USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Numan Kurtulmuş: Dövizdeki dalgalanma ortadan kalkacak

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Dövizdeki çok hareketlilik, mahsus ortak seviyeye geldi, elan da alçak seviyeye akıllıca gidecektir; bunu baştan sona bu arada göreceğiz. Bu dalgalanma da ortadan kalkacak ve milletimiz inşallah önünü görebilecek noktaya gelecek' dedi.

Numan Kurtulmuş: Dövizdeki dalgalanma ortadan kalkacak
26-11-2021 18:17
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Dövizdeki baş döndürücü hareketlilik, muhtemelen yanında seviyeye geldi, şimdi da aşağılık seviyeye akıllıca gidecektir; bunu değme daim bu arada göreceğiz. Bu dalgalanma da ortadan kalkacak ve milletimiz inşallah önünü görebilecek noktaya gelecek" dedi.

Samsun’a mevrut AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, önceki namına Büyükşehir Belediyesi’ni görüşme etti, Başkan Mustafa Demir ile yanında araya geldi. AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nı da görüşme fail Kurtulmuş, partilerle buluştu. Burada açıklamalarda mevcut Kurtulmuş, “Bizim siyasette yanında özelliğimiz vardır. Zaten AK Parti’nin de milletin gönlünde toprak etmesinin sebebi budur. Biz tek devir siyaseti bağlı kapılar ardında, yanında fanusun ortamında ve halktan kopmuş yanında halde tek devir yapmadık. Bizim en bel kemiği özelliğimiz koşullar ne olursa olsun milletin ortamında olmak, milletin taleplerini belirleme geçirmek ve bunları siyasi değişmeyen mekanizmaları arasında yansıtabilmektir. Bugün onlarca değişik ilimizde ehemmiyetli toplantılar yapılarak, bu açıdan halkımızın istem ve beklentilerini belirleme ediyoruz, hizmeti milletimizin ayağına atmak düşüncesince seferberlik biçiminde çalışıyoruz” diyerek konuştu.

‘ZOR SÜREÇLERİ ATLATACAĞIZ’

Türkiye’nin zahmetli yanında süreçten geçtiğini aktaran AK Parti'li Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Bu zahmetli süreçleri de inşallah değme daim baş başa ve aklıselimle atlatacağız. Türkiye’de başta sonuç 1 hafta ortamında yaşadığımız kurlardaki çoğalma yüksekliğinin, yurttaşlarımızın alıntı gücü üstünde oluşturduğu etkilerin farkındayız. Ekonomiyle ait hepsi meseleleri değme detayıyla biliyor, izleme ediyor ve bunlarla ait elden şimdiki namına değil etraflıca vadeli tedbirlerimizi de alarak yolumuza bitmeme ediyoruz. Bizim sonuç devirde Türkiye ekonomisinde yanında dirsek değişikliğine gidildiğini değme daim baş başa izliyorsunuz. Türkiye, üretimi, istihdamı, yatırımı, ihracatı kısaca gerçek ekonomiyi asal alan yanında kalkınma modelini uygulamaya koymuştur. Pandemi şartlarının ağırbaşlı baskısına karşın Türkiye’nin 2021 senesinde inşallah yüzdelik 9-10 aralığında iri yanında büyümeyi ortaya koyacak olması bu tezin ne derece akıllıca bulunduğunu tanıt etmiş olacak. Dünyanın nice durumunda tedbir zincirleri kırılırken, insanoğlu bel kemiği besin maddelerine ulaşmada ağırlık çekerken zamanı eskiden tahsil edilen tedbirlerden çevre Türkiye, bu süreci muhtemel bulunan en düşüt hasarla kaymak düşüncesince uğraş ediyor. Bir ülkenin ekonomisin gücü elden 1-2 rakama bakarak, dönemsel kimi gelişmelere bakılırsa değil o ülkenin istihsal gücü ve kapasitesine bakılarak, değerlendirilir. Türkiye bugün ulusal defans sanayinden otomobil ve teçhizata derece nice bölgede arsıulusal piyasalarda ürünlerini satabilecek çelimli yanında yurt pozisyonuna gelmiştir. İnşallah şimdi da güçlenerek yolumuza bitmeme edeceğiz.”

‘DÜZENLEMELERİ YAPMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ’

“Son dönemdeki düşüntülü gelişimleri de kayda geçiyoruz. Bir ekonomist namına şu yaşadığımız gelişmelerin tek hesaplı öne sürülen sebebi yoktur. Türkiye bunları atlatabilecek güce sahiptir" diyen AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, şu halde bitmeme etti:

"Kararlılıkla bu süreci atlatacağız. Burada bazılarının serüvenli gelişimleri okazyon kasten sokakları hareketlendirmeye emek harcaması hakkıyla akıllıca yanında nesne değildir. Muhalefetin yasal mitinglerle görüşlerini dile getirmesini demokrasinin yanında gereği namına yayıncı ki inanırız. Sokakların, yasa dışı kimi unsurların demonstrasyon sahası biçimine getirilmesine ihtilaf de izin etmemelidir. Türkiye bu süreci aşacak. Dövizdeki baş döndürücü hareketlilik, muhtemelen yanında seviyeye geldi. Daha da aşağılık seviyeye akıllıca gidecektir, bunu değme daim bu arada göreceğiz. Bu dalgalanma da ortadan kalkacak ve milletimiz inşallah önünü görebilecek noktaya gelecek. Tabi ki bu süreçte vatandaşımızın alıntı gücünde negatif açıdan tebeddülat oldu. Önümüzdeki aydan itibaren devreye girecek bulunan minimum ücretin tespiti konusunda, namüsait gelirli, düşüt gelirli yurttaşlarımızın negatif etkilenmemesi düşüncesince onların alıntı enerjisini fevk çıkaracak düzenlemeleri yapmakla yükümlüyüz. Ayrıca pandemi sürecinde bulunduğu kabil artık da yurttaşlarımıza dayanaklık geçirmek verilecek. Sonuç namına bu zahmetli vakitleri atlatacağız. Şundan tehlikesiz olun, önümüz aydınlıktır. Tüm dünyanın yalpaladığı, hepsi dünyada fiyatların oldukça yükseldiği bu zamanda Türkiye berk yanında halde ortada durmuştur. Elbette tığ de negatif şeylerin tesiri altındayız. Hep beraber, bütünlük arasında bu süreçleri aşacağız. 2023 seçimlerinin peşi sıra yolumuza şimdi da rahatlamış yanında halde bitmeme edeceğiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler