USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Necdet Ayaz, Atletizm Federasyonu Başkan adaylığını açıkladı

Eski ulusal sportmen erişmen atlet Necdet Ayaz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı'na aday bulunduğunu açıkladı. Türkiye Atletizm Federasyonu'nun katılımcı listesini açıklamasını talip Ayaz, “Delege sayısının yüzdelik 15'i denli imza toplamamız gerekiyor. Ama delegel

Necdet Ayaz, Atletizm Federasyonu Başkan adaylığını açıkladı
27-09-2021 20:00

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde gerçekleşen matbuat toplantısıyla Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı'na aday bulunduğunu açıklanan emektar ulusal sportmen ve erişmen atlet Necdet Ayaz, projeleri ve hedeflerini matbuat mensuplarına aktardı.

Sporun ortak dubara bulunduğunu ve kuralına mucibince oynanması icap ettiğini anlatım ederek laflarına süregelen Ayaz, “Ben, 1975 senesinde atletizme başladım. 22 km bulunan merkeze koşarak harcama ve idman yapardım. Atletizm yapmasaydım, Elazığ'da yaşadığımız ilçeyi güçlü göremeyebilirdim. Ben atletizm sebebiyle hem Türkiye'nin gelişigüzel yerini müşahede şansı yakaladım bununla birlikte dünyada nice ülkeye gittim. Bu sebeple ben, atletizme verecekli biriyim. Bu borcumuzu yapmak istiyoruz. Mesafeler koordinatörlüğü yaptım, dümen oturmuş üyeliği yaptım, gelişigüzel yaptığım görevde oluşturduğum ekiple ehemmiyetli işlere imza attık. 5 ilde de Gençlik ve Spor İl Müdürü adına fariza yaptım.

Olimpiyatların arkası sıra federasyon tarzı yapılacağı açıklandı. 3 ay içre gerçekleşecek. Son adına 31 Ekim-1 Kasım adına seçimin yapılacağı açıklandı. Ben de topluluğun önde mevrut adları ve arzusuyla aday olmaya değişmeyen verdim. Biz sorunları ve çözümleri biliyoruz. Bu seçimden çok ortak yarış. Ben de sporcuyum ve bu yarışa gireceğim. Bir yarışı birinci sınıf kılan dijital çoğul ve katılımdır. Bazı federasyonlarda bulunduğu gibi, bizim federasyonumuzda da Danıştay sonucu uygulansa ve baş döndürücü insan yarışa girebilse. Ben adaydan çok aday adayıyım. Çünkü murahhas sayısının yüzdelik 15'i derece imza toplanması gerekiyor. Ancak delegelerin ki bulunduğunu hâlâ bilemiyoruz. Ülke adına spora baş döndürücü dobra kazanımlar sağlandığını biliyoruz.

Cumhurbaşkanımızın da spor menşeli olması, biz düşüncesince iri şanstır. Bu doğrultuda tesisleşme ve olanak açısından iri sefer büküm ettik. olanak derken bütçeden bahsediyorum. Ama bu bütçe akıllıcasına kullanıldı mı? Doğru kullanılsaydı, Olimpiyatlardan madalya ile dönülürdü. Biz ortak yola çıktık ve yola çıktığımız kadrosu de önümüzdeki süreçte açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

“Şark açıkgözlülüğü yapıyorlar”

Önceliklerinin 3-12 gözyaşı arası dallar bulunduğunu da laflarına ekleyen Necdet Ayaz, “Amacımız gelecekteki şampiyonların bulunması olacaktır. Bunun beraberinde dopingle uğraş dair ‘Sıfır tolerans' sloganına ilişkin akıntı edeceğiz. Uluslararası ilişkilerimizi etkili biçimde yürüteceğiz. İnşallah şerait elleme harcama ve tığ de ekibimizle gelişigüzel derece dobra şeyler yapabileceğimizi her insana belirtmek isteriz” dedi.

Delege sayısının yüzdelik 15'inin imzasını almaları icap ettiğini de kail Ayaz, “300 delegeyi aşmayacak biçimde ayaklık var. Aday peyda etmek düşüncesince bunun yüzdelik 15 imzasını toplayabilmemiz lazım. Danıştay'ın kararını oylayıp resmi gazetede yayımlatan federasyonlar, bu rakamdan muaf. Ancak Türkiye Atletizm Federasyonu bunu yapmadı ve yüzdelik 15 imza sayısı gerekiyor. Sadece yüzdelik 15 imzanın dışında, aday olacakların ortak de muhtemelen ortak değer yatırması gerekiyor. En iri paydaşımız kulüplerdir. Kulüplere ağırbaşlı miktarda maddesel rütbe de vereceğiz. Biz kulüpleri finansal desteklemezsek, atletizme katkıları baş döndürücü ortak tomar olmaz. Atletizm Federasyonu baş döndürücü ehemmiyetli başarılar elde etmiştir. Bu sebeple tığ de yola şahıs sporcularımızla bitmeme edebiliriz. Yabancı sportmen dair fakat ve fakat gösteriş manken bulunan sporculara kapıyı açacağız. Dünyanın gelişigüzel DOĞRU dinlenme kampı yapmayacağız, 365 gündüz de dinlenme kampı yapmayacağız. Bu manken baş döndürücü tuhaf. Spor ortak sistem değildir, ortak hobidir. Bir müddet sonradan bitecektir. Tasarruf ederek baş döndürücü hâlâ elleme şeyler yapacağız” niteleyerek konuştu.

Ayaz sonuç adına birtakımı şahısların adaylığını açıklayarak imzaları topladığını anlatım ettiğini de söyleyerek,

“Adaylığını toplumsal medyada açıklanan ortak arkadaşımız oldu. 60'a andıran imza toplamış bulunduğu söyleniyor. Ama bu töre bilimi değil. Biz murahhas isimlerini alamıyoruz. Böyle ortak vaziyette delegeler ihtimal eş imza vermiş olacak ve tekrarlanmış imza DOĞRU da baş döndürücü imzası olandan az, az imzası olandan baş döndürücü gidecek. Bir nevi maşrık açıkgözlülüğü yapılıyor. Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya bu mevzuda baş döndürücü kaba ortak uyarıda bulundu. Yarından itibaren bakanlığımıza, umumi müdürlüğümüze mevzuyla ilişik yazışmalarımızı başlatacağız” açıklamasını yaptı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler