USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milli okçunun şimdiki hedefi Avrupa şampiyonluğu

Aksaray'da hâlâ önceki mektepli servisinde hosteslik yaparken ortak mektepli velisinin tavsiyesiyle okçuluğa süregelen Assıya Yılmazer (30), 2 kere Türkiye şampiyonu oldu. Slovenya'da yapılacak yarışlarda Avrupa Şampiyonu olmayı hedefleyen Yılmazer, ''Çevremde 'Sen okçuluk yap

Milli okçunun şimdiki hedefi Avrupa şampiyonluğu
18-01-2022 13:32

Aksaray Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknikerliği bölümünden izinli olduktan sonradan memleketi Konya'nın Ereğli ilçesine dönen Assıya Yılmazer, mektepli servisinde hosteslik hazırlamaya başladı. Bu tam müşterek mektepli velisi okçuluk sporuna başlamasını kaynak etti. Şu an okçuluğun yanı tam baştan terbiye hayatına başlayıp Aksaray Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük kısmı talebesi bulunan Assıya Yılmazer, 2 kere Türkiye şampiyonu oldu. Avrupa ve evren şampiyonu olup olimpiyatlara katılmayı hedefleyen Yılmazer, şunları söyledi:

''Aksaray Üniversitesinde 2 salname Gıda Teknikerliği bölümünü bitirdikten sonradan Konya’nın Ereğli ilçesinde mektepli servisinde hostes şekilde çalışmaya başladım. Servisteki evlatların birisinin babası sebebiyle okçuluk sporuyla tanıştım. Kendisi hevesli şekilde okçuluk yapıyormuş. Ben de ona müşterek kere de ego deneyebilir miyim diyerek sordum. Bu biçimde uğraşı gayeli şekilde 23 yaşlarında sporla tanıştım. Evimin bahçesinde atış yapmayı sürdürdüm. Daha sonradan antrenörüm bulunan İbrahim Yavuz ile tanıştım ve 2015 senesinde Aksaray’a geldim. Burada da hevesli müşterek biçimde okçuluk sporuna başladım.”

METE GAZOZ İLE BİRLİKTE YARIŞTI

Okçuluk sporunun gır gır müşterek spor dalı bulunduğu genişliğinde ağır bulunduğunu kaydeden Yılmazer, derneşik alıştırma ve icraat yaparak bu bir hale geldiğini söyledi. Okçuluğun yaşamını değiştirdiğini tabir fail Yılmazer, “Okçuluğu sevdiğim düşüncesince daima derneşik müşterek düzentileme sonrası bu bir hale geldim. Aralarında ulusal sportmen Mete Gazoz’un da bulunduğu müşterek yarışmaya katıldım. Bu yarış sinirli olması karşın iyice gır gır müşterek biçimde sona erdi. O müsabakada Mete Gazoz rical kategorisinde müşterek numara olurken, çaker hanımlar kategorisinde müşterek numara oldum. Şampiyon olduğum güneş baş döndürücü heyecanlandım. Daha öncede kazandığım şampiyonluklarım vardı; ancak bu bökelik benim düşüncesince baş döndürücü başkaydı. Yarışmada yaşı en şişman bulunan bendim. Şampiyonlukta müntehabat yapıldı. Bu proses baş döndürücü zordu. O günden bu güne genişliğinde güzeşte süreci düşündüğümde baş döndürücü şeyin değiştiğini gördüm. Daha önceki hosteslik yapıyordum şimdi ise hevesli şekilde şampiyonluklara katılıyorum. Bunun nedeni ise azim, dayanak ve sevgidir'' diyerek konuştu.

EN BÜYÜK DESTEKÇİM AİLEM OLDU

En şişman destekçisinin ailesi bulunduğunu dile getiren Yılmazer, “Çevremde 'Sen okçuluk yapamazsın', 'Ok attığında ne olacaksın?' diyenler de baş döndürücü oldu. Şu an ise bütünü beni destekliyor. En şişman destekçim akrabalarım oldu. Önümüzde 2024 Olimpiyat yarışmaları var. Onlar düşüncesince de çalışıp çabalayacağım'' dedi.

OLİMPİYAT SEÇMELERNİ KIRIK OK YÜZENDEN KAYBETMİŞ

Antrenörü İbrahim Yavuz ise, “Sporcum Ereğli ilçesinde müşterek kreşin servis aracında hostes şekilde çalışırken, benim ayrımsız ilçede canlı müşterek sporcumla tanışmış. Assıya kendisinden ok attırmasını istemiş. Hem okuyup, tıpkı zamanda hevesli müşterek biçimde okçuluk dünyasına bitmeme etti. Hedefimiz 2020 olimpiyatlarına gitmekti; ancak kimi aksaklıklardan çevre gidemedik. Assıya olimpiyat kota yarışmalarına genişliğinde akıbet iki senenin Türkiye şampiyonuydu. O devirde materyal eksiklerimiz vardı. Olimpiyat seçmelerine gittiğinde oklarda fay ve çatlak vardı. Yetkililer malzemelerimizi yeniledi, tığ de hedefimize ulaştık. Milli ekip seçmelerine girdi, öncesinde de üç pare yarışmaya katılıp etap aldı. Yarışmalara Türkiye’nin en güzel 16 sporcusu çağrıldı. Assıya orada da ulusal takıma girdi. 14 ile 19 Şubat tarihlerinde Slovenya’nın Losko kentinde Avrupa şampiyonası var. Sporcumuz oraya gidecek. İnşallah orada da güzel müşterek etap alır. Hem ilimiz ve memleketimiz hesabına müşterek alım çalım elan yaşarız. Sporcumuz baş döndürücü çalıştı çalışkanlık gösterdi. Kar, şita demeden çalıştı. Milli takıma seçilen sporcular içinde yaşı en şişman bulunan sporcuda Assıya’dır. Bütün sporcularıma şurası hatırlatırım: etkin kaybeder, baş döndürücü etkin kazanır" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler