USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Muğla'da turizmciler gözünü Slovak pazarına çevirdi

İngiliz turistlerin şişman bölümünün yeğleme etmiş olduğu Muğla'da, acemi alışveriş arayışındaki turizimcilerin ortak gayesi de Orta Avrupa'nın doğusunda toprak meydan Slovakya.

Muğla'da turizmciler gözünü Slovak pazarına çevirdi
24-11-2021 13:18
Muğla

Muğla'ya mevrut turistler ortada İngilizler gine evvel yetkin arazi alırken, acemi destinasyonlarla alana mevrut gezmen sayısının da artırılması planlanıyor.

Slovakya'dan aralarında yolculuk acentesi ve gazetecilerin de bulunmuş olduğu 188 şahsiyet kafile, hususi uçakla Dalaman Havalimanı’na geldi.

Havalimanında yetkililer kabilinden karşılanan gruptakiler alanda lansman gezilerine katılarak, şehrin gezinsel yerlerini yakından görme, saf güzelliklerini keşfetme olanağı bulacak.

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, AA muhabirine, Muğla'nın en şişman destinasyonlarının başlangıcında İngiltere, Rusya ve Ukrayna geldiğini söyledi.

Yeni destinasyonlarla Muğla'ya mevrut gezmen sayısının artacağını tamlayan Güvenç, "2022’nin hazırlıkları er başladı. Bu da sezonu güzel olacağını gösteriyor. Göstergeler, rezervasyonlar onu gösteriyor ki turizmde rekorlar yılı bulunan 2019'un paylarını yakalayacağız. Hatta bazısı devletler de mürur ihtimalimiz var." dedi.

Slovakya'nın Avrupa’nın ortasında 5,5 milyon nüfusuyla dünya dışına yolculuk seyran oranıyla dikkati çektiğini kaydeden Güvenç, Slovakyalıların Muğla'ya ilgisinin gelişigüzel sabık gündüz arttığını belirtti.

Slovakya'nın en şişman tur operatörlerinden Hydro Tur’un sahibi Mikulas Milko'nun indinde 8 televizyoncu ve 180 acenteyle lansman turu tertiplenmek kabilinden Dalaman'a geldiğini özetleyen Güvenç, şunları söyledi:

"Kendisi doğacak sene düşüncesince Dalaman'a aracısız tayyare koydu. Genelde Antalya ile çalışmasına karşın bundan böyle Türkiye içerisindeki piyasa çeşitlendirmesi düşüncesince Dalaman'ı seçti ve aracısız tayyare koydu. Biz de namına dayanak çıkıyoruz. Bölgenin turizminin çeşitlendirilmesi yönünde ehemmiyetli ülkelerden birisi. Ayrıca Slovakya'da da kendisiyle baş başa müşterek sayısal pazarlama lansman faaliyetleri yürüteceğiz. Bu mevzuda aşırı istekli. Bölgenin güzelliklerini, ilkin de kültürünü saymak istiyor. Bizim bölgenin yiyeceklerini ve elbette güzelliklerini de ruzname maddesi yapacaklardır."

Slovak turizmci Milko ise müstevli tedbirlerinin Türkiye'de aşırı güzel uygulandığını söyledi.

Türkiye’nin kalitesinden rastgele müşterek şüpheleri olmadığına ayraç fail Milko, "Tüm otelciler ve bu sahanın gayrı aktörleri hepsi işini oldukça güzel biliyor. Pandemi tedbirlerinden karşılık vermediler. Gelecek sezonunda müşterilerimizi kıvançlı edeceğimizi düşünüyorum. Slovakya'da en güzel bildik destinasyon Türkiye. Türkiye’nin içre de genel anlamda Antalya'ya ve ilçelerine tatile gelirler. Ama bizim düşüncesince Türkiye'nin Ege kıyıları da aşırı önemli. Bu sebeple bizim İzmir'e uçaklarımız var. Gelecek yıldan itibaren de Dalaman'a birlik charter operasyonu başlatmış olacağız. Bu çerçevede yolculuk acentesi temsilcileri ve gazetecilerden oluşan müşterek barhana ile buradayız." sanarak konuştu.

Amaçlarının bu alanı lanse etmek ve Muğla'da adam olmak bulunduğunu vurgulayan Milko, kentteki yerel partnerleri ile bunu başaracaklarına inandıklarını tabir etti.

Dünya genelinde yaşanmış bulunan salgının topu topu planları karmakarışık ettiğini, oyunun kurallarını değiştirdiğini özetleyen Milko, müstevli çağında geçici rakamları ve yolculuk sayılarında yaşanmış bulunan düşüşün 2022 senesinde toparlanacağını ve güzel müşterek zaman geçireceklerini dile getirdi.

Slovakya'dan şimdi müşterek tomar gezmen bekleniyor

Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur ise bölgenin akıbet çağda İngiliz turistlerin yanı esna Rus ve Ukraynalı turistlerden de özen gördüğünü söyledi.

Geçen sene müstevli zımnında yolculuk sahasının negatif yönde etkilendiğini fakat bu sene aşılama oranlarının artarak çoğalması ve Güvenli Turizm Sertifika Programı ile ilkin haziran sonrası çabukluk yaşandığını özetleyen Yağmur, dünya içre ve dünya dışından ağırbaşlı arzu gördüklerini tabir etti.

Tur operatörleri ile görüşmelerimizde 2022 düşüncesince müspet sinyaller aldıklarını ve güzel müşterek turizm sezonu geçireceklerini tamlayan Yağmur, "Bu sebeple acemi destinasyonlar bizim düşüncesince aşırı önemli. Özellikle Dalaman ve çevresini, Muğla'nın güzelliklerini acemi keşfedecek turistler bizim düşüncesince şimdi da önemli. Yurt dışına yolculuk seyran oranıyla dikkati çekici Slovakların önümüzdeki zaman Muğla'yı keşfetmeleri bizim düşüncesince önemli. Gelecek gezmen sayısının ahir zamanlarda da artacağına inanıyorum. İyi müşterek zaman buyurmak düşüncesince gelişigüzel çeşitli tedbiri alıyoruz. Misafirlerimizi bekliyoruz." dedi.

Gelecek sene düşüncesince de hazırlıklara başladıklarını dile getiren Yağmur, amaçlarının güzel müşterek zaman buyurmak bulunduğunu tabir etti.

Slovakya’dan aralarında yolculuk acentesi ve gazetecilerin de bulunmuş olduğu 188 şahsiyet barhana Muğla'da 3 gündüz sürecek gezinin peşi esna Antalya'ya geçecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler