USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Önder Karaveli: “Bugün daha iyi olan taraftık”

Fenerbahçe deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ayrılan Beşiktaş'ta Teknik Sorumlu Önder Karaveli maçın arkası sıra konuştu. Galibiyet düşüncesince sahaya çıktıklarını fakat kaybetmemenin de ehemmiyetli bulunduğunu kail Karaveli, sahada iyi olan tarafın Beşiktaş bulunduğunu

Önder Karaveli: “Bugün daha iyi olan taraftık”
19-12-2021 23:03

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda 2-2 berabere küsurat Beşiktaş'ta Teknik Sorumlu Önder Karaveli, karşılaşmanın peşi sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Mücadeleyi değerlendirerek laflarına başlamış olan Karaveli, “Güzel müşterek ayak topu akşamı bulunduğunu düşünüyoruz. Bugün buraya gelirken Kayserispor maçından muahharen planladığımız gelişigüzel obje düzeltmek üzerineydi. Fenerbahçe'nin maçlarını seyredip öz oyunumuzu elbette daha iyi bir vaziyete getiririz diyerek düşündük. İstediğimiz nice şeyin bulunduğunu düşünüyorum. Alan savunmasıyla karşıladık. Futbolcularımız onlara belirlediğimiz pozisyonlara akla yatkın biçimde davrandılar. Oyunun başında gole genişliğinde iyi gittik. Golü yedikten muahharen bire müşterek oyunu bitmeme ettirdik ve bu benim düşüncesince kıymetliydi. Devre bitene genişliğinde hakeza gideceğini düşünürken, birlikte yediğimizi düşündüğüm müşterek gol daha geldi kalemize. Nasıl ki atan müşterek tane başına atmıyorsa, gol yenildiği devir da kol biçiminde gol yeniliyor. Geçen hafta Oğuzhan ve Güven değişimleri oyuna aşırı ulama sağlamıştı. Biraz daha ileriye gitmemiz gerekiyordu ve Oğuzhan'dan Batshuayi'ye dayanak olmasını istedik. Oğuzhan girince işler daha iyi gitti. Pozisyonlar bulduk ve golün geleceğini çevrim ortada oyunculara söylemiştim. Gol yemezsek 2-2 ve 3-2'ye gidebileceğimizi söylemiştim. Rıdvan'ın iyi müşterek ortası oldu. Yüksek mutedil yapmadı golde. Harika müşterek 8 hile desteği ha golde ve iyi vurdu Josef. Bugün ihtimal maçın galibi değiliz ancak oyunun galibiyiz. Hızlı doğrultu değiştirmeler vardı müşterek de. Bununla da Fenerbahçe'nin köşe boşluklarını değerlendireceğimizi düşünmüştük. İkinci golde de bunu değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

“Josef kusursuz müşterek ulama sağladı”

Fenerbahçe'nin evvel golünde ceza atışı pozisyonunu görmediğini tabir fail Önder Karaveli, “Ayrıca benim değerlendirmem ehemmiyetli değil. Hakem kararlarını TFF değerlendirir” derken, Pjanic'i bugün değişik alanda oynatmasıyla ilgilendiren şekilde da “Pjanic'in oyuna en faziletkâr ulama verdiği durum 6 numaraydı. Josef'in dönüşüne karşın Pjanic'i o pozisyondan edinmeyi düşünmedim. Bunu kusursuz yapıyor ve daha da iyi yapacaktır. Bugün Atiba hesabına Josef'i düşündük. Kayserispor maçında defans dair Pjanic aşırı iane alamadı. Atak organizasyonlarında güçlükler yaşadı. Josef bugün ona aşırı araştırma görevlisi oldu. Can ve Josef bugün doğrudan 8 şekilde başladı. Top rakipteyken Pjanic'e iane ettiler. Bunu iyi yapmış oldu Josef, 2 de kusursuz golle ulama yaptı. Birlikte iyi götürdüler bence” diyerek konuştu.

“Hangi rolü verirlerse orada olacağım”

Yeni fen direktörün belirlenme sürecinde taraftarların namına dayanak vermesiyle ilgilendiren de mütekellim Önder Karaveli, “Taraftarın cemaat çıkışı beni aşırı bahtiyar ediyor. Bu kusursuz müşterek şey. Bunun hemen 2 haftadır oynanan dubara ve tahsil edilen neticeyle ilgili bulunduğunu düşünmüyorum. Beşiktaş geçmişinden buyana özkaynağı ile en ışıltılı günlerini canlı kulüptür. Ben de özkaynaktan yetişip topçu oldum. Antrenör şekilde da özkaynaktan yetiştim. Taraftarlara minnettarım. Başkan ve idare kuruluna da teşekkürname ederim. Böyle güç müşterek sürede haysiyet duydum bu rolü verdikleri için. Ben kalbimden ve aklımdan geçenleri birleştiririm. 2 pik da çıkarken akıbet etap heyecanlıydım. Bu heyecanı kaybedersem çalıştırıcılık yapmayı düşünmem. Ben futbolun zarfında kalmaya, çalıştırıcılık yapmaya, dinç şahısların yaşamına dokunmaya, iklim futbolunu iyi bir vaziyete getirmeye talibim. Oyunun daha dobra olması düşüncesince yapılacak ne mevcut ise bunlara talibim. Beşiktaş Başkanı ve Yönetim Kurulu, bana nerede olmamı söylerse ego orada olacağım. Bana dünkü mevrut fen insanın ekibinde fariza yapmamı söylerlerse, bunu da ikrar ederim. Beşiktaş Kulübü bana ne fariza verirse ego sonuna genişliğinde elimden geleni yaparım” açıklamasını yaptı.

“Oyuna girenlerin ulama sağlaması aşırı önemli”

Kayserispor karşısında bulunduğu kabil Fenerbahçe uğrunda de Oğuzhan ve Güven'in aşırı ulama sağladığını kail Önder Karaveli, “Güven ve Oğuzhan'ın sabık hafta faziletkâr katkıları ha ancak gelişigüzel oyuna ulama karşılayıcı evvel 11'de pik doğmak yerinde değil. Fenerbahçe'ye erinç oynayacağımız oyunun planında ayrıksı oyunculara lazım duyduk. Bu oyuncuların tamamlayıcıları da Josef ve stoperde Necip'ti. Biraz Serdar'ı korumayı düşündüm. İyi oynadığı müşterek maçın ilişkin sorunlu müşterek Fenerbahçe maçı onu geriye götürebilir diyerek düşündüm. Necip'le ilgilendiren günah olunca gine sahada oldu. Çünkü Serdar, Ersin ve Rıdvan kabil Beşiktaş'ın geleceğidir. Maçtan evvela oyuncularla hamleleri de konuşuyoruz ve skora layıkıyla vaziyeti konuşuyoruz. Güven ve Oğuzhan bugün gine muahharen giren pozisyonundaydı ancak yarını bilmiyoruz. İkisi de girdikten muahharen aşırı ulama yaptılar. Dışarıdan giren oyuncunun girip ulama sağlaması aşırı kıymetli” dedi.

“Çok iyi müşterek aktör grubu var”

Güven'in oyuna girmiş bulunduğu dakikanın kendisi açısından akla yatkın müşterek zamanlama bulunduğunu kail Karaveli, “Merkez mutedil sahadan memnundum ancak Fenerbahçe'nin öndeki 4'lüsünün salim ve soldaki isimlerini Larin ve Ghezzal'la kapatmayı düşünüyorduk. Ama ikisi de ondan sonra az buçuk aksattı bu görevi. Çok müşterek tomar başıboş darbe kazandığımız düşüncesince Ghezzal'ın oyunda kalmasını istedik. Güven girdikten muahharen aşırı bulaşık etti oyuna. Merkez mutedil sahanın bugün bizim etkimizde bulunduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'den daha iyiydik rakamsam anlamda. Yüzde 60'a andıran topla oynamayla sahadaydık. Takımla maçtan evvela az buçuk konuştuk. İyi müşterek aktör grubu var. Benim katkım en azdır, en müşterek tomar ulama oyuncularındır. Burada özkaynaktan müşterek tane başıma gelmedim. U19'daki eksiksiz dostlarım yanımda. İyi müşterek erke oluştu. Beşiktaş vazgeçmez. Beşiktaş'ın kültüründe caymak yoktur. Bir intizar gerekiyordu ihtimal de, buna da tığ balya geldik. Umarım bundan hakeza daha iyi neticelerle bitmeme ederiz” ifadelerini kullandı.

Karaveli akıbet şekilde altyapıda fariza karşılayıcı fen erkeklerin unutulmaması icap ettiğini söyleyerek, “Geçen maçta galibiyetle teşekkürler göndermiştim. Çok içimden geçmişti bu teşekkürleri iletmek. Maçta 2 defa geriden geldik. Büyük müşterek peyrev desteği vardı. 2 defa geriden binmek ve kaybetmeden boşanmak dobra ancak en aşırı istediğimiz bu değildi. Benim kabil bu ülkede altyapılarda, akademilerde, o genişliğinde aşırı amele çalıştırıcı mevcut ki. Çok kıymetli dostlarım var. Kendi adıma bu ülkenin gençlerine güvenmekten vazgeçmeyeceğim. Spor halkoyu da amele antrenörlere güvenmekten vazgeçmesin. Bu ülkenin futbolunu aşırı daha iyi bölgelere taşıyabiliriz” açıklamasını yaptı.

Bozhan Memiş - Bora Akyol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler