USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milli karateciler Uğur Aktaş ve Eray Şamdan, DHA’ya konuştu

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi karate dalında anabolizma fail ve Kumite 75 kiloda tunç madalya elde eden Uğur Aktaş ile Kumite 67 kiloda sim madalyanın sahibi bulunan Eray Şamdan, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) hususi açıklamalarda bulundu.

Milli karateciler Uğur Aktaş ve Eray Şamdan, DHA’ya konuştu
05-10-2021 13:19

Fanatik Gazetesi kabilinden bu sene 3'üncüsü planlı Sports&Business Summit 2021'e eklenen Uğur Aktaş, “Olimpiyatta tunç madalya kazandım ben. Çok mutluyum. Oraya giderken benim gayem değerli madalyaydı. Kotayı 1’inci bayağı alarak Tokyo’ya gitmiştim. Nasibimizde tunç madalya varmış. Ufak müşterek ayrımlı kaçırdım ve maçın zarfında küçük müşterek kusur yaşadım. O da beni etkiledi. İlk katıldığımız olimpiyatları tunç madalya ile kapattım. Olimpiyatlar, karate sporunun levent boylu senelerdir beklediği müşterek organizasyondu. Bu vakte derece toprak alamamıştık. İlk defa toprak aldık ve bunu da tunç madalya ile taçlandırmak baht oldu. O nedenden dolayı mutluyum” biçiminde konuştu.


“BİZ KARATEDE DÜNYANIN EN SAYGIN ÜLKELERİNDEN BİRİYİZ”


Türkiye’nin karate sporunda en kalburüstü ülkelerden bir tanesi olduğuna nazarıitibar çekici Uğur Aktaş, “Biz karate dalında dünyada hatırlı ülkelerden birisiyiz. En kalburüstü ülkeyiz diyebiliriz. Gittiğimiz rastgele turnuvada, akıbet yerine Avrupa Şampiyonası’nda söz gelişi 6 değerli madalya alarak umumi küme şampiyonluğu elde ettik. Ben de orada böke oldum. Biz karatede elleme müşterek noktadayız. Olimpiyatlara da 2 pare değerli madalya alırız sanarak hedeflemiştik. Tabii ki olimpiyatların verdiği heyecanla, ruhsal etkenler müşterek tomar oluyor. Çok şükür 4 madalya kazandık. Ülkemize en müşterek tomar madalya getiren alan olarak. O nedenden dolayı mutluyuz. Biz doğrusu kalburüstü müşterek takımdık, bunu olimpiyatlarda da gösterdik” ifadelerini kullandı.


“OLİMPİYATLARI YILLARDIR BEKLİYORDUK”


Karate branşı yerine levent boylu yılladır olimpiyatlarda toprak edinmeyi beklediklerini kail Uğur Aktaş, “Olimpiyatlar bizim senelerdir beklediğimiz müşterek organizasyondu. Bize baht oldu. 2-3 kuşak ilkin de olimpiyatlarda toprak alacağımız söyleniyordu fakat gidilmedi ve bizlere baht oldu. Biz gidip yarıştık. Çok şükür madalyalar da aldık. Karate olimpiyatlarda toprak almaya bitmeme ederse aşırı henüz elleme başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Çünkü, bu olimpiyatı geçmiş ve akıbet olma ihtimali bulunduğu düşüncesince o da üstümüze az buçuk bası oluşturdu. Yapmamız gerekiyor, madalya alıp tarihe geçmemiz gerekiyor sanarak az buçuk bası hissettik. Başarılı olunca, karate dünyasının, ülkenizin ve ailenizin her insanın beklentisi oluyor. Başarıyı tekrarlamanız ve orada da elde etmenizi bekliyorlar. Umuyoruz ki önümüzdeki olimpiyatlarda karate toprak alır. Olimpik alan yerine kalmaya bitmeme ederiz. Şu anda Fransa Spor Bakanlığı, karatenin Paris Olimpiyatları’nda toprak alması için. Çünkü, Fransız müşterek arkadaşımız Tokyo’da değerli madalya kazandı. İnşallah karate yeniden ülkemizi kalburüstü müşterek halde anabolizma ederiz” dedi.


“HEDEFİM OLİMPİYATLARIN ÜZERİNE DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK”


Kasım ayında düzenlenecek Dünya Şampiyonası’ndaki hedeflerini de özetleyen Uğur Aktaş, laflarını şöyleki tamamladı:


“Olimpiyatlarda kopmaya DOĞRU müşterek parçalanmış oluşmuştu. 5 hafta derece otama sürecim oldu. Şu anda elleme durumdayım ve antrenmanlara başladım. 6 Kasım’da başlayıp, 21’ine derece sürecek Dünya Şampiyonası. Dubai’de düzenlenecek. Bir eski şampiyonada, şampiyonluğu 10 saniye ile kaçırmıştım. 3’üncü olmuştum. Bu defa gayem olimpiyatların üstüne böke olmak. İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum. Umuyorum bu hayalim esas kabil ve en elleme halde ülkemizi anabolizma ederiz.”


ERAY ŞAMDAN: MADALYAYI ALDIĞIM AN RÜYA GİBİYDİ


Küçüklükten buyana imgesel bulunan olimpiyat madalyasını kazanılmış bulunduğu hatırat müşterek umut yerine nitelendiren sim madalyalı Eray Şamdan, “Madalyayı aldığım an umut gibiydi. Çünkü çocukluktan buyana hepsi üzere hayalim bulunan müşterek şeydi. Bunu gerçekleştirdim. Orası alelacayip müşterek ortam. Anlatılmaz, yaşanır. Karate branşı olimpiyatlarda olursa 2024 senesinde aşırı kalburüstü olacağımızı düşünüyorum. Tokyo’da en aşırı madalya elde eden alan evet karate. 2024’te de olursa en aşırı değerli madalya alacağımız alan kabil sanarak düşünüyorum. Çünkü, aşırı başarılıyız ve dinç isimlerle bitmeme ediyoruz. 2024’te inşallah karate olimpiyatlarda olur. Temennimiz o yönde" dedi.


“ŞİMDİ HEDEFİMİZ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU”


Kasım ayında Dubai’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’ndaki hedeflerinin şampiyona bulunduğunun altını çizen Eray Şamdan, “Olimpiyattan sonradan müşterek boşluğumuz evet ve kafamızı dağıttık. Tatilimizi yaptık. Şimdi maksadımız evren şampiyonluğu. Bu da aşırı şişman müşterek başarı. Kampımıza başladık. Sıkı çalışmalara bitmeme ediyoruz. Orada da maksadımız şampiyonluk. İnşallah onu da gerçekleştireceğiz” biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler