinci golü atıp beraberliği alabilirdik ama kazanmayı hak edecek birlikte oyun oynamadık” ifadelerini kullandı.

“Tercihlerim dair nadim değilim”

Bugün biçim giyen oyuncuların performansı karşı sorulan suali cevaplayan Karaveli, “Can güzeşte maçın ürün dönemlerdeki en güzel performanslarından bir tanesini gösterdi. Güven, oyuna girmiş olduğu zamanlarda çarpıcı olmuştu. Geçen maçta oyuna yardım sağlayıcı isimlerdendi. Kenan ürün 3 haftadır, sahada beklediklerimizin doğrudan elden tamamını namına getiren birlikte oyuncuydu. Alex'in de yükselen birlikte formu vardı. Bu adlar Başakşehir maçında en faziletli başarım sağlayan oyunculardandı. Bunlar futbolcular, araba değiller. Her günleri bire birlikte olmuyor. Seyircinin de itişiyle rakip baskılı birlikte oyun gerçekleştirdi. Temaslı oyunda bizlere kazanım kurdular. Oyuncularımızdan henüz iyisini beklerdik ama oyuncuların değme haset bire birlikte olmuyor. Bugün de güzel günde değillerdi” dedi. Güven Yalçın'ın oyundan çıkıp aracısız soyunma odasına gitmesini de değerlendiren Karaveli, “Bu probleminin muhatabı Güven. Ama umumi üstünden söylersem oyuncular eskiden nısıf bitmeden oyundan çıkınca üzülürler. Onun da beklentileri yüksekti. Can dair da nadim değilim. Geçen haftaki oyunda güzel başlayamadı ama sonra aşırı güzel götürdü. Pişmanlık duymuyorum” diyerek konuştu.

“Kendimle ait mukteza eleştiriyi yapacağım”

Kendi performansı ile alakalı suali da cevaplayan Karaveli “Burada birlikte karşılaşma kazanıldığında kesinlikle uygulayım adamlar yukarılara çıkarılıyorsa kaybedilen maçta da vebal bana ait. Tercihler, değişiklikler, hepsini sayabilirsiniz. Planladığımız şeyler namına gelmediği düşüncesince üzgünüz. Galatasaray'ın baş baskısı kırabilseydik, az buçuk yerinden oynatabilseydik, konum almada külfet çıkaracaktık onlara ama tek halde yerinden oynatamadık. Kendimle ait şu anda sıcağı sıcağına olmasa da sonra mutlakta zalimce eleştirenlerdenim. Mutlaka bunu da yapacağım” dedi. Oyuncu tercihleri karşı da mütekellim Önder Karaveli, “Kazanıldığında seçenekler doğru, kaybedildiğinde kusur şekilde yorumlanıyor. Ben birlikte esbak maçı kaynak alarak en akilane kadroyla çıktığımızı düşünüyorum. Beşiktaş Avrupa'da ve Türkiye'de değme müsabakasını düzeltmek düşüncesince sahaya çıkar. Futbolcular aşırı arzuladı kazanmayı. Dünkü antrenmanda gösterdikleri, bugüne aşırı anık oldukları yönündeydi ama bugüne yansıyan hakeza değildi.

Göreve başladıktan buyana kestirmece 3 ay ha ve oynadığımız en ruhsuz maçtı. Kaybettiğimiz Konyaspor ve Kayserispor maçlarında da henüz iyiydik” açıklamasını yaptı. Maçtan evvela dü kulübün meydana getirdiği izahat karşı bahsetmek istemediğini kail Önder Karaveli, “Ben bu yüz toplantılarda uygulayım sorulara karşılık özgülemek istiyorum. İşin tekniğiyle ait bahsetmek isterim. Benim hakkımdaki yorumlardan bilgili değilim. Bunları izlem ederek Beşiktaş'ın uygulayım direktörlüğünü yapamam. Bu yorumlar sayı üstünden yapıldığı için, aşırı levent boylu müddet evvela bu yorumları okumayı ve dinlemeyi bıraktım” ifadelerini kullanırken, siyah-beyazlı ekibin amacı karşı da “Beşiktaş hedefsiz kalmayacaktır. Kayserispor maçında kesinlikle elendiğimizi hacısı hocası seyretti. Harika birlikte oyun vardı ama steril kaldı. Kalan haftalarda ikinci esna namına maksadımız var. Sonuna denli bunu kovalayacağız. Sezon böylecene nerede olduğumuzu değme daim bu arada göreceğiz” açıklamasını yaparak laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler