USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Nihat Özdemir: 'Yayın ihalesine büyük bir ilgi var'

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, dünkü canlı neşriyat ihalesi düşüncesince koyu bir talebin bulunduğunu belirterek, "14 Şubat'ta sonuç teklifleri alacağız. 8 editör ihale dosyası aldı" dedi.

Nihat Özdemir: 'Yayın ihalesine büyük bir ilgi var'
08-02-2022 15:18
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, sponsorluk anlaşmasının peşi sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. 1 Haziran 2019 tarihinde göreve gelmelerinin peşi sıra sponsorluklara baş döndürücü ehemmiyet verdiklerini tamlayan Özdemir, “En ehemmiyetli konularımızın başlangıcında sponsorluk anlaşmaları ve gelirlerin artırılması vardı. Bu mevzuda da altın kardeşim Alkın Kalkavan'ı göreve getirdik. Kendisi ehemmiyetli bir kol kurdu ve ehemmiyetli icraat yaptı. Sponsorluk gelirlerimizi sene bazında yüzdelik 40 artırdı. Bugünkü döviz kurlarını da düşündüğümüzde bu oranın artık da arttığını söyleyebiliriz Sadece Türkiye'nin değil dünyanın ehemmiyetli markalarıyla sponsorluk anlaşmaları yapmış olup yeniledik ve yola bitmeme ettik. Aras Kargo sporun tamamıyla içindeydi. Ben Fenerbahçe'de fariza yaparken, rahmetlik Celal Aras'la bu arada çalışmıştık. Çok altın bir arkadaşımızdı.

Futbol Federasyonu'na bizlerden baş döndürücü ilk bir meslek yaptırmıştı. Bu meslek hala ismiyle yaşamakta. Bu okulu da yargıcı lisesine yöneltmek istiyoruz. Ailenin o devir iznini almıştık. Milli Eğitim Bakanlığı'yla görüşerek yargıcı lisesine yöneltmek istiyoruz. Bizim düşüncesince ehemmiyetli ve bunun düşüncesince herhangi bir muhtelif emek harcamayı sürdürüyoruz. Ana hedefimiz, 2022 Dünya Kupası'na katılmak. Mart ayında Portekiz ile deplasmanda oynayacağız. Turu geçersek peşi sıra Konya'da İtalya ile oynayacağız. Ana misyonumuz Katar'a gitmek. Teknik yönetmen değişimine gittik. Stefan Kuntz ile Play-Off oynama hakkı kazandık. İnşallah Allah bizlere iane edecek, Aras Kargo bizlere baht getirecek ve Katar'a gideceğiz” sanarak konuştu.

“Yayın ihalesine büyük bir ilgi var”

Milli aranın peşi sıra takımların himmet kesmeden bitmeme ettiğini kail Özdemir, “Lige 1 hafta aralık verildi ve takımlarımız bunu vesile bilip çıkarlarını yenileme, kondisyonlarını tasarruf etmek düşüncesince çalıştı. Sakatlıkları mevcut oyuncuların da iyilik süreci oldu. Maçlar deminden tamamı hızıyla bitmeme ediyor. Her ligdeki ekipler ya yukarıya çıkacak yahut ligde ikamet etmek düşüncesince büyük mücadeleler vermekte. Güzel maçlar oluyor. İnşallah bu tempoyla artık elleme maçlar seyredeceğimizi beklenti ediyorum. Hak edenlerin böke olmasını, adalet edenlerin de ligde kalmasını dilek ediyorum” dedi.

Yapılacak bulunan canlı neşriyat ihalesiyle ilgilendiren de mütekellim Özdemir, “14 Şubat'ta gene bu salonda vakit 14.00 yöresinde sonuç teklifleri alacağız. İhale komisyonuna mukaddema çağırma mektuplarını yolladım. 14 Şubat'ta vakit 12.00'de burada buluşacağız ve akşama derece da ihale dönemini yöneteceğiz. 8'in üstünde ihale dosyası meydan var. Birçok istifham gönderiyorlar. İlginin elleme bulunduğunu söyleyebilirim. İnşallah elleme bir öneri gelecek. Sonunda da kazananla, önümüzdeki sezondan başlayıp 3 salname yahut 5 salname bir barışma imzalayarak yola bitmeme edeceğiz. İyi bir öneri gelmesini bekliyoruz. Gerçekten Türk futbolunun en ehemmiyetli dirimlik kalemlerinden biri neşriyat geliridir. Bilhassa Anadolu takımlarımızın gelirlerinin az artık yüzdelik 80'i yayından geliyor. 4 büyüklerin neşriyat geliri, halis muhlis bütçelerinde ihtimal yüzdelik 40 yöresinde ancak Anadolu'da yüzdelik 80 ve ayrıca artık üstünde oluyor. Yayın ihalesinden ne derece baş döndürücü dirimlik elde edersek halis muhlis ekipler düşüncesince ehemmiyetli olacak. Sadece Süper Lig değil, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'den de puantaj sistemiyle oranlarını almaktalar. alaka güzel, inşallah elleme bir meal alacağız” dedi.

Özdemir, neşriyat ihalesinde beklediği bir rakamın olup bulunmadığı sorusuna ise, “Ben ihale komisyonu başkanıyım, hakeza bir obje söylenemez. İnsanlar bambaşka bir obje düşünmeye başlar. Görüşmelere açığız. Devamlı gidip geliyorlar. Bir neşriyat yapılış bugün bizi görüşme etti ve kafalarındaki sorulara karşılık verdik. Teklifleri bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Ayyarkın: “İnşallah topların hepsini tırlarla taşırız”

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın ise Celal Aras'tan aldıkları bayrağı ve mirası bitmeme yol açmak düşüncesince çalıştıklarını tabir ederek, “40 yılı bir hayli süredir sporun ve sanatın destekçisi olduk. Geçen seneden başlayarak Süper Lig'deki 16 takıma sponsorluk desteği sağlıyoruz. İnsanların bir arada olması, ruhsal gerilim atabilmesi ve sevinçli bir güne başlayabilmesi düşüncesince heyecanı baş başa hayatta olmak istiyoruz. Portekiz maçında da inşallah bileti alıp çekmek bizim işimiz olur. Hep baş başa Konya'da da gereğini yaparsak el ele Katar'a kıymetlendirmek istiyoruz. Biz topların hepsini tırlarla Katar'a taşıyabiliriz. Yeter ki o çağ bizlere baht olsun ve hakeza bir umde imza atalım” halinde konuştu.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın - Samet Yalçın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler