USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı: Piyasalarda gözlenen rahatlamayla TL emektar gücüne kavuşacaktır

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, "Cumhurbaşkanımızın bahis konusu tedarik ve teşvikleri açıklamasını müteakiben piyasalarda gözlenen rahatlama, itidalli ve derinlemesine vadede de sürecek ve TL emektar gücüne kavuşacaktır." dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı: Piyasalarda gözlenen rahatlamayla TL emektar gücüne kavuşacaktır
22-12-2021 13:22
İstanbul

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) iş insanlarını bilgilendirme, geleceğe istihzar ve iş hayatına ulama mizan amacıyla düzenlemiş bulunduğu Vizyoner zirvesinin dördüncüsü "Fark Et" temasıyla Haliç Kongre Merkezi'nde başladı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı bulunduğu Vizyoner etkinliği, "Dijitali Fark Et", "İklimi Fark Et", "Girişimi Fark Et", "Dönüşümü Fark Et" ast başlıklarıyla hava krizinden sayısal dönüşüme ve müteşebbis ekosistemine denli sağlam aşırı bölgede gündüz süresince bitmeme edecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla meydana gelen açım töreninde mütekellim MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, başlığını "Fark Et" kendisine belirledikleri etkinliği; dijitali, iklimi, girişimi ve dönüşümü ayırt ederek yaşama ulama getirmek düşüncesince gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dijital döneme çabucak geçilen nezdinde çağda olduklarından bilgelik teknolojileri ve marketing uygulamalarında yaşanmış bulunan sayısal değiş ve e-ticaretteki yaygınlaşmaya yer veren Asmalı, "Dünya perişan e-ticaret hacmi, 2020 itibarıyla, akıbet 10 yılda 15 büküm artarak 4,2 trilyon dolar kendisine gerçekleşti. Bu hacimde ülkemizin de şişman nezdinde paya erbap olmasını istiyoruz. O sebepten dolayı 'e-ticareti ayırt et', elhasıl 'dijitali ayırt et' diyoruz." halinde konuştu.

Küresel ısınmaya ve hava değişikliğine ayraç fail Asmalı, global hava değişikliği politikasına, hepsi evren ülkelerine adil ve denk uygulanarak sürdürülebilir nezdinde geleceğe intikal sağlaması şartıyla dayanaklık geçirmek vermeyi amaçladıklarını kaydetti.

MÜSİAD, hava manifestosunu Vizyoner'21'de açıkladı

Mahmut Asmalı, MÜSİAD'ın Türkiye'nin hava politikasında gösteriş deruhte geçirmek düşüncesince hazırladığı 10 maddelik hava manifestosunu şöyleki açıkladı:

"Yenilenebilir enerjinin sürdürülebilir nezdinde halde artarak kullanımını destekliyor, umumi merkezimizde yeşil enerjiden istihsal sağlayarak kupkuru kullanılmamış sürüm amacında ilerleyeceğimizi açıklıyoruz. Yeşil hidrojen, dünkü soy sop batarya, karbon soruşturma ve yenilenebilir doğal kavara teknolojilerinin geliştirilmesi düşüncesince MÜSİAD ekosisteminde icraat yapacağız. Endüstriyel simbiyozun ilerletilmesini ve düzenli uran bölgelerinde yeşil üretime geçişte üyelerimiz ile beraberce dayanaklık geçirmek vereceğimizi açıklıyoruz. Enerji verimliliği ve erke tasarrufu düşüncesince sanayicilerimize müteveccih farkındalık emek harcamaları yapacağımızı bildiriyor, erke verimliliği data tabanı oluşturulmasını desteklediğimizi bildirme ediyoruz."

Türkiye'nin anbean eksilen su kaynaklarının velut kullanılmasına müteveccih çalışmaların destekçisi olacaklarını aktaran Asmalı, kullanılmamış atılan politikasını desteklediklerini, üyelerini hava değişikliğinin etkilerine huzur sabah akşam bilgilendireceklerini söyledi.

Asmalı, "İklim diplomasimizin geliştirilmesi düşüncesince devletimiz kabilinden yapılacak değme çalışmaya dayanaklık geçirmek sağlayacağız. Türkiye'de Emisyon Ticaret Sistemi'nin şartlara akıllıca altyapıyla oluşturulmasını istem ediyoruz. MÜSİAD'ın arsıulusal misyonuyla hava mülteciliği emek harcamaları yürüteceğimizi bildirme ediyoruz. Dünyada yüzdelik 30'a vasıl global besin israfının azaltılması düşüncesince büyüklük politikası oluşturulmasını istem ediyor ve politikaya şartsız dayanaklık geçirmek sağlayacağımızı açıklıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Faiz oranlarındaki arka çekilmeyle yatırımlar hızlıca artacaktır"

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, hâlâ güçlü, sürdürülebilir, doğurucu ve aydın nezdinde Türkiye hedefine güvenli adımlarla ilerlediklerini belirterek, taşınmazlar içre 88 şubeye, taşınmazlar haricinde ise 74 ülkede 81 bağlantı noktasına ulaştıklarını, 11 bin uzuv ve 60 bin firmayla 1 milyon 800 bin insana istihdam sağladıklarını kaydetti.

Son çağda makroekonomik temellere dayanıksız protez nezdinde emniyetsizlik ortamı oluşturulmaya çalışıldığını anlatım fail Asmalı, algılara istikamet sağlayan değme muhtelif konuşu iklimin karşısında olduklarını söyledi.

"Türkiye ekonomisi, lüzum iç gerekse aut kaynaklı halis muhlis idrak manipülasyonlarına huzur eskiden bulunduğu az daha çağ de sağlıklı ayaktadır" ifadesini kullanan Asmalı, Türkiye'nin bu süreci de en ferah hasarla atlatacağına inandıklarını kaydetti.

Asmalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden açıklayan TL'yi promosyon paketi kapsamında tahsil edilen tedbirlerin, piyasalara bulaşık ika hızı itibarıyla dünkü tutum politikasının başarısına ilişkin geçmiş işaretleri sunduğunu aktararak, "TL mevduatlarındaki getirinin düzey artışı karşısında korunacak olması dolarizasyonu ağır açıdan önleyerek döviz üstündeki idrak manipülasyonu endamsız müddette sona erecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hazırlık ve teşvikleri açıklamasının peşi sıra piyasalarda gözlenen rahatlamanın, ılımlı ve derinlemesine vadede de süreceğini ve TL'nin emektar gücüne kavuşacağını tamlayan Asmalı, laflarını şöyleki tamamladı:

"Bu vesileyle gerçek konuşu gelişmelere yaslanmayan, arızi ve protez gelişmelere layıkıyla meydana getirilen fiyatlamaların değme sabah akşam kaybetmeye mahkum bulunduğunu yeniden anlatım geçirmek istiyoruz. Bunun yanında, bizler biliyoruz ki faiz, finansmana erişimin önüne ağır nezdinde sekil çekmekte ve dünkü yatırımlara müteveccih artışı şişman miktarda engellemektedir. Faiz oranlarındaki arka çekilmenin ilkin ticari peyda geçirmek az daha halis muhlis finansman maliyetlerine yansımasıyla beraberce yatırımların da çabuk nezdinde halde artma kaydedeceğine inanıyoruz."

"Karbonsuzlaşmayı Türkiye düşüncesince nezdinde fırsata çevirebiliriz"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ise karbon salımının azaltılması, hava değişikliği, dijitalleşme, müstevli sonrası dünkü düzen, AB'nin Sınırda Karbon Düzenlemesi ve yeşil teknolojilere değindi.

Türkiye'nin yeşil uygulayım bilimi patentlerinde AB ve ABD'nin ince peşinde olduğunu, bu bölgede harekete geçilmesi icap ettiğini tamlayan Avdagiç, yeşil dönüşümü ek maliyet az daha değil, rekabetçilik kaybını önleyecek nezdinde kapital kendisine gitmek icap ettiğini söyledi.

Avdagiç, "Çünkü Yeşil Mutabakat'ın ve ayrılmaz parçası bulunan sayısal dönüşüme yapacağımız yatırımın getireceği okazyon ve rekabetçilik kazancız aşırı hâlâ şişman olacak. Karbonsuzlaşmayı Türkiye düşüncesince nezdinde fırsata çevirebiliriz. Yeşil Mutabakat'a uyan firmalar, mülk feda geçirmek düşüncesince dünkü kanallar açım olanağı yakalayacak." sanarak konuştu.

"VR yaşamına dönüşmek düşüncesince nezdinde gündüz var ise o da bugün"

Şekib Avdagiç, Türkiye'nin, dünkü teknolojilerle tutum ve uran dalında bağımsızlığın temellerini atabileceğini belirterek, "Potansiyeli faziletli zorla aşırı da açıkça bulunmayan nezdinde okazyon penceresi var. Türkiye bu fırsatı değerlendirmeli fakat bu halde girdiğimiz yarışta en önde olmayı başarabiliriz." dedi.

Türkiye'nin 200 senedir çağını yakalamaya çalıştığını ve endüstrileşme hamlesini hazırlamaya mücahede ettiğini anlatım fail Avdagiç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ancak nezdinde muhtelif bunu dört dörtlük istediğimiz az daha başaramadık. İlk defa, ümranlı devletler ile aramızdaki farkı kapatmada kullanacağımız dünkü nezdinde orta ortaya çıktı. Bana layıkıyla çabucak sıçrama yapacağımız düzlük teknolojik sıçramadır, yenilikçi fikirlerdir. Ancak bu sayede dünkü teknolojilerle tutum ve uran dalında bağımsızlığın temellerini atmamız belkili olacaktır."

Artırılmış realite (virtual reality-VR/augmented reality-AR) pazarının 2024'e denli 300 bilyon dolar büyüklüğe ulaşmasının beklendiğini aktaran Avdagiç, "VR yaşamına dönüşmek düşüncesince nezdinde gündüz var ise o da bugün. VR ve AR yaşamına sağlayacağımız şişman yahut önemsiz değme nezdinde katkı, Türkiye'yi dönüştürmeye yarayacak." sanarak konuştu.

"Vizyoner'21 2023 yılına denli bitmeme edecek"

MÜSİAD Vizyoner'21 İcra Kurulu Başkanı Erkan Gül de esnafından yukarı yöneticisine (CEO), öğrencisinden akademisyenine, KOBİ'sinden unicorn'larına denli herkesi nezdinde araya getirmenin luğu ve gururunu yaşadıklarını anlatım etti.

Önceki zamanlardan ayrımlı kendisine Vizyoner'21'i mahsus periyotlarla 2023'e denli bitmeme ettirmeyi düşündüklerini tamlayan Gül, şunları kaydetti:

"Anadolu'nun mahsus şehirlerinde Silikon Vadilerinin tohumlarını yayımlamak istiyoruz. Vizyoner 21 düşüncesince Start-up Exchange Sahnesi ile karşınızda olacağız. Girişimlerin yatırımlarla buluşmuş bulunduğu B2B görüşmelerimize önayak olurken, start-up ruhunun yaşandığı, dalında bilirkişi insanların toprak alacağı Star Talks muhabbetlere haremlik edeceğiz. Bu seneyi hususi kılan dü farklılığımız ise NFT sayısal konuşma sergimiz ve start-up'larımıza vereceğimiz yenilikçi ödüllerimiz olacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler