USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okan Buruk: 'Hedefimiz galibiyet sayısını arttırmak'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Antalyaspor maçının arkası sıra meydana getirdiği açıklamada, hedeflerinin galibiyet serisinin sayısını arttırmak bulunduğunu söyledi.

Okan Buruk: 'Hedefimiz galibiyet sayısını arttırmak'
21-01-2023 23:06

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray evinde karşılaşmış olduğu Antalyaspor'u 2-1 yenik etti. Maçın peşi sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Rakibi eksikliklerinden çevre değişik indinde aldatmaca oynamaya itti. Defansif yönü ortaya çıkan, pastan aşırı mücadeleye mebni indinde rakip karşımızda gördük. İlk nısıf aldatmaca aşırı yavaşladı. Maçta ferde 49 ahit oyunda kalmış. İlk yarının sonuna da 2 dakikalık matrak indinde biçimde eklenmiş oldu. Bu VAR hakemleri kabilinden meydana getirilen indinde ekleme. Maçın sonuna da 9 ahit oldu. Bu ayrımlılık hepsi ekipler düşüncesince anlayamadığımız süreler oluyor. Bunun standardı olursa eksiksiz ekipler düşüncesince emeksiz olacak. Maçın ikinci yarısında ayağa paslarla, kanatları kullanarak başladık ve golü bulduk. Rakibimizin duran global attığı gole acele karşılık verdi. Rakibimiz evvel ayrıda kemiksiz konumu vardı. Kazanmayı doğruluk fail yan olduğumuzu düşünüyorum. Antalyaspor'u da mücadelelerinden çevre kutlama ediyorum. Hedefimiz bundan ahir maçlarda gene ayrımsız çizgimizi bitmeme ettirmek" diyerek konuştu.

"Maçlar arasındaki farkları kusursuz şekilde anlayamıyoruz"

Oyuna eklenmiş bulunan sürelerin sorulması üzerin Buruk, "Ben hemen bunu kişi adımıza söylemedim. Diğer ekipler hesabına da söyledim. Her karşılaşma değişik indinde yürütüm var. Maçlar arasındaki farkları kusursuz şekilde anlayamıyoruz. Ya evvel yarıda süreye markajcı arkadaşlarımız düğmeye basmayı unuttu, durdurmadı yahut değişik indinde bilinçlilik beli kafalarından, 2 ahit koydular. İkinci yarıda herhalde durdurarak gittiler. İlk yarıda 4-5 ahit arası verilmesi gerekiyor. Oradaki yanlışlardan çevre sahadaki hakemler reaksiyon alıyor. Onlar da günahsız yere esasta itiraza maruz kalıyorlar. İdeal indinde bilinçlilik olursa hacısı hocası şen edecek. Aslında üzüntümüz taraftarımıza maruz cezalar. Burada günahsız insanoğlu da pik gelemedi. Bunun adaletten bulunduğunu düşünmüyorum. Doğru biçimde maçı izleyenlerle, yazık yapanı açmak gerekiyor. Bugün Galatasaray taraftarına maruz ukubet da hepimizi düşüncesince üzücüydü. Kulüpler bu açıdan güçlük yaşıyor. Kulüplerin kafasında istifham işaretleri oluşturacak şeylere az buçuk elan titiz kararlar verilmesi gerekiyor. Galatasaray da adil, adaletten oyunun ardı sıra kullanmak istiyor" ifadelerini kullandı.

Patrick van Aanholt ve Haris Seferovic'in durumuyla ilgilendiren şekilde ise Okan Buruk, "Karakter, yabanlık şekilde Patrick ve Seferovic'i aşırı seviyorum. Çok da çalışıyorlar. Oynadılar, oynamadılar ayrımsız performansı gösteriyorlar. Bazı mevkilerde kesafet oluyor. Santrfor branşında dü kıta bu yılın güzel oyuncusu var. Bununla ilgilendiren oyuncularımızla görüşmelerimiz oluyor. Sol hoşgörüsüz mevkiinde indinde neşeli var. Onunla ilgilendiren düşüncemiz olacak. Forvette Icardi, Gomis ve Barış, Seferovic'in elan önünde. Şu anda kemiksiz şekilde indinde bilinçlilik yok. Oyuncuları bizim oyuncumuz. İlerleyen günlerde elan kemiksiz indinde biçimde görürüz" açıklamasında bulundu.

"Kaleye aşırı ırak bulunan konuma ofsayt verildi ve kaleye andıran pozisyonda ofsayt verilmedi"

Antalyaspor maçında yedikleri gol düşüncesince ise sarı-kırmızılıların uran direktörü, "Pozisyonu izledim. Aslında arkadaki ayırt birisi kaleye aşırı yakın, bugünkü pozisyonda. Biri kaleye aşırı uzaktı. Kaleye aşırı ırak bulunan konuma ofsayt verildi ve kaleye andıran pozisyonda ofsayt verilmedi. Hakemlerin takdiri. VAR'daki hakemi uyardı mı bilmiyoruz. Belki VAR kayıtları açıklanır. Geçen maruz ofsaytta vurup, vuramayacağı bilmediğimiz pozisyonda ofsayt verildi. Ofsayt verilmesi gerekirdi kabil gözüküyor lakin verilmedi. Yapacak indinde bilinçlilik yok. Hakem hocalarımız bunla ilgilendiren elan kemiksiz konuşacaktır" dedi.

"Hedefimiz bu galibiyet sayısını arttırmak"

Üst üstüne üstlük tahsil edilen galibiyetlerin sarı-kırmızılı toplumun yakaladığı indinde muvaffakiyet bulunduğunu vurgulayan Okan Buruk, "Camia şekilde bu yıl kenetlendik. Bu galibiyet serisi Galatasaray'a ait. Hep bu arada bunu yakaladık. İçerideki işlerimizi akilane indinde biçimde hazırlamaya çalışıyoruz oyuncularımızla birlikte. Hedefimiz bu sayıyı arttırabilmek. Bu da indinde güdeleme aslında. Oyuncularımıza karşılaşma öncesinde söylüyorum. Bu rekorların dibine imza atacak bulunan oyuncular. Takım içinde beraberlik de aşırı önemli. mühim oyuncular, nitelikli oyuncular var. Onlarla beraberce elan iyisini hazırlamaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.
Transfer acelelerinin olmadığını kail Buruk, "Değerlendiriyoruz, çalışıyoruz. Kazımcan da, Ross da antrenmanlara başladı. Yusuf'un ayağında gine ağrıları oldu. Tam grup çalışmaya başladık. Acelemiz yok. Bize doğrudan şekilde ulama sağlayacak oyuncular karşı değerlendirmelerimiz olacak. Bununla ilgilendiren de çalışmalarımız bitmeme ediyor" diyerek konuştu.

Oğuzhan Ort
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler