USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

NTT DATA Business Solutions Türkiye’den RETELLERS' 21 zirvesi yapıldı

Global yetkinliklerini ve sektörel uzmanlıklarını, yerli deneyimle birleştiren NTT DATA Business Solutions Türkiye kabilinden meydana gelen RETELLERS’21 zirvesinde dağınık sahasının bugünü ve geleceği masaya yatırıldı. Sektörün önde mevrut markalarından katı baş döndürüc?

NTT DATA Business Solutions Türkiye’den RETELLERS' 21 zirvesi yapıldı
04-11-2021 12:14

İş uygulamaları dalında dünyanın ehemmiyetli yazılımlarından SAP'nin arsıulusal iş ortaklarından bir tanesi bulunan NTT DATA Business Solutions Türkiye, RETELLERS’21 ismi sunulan ortak zirve düzenledi. Etkinlikte Türkiye’nin önde mevrut perişan markalarının liderleri deneyimlerini aktarırken, perakendenin geleceği ve piyasanın dinamikleri hususi oturumlarda tartışıldı.

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) teşrikimesai ile meydana gelen etkinlikte NTT DATA Business Solutions Türkiye ve MENA CEO’su Dr. Abdülbahri Danış, SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, SAP Türkiye, Bulut & İş Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Karal, SAP Türkiye, Stratejik Endüstrilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Elif Ertan, TAMPF Başkanı Alp lider Özpamukçu, TAMPF Genel Müdür Yardımcısı Burak Ünaldı, Alkaş Consulting Başkanı Avi Alkaş, Konda Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Next Academy Kurucusu ve Akademisyen Levent Erden, Mavi Ceo’su Cüneyt Yavuz, LCW Dijital Dönüşüm ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Şerafettin Özer, Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, Gencallar Ceo’su Ahmed Gencal, Midpoint Kurucu Ortağı Ayhan Çarıkçılar, CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi ve GMY’si Bulut Batum, Boyner Kıdemli Başkan Yardımcısı Cengiz Gürer, Jimmy Key Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, ebebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş, Sefamerve Kurul Üyesi Mehmet Metin Okur, Hepsiburada CCO’su Mutlu Erturan, Defacto CFO’su lider Şenol, KlisheTrend Danışmanı ve Influencer Simla Canpolat, Styleboom, Dijital İçerik Üreticisi Dr. Burçin Akgün Ünaldı, Dijital İçerik Üreticisi Billur Saatçi, NTT DATA Business Solutions Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Fatih Irak, NTT DATA Business Solutions Türkiye, TR & MENA Satış ve Dijital Dönüşüm Direktörü Dr. Serhan Yılmaz konferansçı yerine katıldı.

Açılış konuşmasına, perişan alanının kendileri düşüncesince ciddi ortak ciddiyete ehil bulunduğunu kail Dr. Danış, “Perakende alanının sayısal transformasyon yolculuğuna; mağazacılık ilkin peyda etmek az daha sandık ve sadakat yönetimine müteveccih geliştirdiğimiz uygulamalarımız, baş döndürücü kanallı e-ticaret ve pazaryeri çözümlerimiz, yenilikçi insanoğlu kaynakları yaklaşımları ve değişmeyen ödeme dönemini destekleyen enstantane fotoğraf data analizlerimiz ile dayanak noktası veriyor, kılavuzluk ediyoruz. Türkiye’de yaşama geçirdiğimiz ehemmiyetli dayanıklı baş döndürücü projenin beraberinde İngiltere, Danimarka, Japonya, Almanya az daha ülkelerdeki perişan planlarına de ehemmiyetli seviyede ulama sağlıyoruz” dedi.

AKILLI UYGULAMALAR, ÖDEMESİZ MAĞAZALAR, MÜŞTERİ DENEYİMİNİ DESTEKLEYEN TEKNOLOJİLER

Sektörün istikbaline nazarıitibar çekici Dr. Abdülbahri Danış, “Akıllı uygulamalar, ödemesiz mağazalar, alıcı deneyimini destekleyen teknolojiler perakendenin istikbaline taraf verecek. İşte kâffesi bu masalı gerçeğe muhavvil ve geleceği şekillendirecek bulunan liderlerle piyasanın bugününü ve yarını konuşuyoruz. Dünyada rakiplik fail markalarımızın başarısına enerji tutaç fikirleri ortaya koyuyoruz. Çünkü perişan sektöründe gelecekte ne olacaksa bu ülkede bunu bu salonda mevcut profesyoneller gerçekleştirecek” sanarak konuştu.

“CİROMUZ GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 60 BÜYÜDÜ”

2012 senesinde 120 kişiyken ahit bin 500 nefis ortak büyüklüğe ulaştıklarını tamlayan Dr. Danış, herhangi ortak sene cirolarını kısaca yüzdelik 30-40 oranında, ayrıca bu sene 2020 yılına layıkıyla yüzdelik 60 büyüttüklerine nazarıitibar çekerek laflarına şu şekilde bitmeme etti:

“Biz ortak Japon şirketiyiz ve NTT Group’un üyesiyiz. NTT Group 100 Milyar dolardan ortak tomar iş hacmi karşılayıcı dünyanın en iri 62’nci şirketi. Teknoloji mesleğinde NTT DATA markasıyla 20 Milyar dolardan ortak tomar iş hacmi karşılayıcı ancak en önemlisi herhangi ortak sene 3.6 Milyar dolar Ar-Ge yatırımı oluşturan dünyanın dayanıklı baş döndürücü durumunda inovasyon merkezleri mevcut ortak grup. Dünyanın en iri uygulayım bilimi şirketlerinden bir tanesi bulunan NTT DATA, ayrımsız sürede SAP’nin, Microsoft’un, Amazon’un hayattaki en iri ve çelimli hal ortakları arasında. Bu dev Japon firması 2000’li zamanlarda küreselleşme sonucu alırken itelligence markasıyla Türkiye’ye antre yapmış oldu ve 1 Nisan’da kâffesi dünyayla eş anlı yerine NTT Data markasını uygulayım bilimi dalında kullanmaya başladı. Biz de 1 Nisan bakımından hem Türkiye hem de Dubai peyda etmek az daha MENA bölgesinin yönetimini Türk takım yerine üstlenerek görülmemiş teknolojilerle portföyümüzü zenginleştirdik. Türkiye’yi ortak uygulayım bilimi üssü biçimine getirerek, ülkemizden Türk danışmanlarımızla dünyaya uygulayım bilimi dış satım etmeyi amaçladık” ifadelerini kullandı.

Oylum Talu’nun sunumu ile meydana gelen zirvede ‘Perakende X.O: Hiç bulunmadığı gibi’, ‘Perakende Sektöründeki Değişim ve İnsan’, ‘Mağazacılığın Gücü VS Dijital Perakendeciliğin Yükselişi: Bir Yol Daha Var’, ‘2030’un Müşterisi, Geleceğin Alışveriş Sepeti’, ‘Perakendecilikte Akıllı Uygulamalar ve İnovasyon’, ‘Satışın Selfie’si; Influencer’ların Müşteri Deneyimine Etkisi’, ‘Dünden Bugüne Perakende: Kapalıçarşı’dan Akıllı Mağazalara’ oturumlarında perişan alanının kâffesi dinamikleri tartışıldı.

Özellikle markaların teknolojiye basar açısı, insansız mağazacılık, Z kuşağının perişan sektöründeki gücü, geleceğin müşterilerinin satın kabul etme kararlarındaki rolü, influencer ekonomisi az daha piyasanın en ehemmiyetli ağız dalaşı maddeleri üstünde piyasanın orgazm önderleri görüşlerini aktardı. Zirvenin kapanışında Konda Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır ‘Kasırga’dan Sonra İlk Çıkış’ temalı hususi ortak müzakere gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler