USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ömer Erdoğan: 'Her iki takım oyuncularını da tebrik ederim'

Beşiktaş deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrılan Hatayspor'da Teknik Direktör Ömer Erdoğan maçın peşi sıra konuştu. Her iki ekibi da tebrik fail Erdoğan, takımlarında golcülerin can alıcı olmasını da “Hücum futbolunu muhip müşterek beceri adamım” niteleyerek özetle

Ömer Erdoğan: 'Her iki takım oyuncularını da tebrik ederim'
19-03-2022 23:03

Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrılan Hatayspor'da Teknik Direktör Ömer Erdoğan karşılaşmanın peşi sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Mücadeleyi değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Erdoğan, “Öncelikle oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok dobra müşterek uğraş sergilediler. Maçın çetin geçeceğini biliyorduk. Hava koşulları da maçı zorlaştırdı. İki takım oyuncularını da kutluyorum. Ayakta fark durmanın çetin bulunduğu müşterek meydan vardı. Biz rakibi bekleyip intikal oyununu tez gerçekleştirmek istedik. Bu yıl intikal oyununda başarılıydık ve buna bulanıklık verdik. Beşiktaş'ın rakipler ikinci alanda durduğu devir oyun kurmakta zorlandığını gördük. İkinci alanda hepsi kazanıp tez atılım eylemek istedik. Gole denli bunu yapamadık. Beşiktaş baskılı başladı. İlk büro bizim nısıf bölgemizde geçti. Ne devir ki golü yedik ve oyuncuların üstündeki edisyon azaldı, tığ de oyunu değiştirdik. Güzel de müşterek golle 1-1'i yakaladık. İkinci yarıda rakibi pasa değil levent boylu toplara zorladık. Yeteri denli vesile bulduk lakin penaltı alanı içerisindeki bitiş paslarını ve akıbet vuruşları elan dobra yapabilseydik 3 benek alabilirdik. Maçın müşterek o kalede müşterek bu kalede bulunduğu müşterek karşılaşma izlettiğimizi düşünüyorum ve oyuncularıma teşekkürname ediyorum” niteleyerek konuştu.

“Sezon başlangıcında Avrupa gayemiz yoktu lakin bundan sonradan sonuna denli gitmek istiyoruz”

Takımın küsurat haftalarda Avrupa gayesi düşüncesince uğraş edeceğini tabir fail Erdoğan, “Açıkçası bizim sezona önceden Avrupa gayemiz yoktu. Bunu elan ilkin de belirttim. Hedefimiz sıfırdan kurulan müşterek takım adına evvel 10'da olmaktı. İnişli mezun müşterek dönemimiz oldu. Oyuncularımızın Afrika Kupası'na gittiği devirde müşterek sansasyon oldu. Son haftalarda da toparladık. Takım içerisindeki özgüven artışından sonradan hakeza müşterek vesile var ise sonuna denli gitmek istiyoruz. Önümüzdeki maçlarda bu maksata ulaşacak olanaklar sunulursa, sonuna denli mahkûm etmek istiyoruz. Maçların sıkıntı derecesi de artıyor. Üst grubu zecrî müşterek takım var. Alt tarafta da tartışmalı bağlam var. Her karşılaşma bizim düşüncesince bitiş ayrıcalığı taşıyacak. Oyunumuzu yükseltmek açısından, aktörleri yükseltmek açısından bunu bitmeme ettireceğiz” dedi.

“Sözleşmesi sona erecek bulunan oyuncudan müstefit olmak isteriz”

Sezon böylece sözleşmesi sona erecek bulunan oyunculardan Munir'in ek müddet hakkını kullandıklarını tabir fail Ömer Erdoğan, Traore, Ribeiro ve Diouf ile ilişik adına da “Munir'in opsiyonu vardı ve bunu kullandık. Diğer oyuncularla da sürdürmek istiyoruz. Kendilerine ve menajerlerine bu arzumuzu ilettik. Oyuncular da az buçuk müddet istediler. Geçen yıl yaşadığımız deneyim var. Yönetimimize ayrı müşterek ayraç açmamız gerekiyor. Bazı kulüplerde kavil uzatmayan oyuncular oynatılmıyor, ekip dışı bırakılıyor. Bunu köpoğluluk dönemimde de yaşamıştım. Biz buna hakeza bakmıyoruz ve mevsim sonuna denli giymek istiyoruz. Tekliflerimizi yapıyoruz ve bekliyoruz. Umut ederim bu ihvan bitmeme eder. Ben de sarıklı adına sıfırdan müşterek takım ihdas restore etmek istemiyorum. Sezon bitiyor, evvel 11'den 8 oyuncu ayrılıyor ve esasen bina eylemek mecburiyetinde kalıyorsunuz. Benim yeğleme ettiğim müşterek gestalt değil bu lakin oyuncular da eğleşmek isterlerse dobra olur” açıklamasını yaptı.

“Hücum futbolunu muhip müşterek uygulayım adamım”

Hücumda biçim giyen adların Süper Lig'deki en dobra üçlüsü olduğun kail Ömer Erdoğan, “Bizim ilerideki oyuncularımız Süper Lig'in en dobra kadrosu gibi. Diouf'un verdiği performansı münakaşaya lüzum yok. Saba Lobjanidze aşırı dobra durumda. El Kaabi de kraliyet yarışında lider. Hava koşulları ağırdı ve karşımızda da Beşiktaş kabilinden iri müşterek takım vardı. Yine de ellerinden geleni yapmış oldu oyuncularımız. Bugün Saba'nın serbest vuruş golüyle 1 benek aldık. Beşiktaş heyecanlı müşterek takım. Onlarla ilişik istimara yapmam makul olmaz. Ama bu statta yandaş uğrunda sallanmak çetin oluyor” dedi. Oyuncuların özlük yeteneklerinin de hücumda bu denli çarpıcı olmalarını sağladığını kail Erdoğan “Aynı sürede sarıklı adına oyun anlayışı adına atağı aşırı seviyorum. Antrenman metotlarım da hücuma dayalı. Bir anda maksata gidecek alıştırma yapıyoruz. Bu da oyuncularda alışkınlık oluşturuyor. Hatta bazı bazı antrenmanlarda aktörleri durduruyorum zira gelişigüzel devir hücuma gidilmez, az buçuk takımın dinlenmesi gerekiyor. Oyuncularda bundan sonradan alışkınlık oldu, kazanılan gelişigüzel topta hücuma gidiyorlar. Bu beni bahtiyar etse de ayak hepsi bu ve 90 dakika daim atılım yapamazsınız. 90 dakika süresince hem rakibi üzerinize getirip düzlük oluşturmanız gerekiyor aynı sürede rakibin peşinde elan mıhlı atılım etmeniz gerekiyor niteleyerek müşterek düşüncem var” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort

İLGİLİ HABER
Önder Karaveli: Kazanamayınca dobra oyunun manası kalmıyor lider Karaveli: 'Kazanamayınca dobra oyunun manası kalmıyor'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler