USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Necati Ateş: 'Bunları söyleme hakkına sahip değilsin!'

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Necati Ateş, maçın hakemi Zorbay Küçük ile yaşanmış olan hadiseler ilişik olarak, "'Senin oyuncun bana kaltaban diyor'. Hangi çizgi ile bunu söyleyebiliyorsun. Değil Galatasaray futbolcusuna, Türk futbolunda tek futbolcuya hakeza kelimeyi yargıcı

Necati Ateş: 'Bunları söyleme hakkına sahip değilsin!'
19-12-2021 00:14
Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray evinde karşılaşmış olduğu Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında açıklamada mevcut Galatasaray Yardımcı Antrenörü Necati Ateş, "Genç oyuncularımızla yola bitmeme edip, onları doğrultmak düşüncesince rastgele şeyi yapacağız. Oyun gücü bizi bahtiyar ediyor. En baş döndürücü şut atan, en baş döndürücü gol konuma giren takımız. Maalesef içeriye atamıyoruz. Galibiyetler gelecek. Biz müşterek dizi yakalayacağız. Oynadığımız düzen bizi bahtiyar ediyor" niteleyerek konuştu.

Maçın hakemi Zorbay Küçük ile yaşanmış olan vakalarını özetleyen Ateş, "Bir hakemin gücü veya silahı kartları. Oyuncularımızdan birisi hata müşterek obje yaparsa kartını çıkarır gösterirsin. Daha ayrımlı yaparsa al yaşlı gösterirsin. Bir hakem; ismi Zorbay Küçük. Kendisi benim yüzüme, oyuncuma elhak televizyonda da görünüyor. 'Go (Git) lan', her insanın yanından itebilmek düşüncesince 'lan' kelimesini kullanıyor. Oyuncumun bunu bana söylediğinde, tığ oyuncumuza doğrulama ettiriyoruz. Duydunuz mu kulaklarınızla diyoruz, 4-5 adet oyuncum 'evet' diyor. Ben bunu hakeme söylediğimde, 'Senin oyuncun bana hileci diyor'. Hangi sınır ile bunu söyleyebiliyorsun. Değil Galatasaray futbolcusuna, Türk futbolunda tek futbolcuya hakeza kelimeyi yargıcı kullanamaz. Varsa sıkıntın kartını gösterirsin.

Bunları söyleme hakkına sahip değilsin. Biz hesabını kişi içimde veririz. Biz bunu hakeme yahut Türkiye Futbol Federasyon'a aritmetik hasretmek durumunda değiliz. Kimseye bunun hesabını sormuyoruz. O derece baş döndürücü canımız yandı ki çalı üstündeyiz. Ya da bu gücü nereden alabiliyor ki 'senin aktör esassız söylüyor' diyebilecek kadar. Arkasında kesinlikle müşterek iktidar veya iktidar var. Bunlardan ötürü ukubet yiyoruz. Tahrik ediyorsunuz hocamızı. Ondan sonraları konuştuğumuzda 6-7-8 maç. Temsilci bunların hepsini duydu. Biz bu cezalar yerken, onlar kesinlikle ukubet ile erinç karşıya kalacaklar. Temsilci rastgele şeyi telefonuyla çekiyor. Başka diyaloglarda üstü caba geliyor. 'Sarı kartı ne devir verecektin kaleciye geç kaldın' diyoruz. 'Onu müşterek sonraları karşılaşma veririz' niteleyerek küçümseme geçiyor. Kavgaya gelmiş. Bu aşikar görünüyor" halinde konuştu.

Oyun içinde de sistemi değiştirdiklerini anlatım fail Necati Ateş, "Bazen ikiz santrfora dönüyoruz. Oyuncu değişikliklerin karşılığını alıyoruz Türkiye Ligi'nde ve Avrupa'da. Daha fazlasını yapmamız lazım. Girdiğimiz pozisyonları gole çevirmemiz lazım. O derece baş döndürücü çalışıyoruz ki maatteessüf maçta yapamamaları beni baş döndürücü üzüyor. Onları ileriye atmak düşüncesince elimizden mevrut rastgele şeyi yapıyoruz. Böyle bitmeme edeceğiz" dedi.

"TFF'ye kendisi ile ilgilendiren şikayette bulunacağız"

Arda Turan ile yargıcı Zorbay Küçük ortada yaşananları düşüncesince ise Ateş, "Arda karşılaşma bittikten sonraları müşterek itirazda bulundu. Arda'nın dediği lügat şuydu, 'Kaleciye nite bu derece geç zerrin yaşlı gösterdiniz hocam' diye. Hakemin dediği lügat şu; 'Ne yapacaksın, pabuç mı fırlatacaksın bana.' Böyle müşterek yargıcı bu kelimeyi kesinlikle kullanabilir. Arda Turan'ın Galatasaray'a, Türk futboluna verdiği hizmetlerin altında ezilirsin, bu kelimeyi kullanırsan. Bu kelimeyi istimal hakkına sahip değilsin. Biz TFF'ye kendisi ile ilgilendiren şikayette bulunacağız. Biz bu cezaları yerken kendisi ukubet şart mi bakalım? Geçmişte düdükleri astırılan hakemler oldu. Her muhtelif şikayetimizi yapacağız. Kendi içimizde hesabımızı görürüz. Konunun takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

Necati Ateş yarıca maçta sakatlanarak oyundan çıkan Mbaye Diagne'nin durumunun yapılacak tetkiklerden sonraları mahsus olacağını söyledi.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler