USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: “Gol yemeden kazanmak önemliydi”

Karagümrük deplasmanında 1-0 elde eden Beşiktaş'ta Teknik Direktör Önder Karaveli maçın arkası sıra konuştu. Karşılaşmayı gol yemeden kazanmanın baş döndürücü önemli bulunduğunu kail Karaveli, klasman arasının da kendileri düşüncesince baş döndürücü dobra müştere

Önder Karaveli: “Gol yemeden kazanmak önemliydi”
19-01-2022 00:32

Süper Lig'in 22. haftasında Karagümrük'ü deplasmanda 1-0 yenmiş eden Beşiktaş'ta Teknik Direktör Önder Karaveli, karşılaşmanın peşi esna planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Karşılaşmayı değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Karaveli, “Maçı kazanmak güzel. Gol yemeden aktarmak güzel. İstanbul'da da olsak birlikte deplasman galibiyeti kabul etmek güzel. Uzun birlikte ara olmuştu. Rakibimizin çalıştırıcı değişikliğinden sonradan çoğu kez 4-2-3-1 yeğleme ettiğini biliyorduk. Kenar aktörleri degaje oynuyordu. Buradaki Çaykur Rizespor müsabakasını aktif izledik. Kendi oyunumuzda 3-4-1-2 düşünüyorduk gücün köşe oyuncularının genişliğinden dolayı, 1 ad birlikte tomar olalım niteleyerek 4-3-3'ü yeğleme ettik. Topa cemaat olmamızı sağlayacak Pjanic, Oğuzhan ve Josef vardı. İlk yarıda planladığımız nice nesne gerçekleşti. Topa cemaat olduk, çabuk geçişleri yaptık. Ama neticelendirme kısmında arada birlikte yeğleme hatalar, arada birlikte uran hatalarla, aşırı şimdi birlikte tomar gol konumu bulacağımız evvel yarıdan ceza vuruşu golüyle ayrıldık. Rakibin de konumu yoktu. Devre ortada oyunculara pasın hızını artırmalarını istedik. 45-60 arası da planladığımız halde geçti. 3-4 açık konum yakaladık gücün akıllıcasına vuruşlar olmadı. 60'tan sonradan ayrıksı birlikte senaryoyla karşılaştık. Rakibin üstümüze gelmesine sebebiyet verdik. Savunma oyuncularının beraberinde Pjanic ve Josef aşırı yoruldu. Kalemizde birlikte tomar konum bulamayan rakibimiz üstümüze gelmeye başladı. Sevindirici bulunan nesne eksiksiz bunlara rağmak defans oyuncularımızın dikkati ve grup birlikteliğiyle gol yemeden bitirdik” ifadelerini kullandı.

“Batshuayi çabucak gol çarpmak düşüncesince sahada değil”

Rizespor karşısında oynanan dobra oyunun çabucak Beşiktaş'tan kaynaklı olmadığını kail Karaveli, “Rize'deki oyunda çabucak dijital avantaj bizlere ilişkin birlikte boyut değildi. Rizespor'un da ne denli huzur koyabilmesiyle de ilgiliydi. Daha savunmalı oyuncularla sahada olmamıza rağmak şimdi aşırı konum bulduk. Bugün dobra oynamadık diyemem gücün evvel 60 dakikayla sonrasının değişik bulunduğunu söyleyebilirim. Tabii ki fiziki yıpranma, kırgınlık sahadaki kararları da etkiler. Biz fiziki şekilde takımımızı yukarıya çekebilmek düşüncesince arayı bekliyoruz. O emekleri şu anda yapamıyoruz, aktörleri destek olmak düşüncesince yapmamamız da gerekiyor. Sağlıklı halde aktörleri bu araya sokmamız gerekiyor. Sadece Atiba ve Larin ulusal takıma gidecek. Hazırlanma hesabına o çevrim değerli olacaktır” niteleyerek konuştu. Michy Batshuayi'nin salt gol çarpmak düşüncesince sahada olmadığını kail Karaveli, “Gol atamadığında hayattaki eksiksiz oyuncular üzülür. Batshuayi de bizlerin beklentisini biliyor. Ama çabucak gol çarpmak düşüncesince sahada değil. Penaltı golüyle tamamladı maçı gücün penaltının atılamadığı ahval da oluyor. Geçen maçı da onun golüyle kazandık. Penaltı golünü de aşırı dobra attı. Üzülüyorduk, bu boyut onu aşağıya çekebilir. Ama çarpmak düşüncesince çabasını görüyoruz. Santrforlar çabucak alevlenmiş çarpış yapmaz. Onun çarpış şiddetinde dava namevcut gücün akıllıcasına yere dövme dair az buçuk başağrısı bulunduğu aşikar. Ama bunu da düzeltecektir. Bugün Larin'in de Ghezzal'ın da vuruşlarında isabetsizlik oldu. Tekrarlarımızı yaparak bunları da aşacağız. Batshuayi'yi çabucak gol atsın niteleyerek sahaya çıkarmıyoruz. Santrfor pozisyonunda oynuyor. Hem rakip atağında defans görevleri mevcut bununla beraber hücuma asistan olma rolü var. Sadece gol atıp gayri görevlerini hesabına getirmezse kılıç mutlu olmayız. Bugün de gayri yapması gerekenleri aşırı dobra yaptı. Savunma yaparken aşırı iştahlı. Daha da birlikte tomar edisyon ihdas etmek istiyor gücün kılıç izin etmiyoruz, grup bütünlüğü bozulmaması düşüncesince buna izin etmiyoruz. Milli arayı da öz tesislerimizde değerlendirmeyi planlıyoruz. Uzun kamplar oyuncular kabilinden aşırı yeğleme edilen ahval değil. Aileleriyle bulunan bağları da önemli. Biz bu arayı aşırı akıllıcasına halde kullanıp, takımın fiziki seviyesini şimdi dobra noktaya taşıyacağız” açıklamasını yaptı.

“2 maçtır gol yemeden bütünlemek önemli”

Karagümrük karşısında yakalanan gol konumu sayısının birlikte maçta yakalanan averaj birlikte konum sayısında bulunduğunu kail Önder Karaveli, “Gol konumu sayısı, birlikte maçta yakalanması müstelzim ortalamayı karşılayacak şekildeydi bugün. Mukayeseyi averaj üstünden yaparsak az pozisyonumuz yoktu bugün. Gaziantep maçından şimdi açık pozisyonlarımız vardı. Bu maçta gol önceleri konum sayımız fazlaydı. Rizespor maçında aynı ihtimal az buçuk bol yukarıya çıktı. Ama beklentiyi averajdan belirlersek ahit de az değildi konum sayısı. 2 maçtır gol yemeden bitiriyoruz maçları. Bu boyut da aşırı kıymetliydi” dedi. Son şekilde takımda sakatlığı mevcut esame üzerine mütekellim Karaveli, “Her oyuncuya gerekseme duyuyoruz. Üst üstüne üstlük maçlar oynadığımız devirde bu boyut önemli. Umut cuma namazı haset olmayacak. Bize söylenen süreden şimdi ilkin dönecek üzere duruyor. Antalyaspor maçına akıllıcasına fakat dönecektir bana göre. Welinton maçta birlikte mihnet yaşadı. Çok gerekseme duysaydık ihtimal ahit oynayabilirdi gücün oynasaydı parçalanmış derecesi yükselebilirdi. Stoper sayımızda sıkıntımız bulunmadığı düşüncesince kendisini dinlendirme lüksüne sahiptik. Emirhan'ı dinlendirdik ve ağız ağıza iyileşmesini istedik. Cuma haset oynayacak bir hale gelecektir. Kerem, Atiba ve Hasic de ahit hususi antrenman yaptı. Atiba da Cuma haset şekil giyebilecektir” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

İLGİLİ HABER
Beşiktaş, Karagümrük deplasmanında 8 karşılaşma sonradan galip Beşiktaş, Karagümrük deplasmanında 8 karşılaşma sonradan galip
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler