USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Mobilya sektörü güçlerini birleştirdi; f-tr Furniture Partners kuruldu 

Türk möble alanının önde mevrut markalarından Adore, Çilek, Doğtaş Kelebek, Gündoğdu, İşbir, Kilim ve Nurus bir araya gelmiş olarak 10 milyon liralık ödenmiş kapital ile kar gayeli f-tr Furniture Partners isminde çok ortaklı şirketini kurdu. Yeni oluşumla, bu piyasanın büyüme

Mobilya sektörü güçlerini birleştirdi; f-tr Furniture Partners kuruldu 
26-10-2021 13:59

f-tr Furniture Partners’ın lansman toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Hakan Yurdakul, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, f-tr Furniture Partners Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, 7 möble markasının yöneticileri ve iş insanlarının katılımıyla İstanbul’da yapıldı.

Açılış konuşmasını işleyen TİM Başkanı İsmail Gülle, pandemi hasebiyle evde etraflıca saatler nâkil insanların mobilyalarını tağyir kararını aldığını söyleyerek, bu piyasanın bu süreçte müspet bir devre yaşadığına uyanıklık çekti.

Gülle, “Sektör hem pandemiden etkilenmedi bununla birlikte ihracatta bu senenin geçmiş 9 ayında tarihinde geçmiş kere 3 bilyon doları aşmayı başardı. Küresel bazda möble sektörü, 200 bilyon dolarlık bir global hacme erişmiş durumda. Bizler, möble sektöründe dünyanın en iri 8’inc ihracatçısıyız. Ancak, bu sektörde hedeflerimiz baş döndürücü henüz yüksek. 2023 yılında, bu listede geçmiş 5 diyar arasına girmeliyiz” dedi.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK MOBİLYA MAĞAZASI KURULDU”

Bugünkü iş birliğinin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan Gülle, “Millet şekilde ortaklığı dayanıklı beceremiyoruz. Bu genişliğinde ehemmiyetli markalarımız, henüz bir tomar dış satım namına dünyanın en iri möble fabrikasını kurdu. 6 bin 500 çalışan, 750 bin metrekare boğunuk alan, 500 milyon dolarlık ciro, kasıt 1 bilyon dolarlık ihracat. Bu muhtemel zira kadran buna uygun. Ülkemizin gururu, sembol taşıyıcısı markalarını içten kutlama kartı ediyorum. Ülkemizin konuşu bağımsızlığının fakat ve fakat ihracatla olacağının da bizler bilincindeyiz ve bu maksat düşüncesince çalışıyoruz. Uzun zamandır meydana getirilen bu çalışmanın ülkemize, insanımıza, ihracatımıza hayırlar getirmesini diliyorum” diyerek konuştu.

DR. YURDAKUL: MOBİLYA SEKTÖRÜNDE İHRACATIMIZ KATLAMALI BİR ŞEKİLDE ARTACAK

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Hakan Yurdakul ise “İhracat odaklı hakeza bir binanın kurulmasından iri bir talih duyuyorum. 9 aydır binanın kurulması düşüncesince elimden geldiğince ulama vermeye çalıştım. F-TR Furniture Partners akıbet basamak önemli, bizdeki 2 ehemmiyetli kıstası ortadan kaldırdı. Bizdeki geçmiş beyin tutulması, ‘ürettiğimizi satarız’ yaklaşımıdır, ürettiğimiz satamıyoruz, sattığımızı üretiyoruz. Sattığımızı üretebilmek düşüncesince nerede, ne satabileceğimizi bilmemiz gerekiyor. Yeni oluşum, alışveriş araştırmaları, mahveden trendleri ve nereye ulaşmamız dair kalburüstü icraat yapıyor ve yapacak. Böylece möble sektöründe ihracatımız katlamalı bir halde artacak. İkinci beyin tutulmamız da ölçeksizliktir. Ortaklık kurmaya bağlı ağır bir direncimiz var. Dünya, global tutum bizim hasep ve kantite şekilde ölçeklenmemizi gerektiriyor. f-tr Furniture Partners temessül etmiş olduğu nesne bu ölçeklenmeyi sağlamak. Bundan ahir süreçte de elimden geldiği genişliğinde dayanaklık etmek vereceğim. Bu oluşumun ihracat, istihdam zımnında istihsal ve envestisman yönünde memleketimize bedel katmasını dilek ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÇİLEK: YURT DIŞINDAKİ PAZARLARDA GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Türkiye’nin ihracatına ve möble sektöründe ulama sağlayacak toy oluşumdan çevre enine boyuna ateşli bulunduğunu kail f-tr Furniture Partners Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek de “Son senelerde ihracatta ehemmiyetli başarılara imza attık. Türkiye’nin önde mevrut möble markaları şekilde bizler, bu yükselişi sürdürülebilir etmek ve henüz ileriye giymek fikrinden yola çıkarak iç pazarda rakiplik içre çalışmalarımıza bitmeme ederken gayrimenkul dışındaki pazarlarda güç donanması yapmayı düşündük. Özellikle dünyanın iri ölçekli möble ithalatçıları bulunan Amerika, Almanya, İngiltere, Fransa kabil pazarlarına antre zorlukları baş döndürücü bulunan devletlerde Ar-Ge emekleri çerçevesinde alışveriş araştırmaları, ortaklarımıza ve öbür firmalarımıza danışmanlık, marketing ve enformasyon faaliyetleri desteğinin birlikte o devletlerin kültürlerini, mahveden tercihlerini, alışkanlıklarını anlamak, mahsul ambalaj standartlarını bellemek ve birtakımı seçme devletlerde kuma geri hizmet ve adanmış noktaları kabil bölgelerde çalışmalarımızı bitmeme etmek istiyoruz” dedi.

KURULUŞ AŞAMASI 9 AY SÜRDÜ

Kuruluş etabında 9 ay süresince güruh yaptıklarını tamlayan Çilek, “Ortak beyin çerçevesinde yapı firmanın altında profesyonellerimizle etraflı bu süreçleri yönetip ortaya çıkan fırsatlar üstünde planlar üretmeyi düşünüyoruz. Dolayısıyla halı hazırdaki ihracatımızı baş döndürücü henüz yukarıya taşıyacağız. Tüm sektörlere de gösteriş manken olacağını düşündüğümüz dış satım ortaklığı yapısındaki toy oluşumun yararlı olmasını dilek ediyorum” diyerek konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler