USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Metin Öztürk: 'Türk bir teknik direktöre karar verirsek düşündüğümüz kişi Okan Buruk'

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Adayı Metin Öztürk, Domenec Torrent ile çalışmamaları yerinde planlarıyla ait olarak, "Türk bir teknik direktöre karar verirsek, bizim düşündüğümüz teknik direktör Okan Buruk'tur" dedi. Öztürk, ayak topu takımının minimum 7-8 transfere de g

Metin Öztürk: 'Türk bir teknik direktöre karar verirsek düşündüğümüz kişi Okan Buruk'
28-04-2022 14:29

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Adayı Metin Öztürk, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine intihap süreci, projeleri ve hedefleri üzerine açıklamalarda bulundu. Geçen sene meydana getirilen reislik seçimini realist oldukları düşüncesince kaybettiklerini kail Öztürk, "Biz o tarzı akılcı olduğumuz düşüncesince kaybettik. Gerçekçi yaklaştığımız düşüncesince kaybettik. Bugün esasen popülizmden ırak bire bir gerçekçilikle hazırlanıyoruz. 43 senedir iş adamıyım. 2 fasıl GSYİAD başkanlığı yaptım. Benden ilkin 3 fasıl İsmail Sarıkaya başkanlığı yaptı. İş adamı boşluk açısıyla geldiğiniz zaman, sorunları çözmeye odaklanırsınız, tarzı kazanmaya değil. Bugün yaptığımız dizelge de filhakika 2-3 fark haricinde emektar listenin aynısı. Diğer listenin ise ağız ağıza değiştiğini görüyorsunuz. 1500 oy alıp, listeyi ağız ağıza değiştiriyorsanız demekki kimesne fariza teklifini bildirme etmemiş manasındadır. Projeleriniz onları heyecanlandırmamış ki rolü bildirme etmemişler. Biz 3. tam olduğumuz biçimde bizim ekibin kâffesi bire bir heyecanla bitmeme ediyor. Biz intihap bittikten sonraları da rastgele hafta bu arada pik gittik, yemekte buluştuk, divanlarda buluştuk. Bizim tek aşkımız Galatasaray. Biz tek devir intihap doğrultmak düşüncesince bir dizelge yapmadık. O mukaddes fariza bizlere verilirse, o işin altından doğrulmak düşüncesince bir dizelge yaptık. Hazırlığımız da bu yönde. Listeye bakıyorsanız, ağırlıklı kısmı bu 5.1 bilyon borcu düşünerek, mali tarafta. Bir gayrı tarafta da erek şampiyonluk. Kulübü küçülterek o şampiyonlukları soruşturma şansınız da yok. Biz hem kulübü büyüteceğiz hem şampiyonları yapacağız hem de o borçları Allah'ın izni ile kaldıracağız" niteleyerek konuştu.

"Galatasaray'ın minimum 7-8 transfere gereksinimi bulunduğu aşırı net"
Göreve gelmeleri biçiminde eskiden ilkin Teknik Direktör Domenec Torrent ve kadrosundan futbolcuların akıbet durumlarını öğreneceklerini tamlayan Metin Öztürk, "10 da kiralıktan dönen oyuncumuz var. Galatasaray'ın minimum 7-8 transfere gereksinimi bulunduğu aşırı net. Bununla alakalı kendilerinin düşündükleri ürünler ne var, onlara bakacağız. Sonra bu kadroyu bir an ilkin tekvin etmek açısından çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz. Arkasından da bu öğretmen ve teknik ekiple mi, apayrı bir öğretmen ve teknik ekiple mi tığ şampiyonluğa ulaşırız, onu zat aramızda tartışacağız. Hızla o adımları atıp, transferleri tamamlayacağız. Zaten bunları yapmadan bökelik hedefine gidemezsiniz" şeklinde konuştu.

"Kasa kolaylıklarıyla bu 5.1 bilyon borca gelindi"
Mali yapıyla alakalı yapacaklarını özetleyen Metin Öztürk, "Kulübün bu sene yıl sonuna derece 600 milyon TL açığının bulunduğunu söylediler. Haziran sonuna derece da aşırı ağır bir ödemeden bahsettiler. Bunu yurt satacaksanız, umumi kuruldan müsaade almanız lazım. Nasıl yapacaksınız? Biz cebimizde parayla Bankalar Birliği'ne gideceğiz. Formülü onlara soracağız. Kasada bu derece açıkça var, tığ size bunu güvence namına yatıralım, siz kulübümüze güreşçi köprüsü cesaret açar mısınız, yok ise acemi Ribery olaylarına apiko mı olmuş oluyorsunuz diyeceğiz. Cebinizde paranız var ise bunları halletmek kolay. Çünkü gerçek iş sandık kolaylığı değil, filhakika sandık kolaylıklarıyla bu 5.1 bilyon borca gelindi. Ama gününüzde çeviriyor olmanız lazım. Bu futbolcuların paralarını ödemezseniz, bütünü başıboş kalır. Yani siz 1 milyon Euro'yu ödeyemediğiniz, futbolcunuz başıboş kaldı, 14 milyon Euro'luk gelirden oldunuz. Dediniz ki, 'Bak ego hakeza arslan kabilinden Galatasaraylıyım tek sandık kolaylığı yapmam, eş icabında gübür olsun, kol 12. tam olsun ego kurallara uyarım'. Biz kuralları esnetelim demiyoruz. Kurallar ortamında Galatasaray'ın ne sonrasında götüreceğimizi hile kurulumuzla, teknik heyetimizle bir gayrı tarafta da Bankalar Birliği ile konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Riva projesinde yapacaklarını aktaran Öztürk, "Bakın ego seçilmedim, adayım. Seçilmiş kabilinden hafta sonu 10 saati Riva'da geçirdim. Niye? Bir mali şirketinin CEO'su dostum vardı, bana bir manken önersin diye. Çünkü kupkuru bulunan bir bilinçlilik var. Orada yapılmamış 650 kıta villa var. Bitmemiş 80 kıta dükkan var. Bunların yüzdelik 20'si Galatasaray'a ait. 130 kıta villa Galatasaray'ın. Topladığınız devir 1.5 bilyon TL ediyor. Siz o 1.5 milyarı umumi kurulun onayına sunarak, bir plan biçiminde umumi kurulun önüne getirirseniz, sandık kolaylığına ihtiyacınız kalmaz. Hatta acemi gayrimenkuller alırsınız. Bizim en ehemmiyetli projemiz elimizdeki gayrimenkulleri harcamak değil, adına acemi gayrimenkuller arttırma etmek. Bunun neresi popülizm? Sektörümde 10 kıta iştirak yarışıyor, 9'u yabancı. Geçen sene 2 tanesi battı. Ben güzeşte sene dokunca edeceğimi görüp yüzdelik 70 küçüldüm, bugün yüzdelik 600 büyüdüm. Popülist olsam ego de batardım. Popülist diyenlerin halkçı teriminin anlamından haberi yok. Biz Galatasaray'ı birleştirmeye geliyoruz. Biz kutuplaştırmaya gelmiyoruz. 2 adaya baktığınız devir filhakika 30 Nisan'dan ahir Galatasaray ile alakalı kupkuru bir düşünceniz olur" değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni gayrimenkuller arttırma edeceğiz"
Galatasaray'da 2 yıl, 1 ayda yapmayı organize ettiği en ehemmiyetli şeyin, Bankalar Birliği anlaşmasından genişlemek bulunduğunu vurgulayan Metin Öztürk, "Yaparsam herhalde heykelimi dikerler. Bu da borcunu ödemekle olur. Biz o gün ortamında ya borcumuzu ödeyeceğiz ya tünelin ucu gözükecek. Yani borçları ödeyeceğin projeleri sonlanma evresine doğacak ve tığ ondan sonraları doğacak 3 yıla isteyen olacağız. Bu da değiştirmeden bundan eskiden Selahattin Beyazıt başkanımın Riva'yı bizlere bırakması, Dursun Özbek başkanımın Riva'yı Emlak Konut ile ihya projesi ortamında getirmesi, Mustafa Cengiz başkanımın Kemerburgaz'a geçemediğimiz düşüncesince Florya'yı o projeden ayırması, Burak Elmas başkanımın Galatasaray Adası'yla alakalı projelerde işin takip edeni olması, adada bilfarz Duygun Yarsuvat başkanım, takiben Dursun Özbek başkanım takiben Mustafa Cengiz başkanım ve takiben Burak Elmas başkanımla tamamlanan bir süreçtir. Bizde süreklilik esastır. Onun düşüncesince tığ acemi gayrimenkuller arttırma edeceğiz. Yeni sağlık kaynakları yapacağız. Yani bizim hedefimiz elimizdeki harcamak değil. Elindeki yayımcı ki aşırı değerlendiyse bunu değişik bir yapıyla, kısaca Galatasaray'ın en erdemli ranta ulaşacağı yapıyla yapar, acemi gayrimenkullerin sahibi olursunuz. Mesela bizim hedeflerimizden biri de, kimesne Büyükçekmece'den bahsetmiyor. Çekmece'yi çabucak altyapıyla alakalı bir topçu fabrikası biçimine getirmek" dedi.

"Tecrübeyle gençliği harman etmek lazım"
Futbol ekibi ile alakalı planlar düşüncesince ise Öztürk, "Yaşlı bir takımla korkmak adına hâlâ gailesiz bir takımla korkmak rastgele devir hâlâ iyidir. Enerji verir, diklemesine oynar. Ama bütçeniz çerçevesinde bakıp da takımın yarısını gençleştirdiğinizde onlara abilik edecek kimesne kalmaz. Yani tecrübeyle gençliği harman etmek lazım. 5 kıta değil de 2 kıta gailesiz topçu alınsaydı, yayımcı tek madde o değil federasyon, hakemler, bir derinti apayrı madde var fakat Galatasaray hâlâ müsabık bir kol olabilirdi. Bizim planımız Çekmece'ye altyapıyı taşımak. Şu an cümle bir Altınordu örneğinden bahsediyor. Onun kabilinden bir aktör fabrikası biçimine getirip oradan tek oyuncuyu A Takıma alıp bire bir sürede bir scout kadrosuyla Avrupa'yı tarayıp oradaki Türklerden bir oyuncuyu da A Takım'a alıp, hazmede hazmede gitmek. Ana planımız bu. Tüm bunları tamamladığınızda Galatasaray hemen Türkiye'de değil, Avrupa'da da müsabık olacaktır. Şu an filhakika bu sene biliyorsunuz ki Avrupa'ya da gidemiyoruz. Dolayısıyla anne erek şampiyonluk. Şampiyon olursanız. Seneye biçim anlaşmanız var. Yenileniyor. Başka bir paradan yenilenir. 12. sıradaysanız apayrı bir paradan yenilenir. Stadın ad hakkı, 10 sene biliyorsunuz ki Türk Telekom'daydı. 1 sene hâlâ merhum Mustafa Cengiz reis bey zamanında uzatıldı. Bitti, destekleyici bulamadık. Erdem Timur dehşetli bir Galatasaraylı, destekleyici oldu. Bu barışma 1 yıl, 1 yıl, 1 yıl, 1 sene revan bir anlaşmadır. Ama siz oraya bir arsıulusal markayı koyabilirseniz, Erdem Timur o stadyum ad sponsorluğu düşüncesince ayırdığı parayı esasen Galatasaray'ın apayrı branşlarına yardım getirmek düşüncesince kullanacak. Kendisiyle kalın pıtrak görüşüyoruz. Harika bir Galatasaraylı. Bu hemen ego gelirsem değil, gayrı namzet gelirse de bire bir bilinçlilik gerçekleşecek. Ama bizim çabucak arsıulusal bir markayı stadyum ad sponsoru namına getirmemiz lazım. Bu da tahminî 400-500 milyon TL'lik arttırma bir kaynaktır. Bakın güzeşte sene Galatasaray Token'dan 16 milyon Dolar almış. Bunlar baştan sona Galatasaray markasıyla meydana getirilen kaynaklar. Belki bu modellemeyle bizim dönemimizde basket bölgesini bitireceğiz. Basketbol aşırı önemli. Yani bizim futboldan sonraları en ehemmiyet verdiğimiz branşımız basketbol. Şu an NEF ile Erdem Timur'la mükemmel bir görevdaşlık yakalandı. Ama bunu salonla taçlandırmanız lazım. Yani bir salonla ve bir altyapıyla taçlandıramazsanız bu başarılar çelimsiz vadeli olur" niteleyerek konuştu.

"Çok gayeli bir mağaza olacak"
Stadın beraberinde bulunan mağaza projesinin aşırı gayeli olacağını tabir fail Metin Öztürk, "İkinci çevreyolunun üstünde, bir numara çevreyoluna yakın, üçüncü çevreyoluna yakın, havaalanına bu derece benzeyen bir düzlük hemen maçtan pik değerlendirilen bir arazi olmayacak. Orası hem sepet topu takımımızın hem uçan top takımımızın fakat altında da 24 vakit değerlendirilecek bir showroom, bir ekin konuşma merkezi tarzı ile değerlendireceğimiz bir arazi olacak. Şimdiden onun projelerini tığ bitirdik zat içimizde. Tekrar Sarıyer Belediyesi ile görüşeceğiz. Şükrü Genç Başkan ile görüştük güzeşte intihap döneminde. Hukuk çerçevesinde elinden mevrut katkısı yapacağını söyledi. Çünkü tığ oraya 5 sene ilkin 10 milyon TL masraf bedeli ödemişiz. Salonu yapamadığınız devir devletle yeni baştan davalık oluyorsunuz, çatıdan dolayı. Çünkü tığ oraya mağaza yapacağız niteleyerek tavan davasından talih vazgeçmişti. Biz bu karambollerin hepsini en çelimsiz sürede temizleyeceğiz. Projelerimiz hazır. Herhalde belediyeyle en geç 7-8 ay ortamında bu sorunları çözer, sene sonuna derece ümit ederim ki oranın aslını atmış oluruz" dedi.

Mecidiyeköy'de bulunan yapı düşüncesince yapacaklarını özetleyen Öztürk, "Riva'dan elde ettiğimiz kaynakla, Mecidiyeköy'deki noktayı bir an ilkin bitirip bir saray konut biçiminde ihtimal derinliğine vadeli kiralamalarla, Galatasaray'ın ağır sağlık getirecek bir manken düşünüyoruz. Aynı biçimde Florya'da da, Florya'yı harcamak değil, orada şu an tercih ettiğimiz fakat tapusu devlete ilişik olan, şu an Emlak Konut'ta bulunan arazileri mümkünse satın alıp, o alanın kâffesi 60 dönüm, Galatasaray'ın tapulu biçimine getirip orada plan planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Adası'nın kendisi düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu kail Öztürk, "Ada mevzusuna geldiğinizde de benim merhum babam 30 sene adanın müdürlüğünü yaptı. Ben orada doğdum, orada büyüdüm. Çok önemli. Yarın dilediğiniz güneş orayı kazmayı vuramıyorsunuz. Bunun bir tarafında Anıtlar Kurulu var. Bir tarafında Boğaziçi bayındırlık var. Orada da Dursun Özbek başkanımla istişareler halindeyiz. Onun düşüncesince burada ağır bir tecrübesi, deneyimi, düet ilişkileri var. Konu Galatasaray olunca kişisel yarar bulunmadığı düşüncesince de zannediyorum Anıtlar Kurulu da, Boğaziçi bayındırlık da hızlıca dayanak olacaktır. Onlar da 5-6 ayda biter. Biz hâlâ aşırı bir toplumsal bünye formatında, gösteriş bir tesisten bahsetmiyorum. Kalamışımız formatında bir noktayı 6-7 ay sonraları kazmasını vurur, 3-4 ayda bitiririz" şeklinde konuştu.

"21 kıta sponsorla acemi branşlara geliyoruz"
Amatör şubeler düşüncesince 21 kıta sponsorlarının apiko bulunduğunu tabir fail Metin Öztürk, "Şimdi elbette lisan istiyor ki Erdem Timur'la yakaladığımız basketboldaki başarıyı gayrı branşlara da aktaralım. Bu aşırı emeksiz değil. Sonuçta 10-20 kıta Erden Timur yok. Bir kıta var. Belki tığ onların sayısını arttırma derdindeyiz. Ama bizim en çelimli kasımız sponsorluklar. Biz 21 kıta sponsorla acemi branşlara geliyoruz. Bazısı 100 bin teklik verecek, birtakımı 500 bin teklik verecek, birtakımı 1 milyon TL verecek. Ama 21 sponsorla herhalde apiko bulunan tek adayız. Çünkü bundan eskiden süreçlerde de bu sponsorluklara filhakika vasıtalık ettik" açıklamasında bulundu.

"Türk bir teknik direktöre karar verirsek düşündüğümüz kişi Okan Buruk'tur"
Teknik Direktör Domenec Torrent ile bitmeme etmemeleri halde planlarını da açıklanan Öztürk, "Biz Türk bir teknik direktöre karar verirsek, bizim düşündüğümüz teknik direktör Okan Buruk'tur. İleride müstakbel vadedecek birtanesini şu an Galatasaray'a koyamazsınız. Galatasaray kaba bir meyveyi işleyecek bir arazi değil. Galatasaray bir yıldızlar topluluğu. Galatasaray'da fakat şampiyonluğa koşarsınız. Başka hedefiniz olmaz" niteleyerek konuştu

"Eylülün akıbet haftası tüzüğü yapacağız"
Yapılması müstelzim Bütçe Genel Kurulu ve Tüzük ile alakalı de mütekellim Metin Öztürk, "Eylülün akıbet haftası tüzüğü yapacağız. Bakmak geçişsiz fakat herhalde Dernekler Masası'na başvurduktan sonraları 3-4 hafta gerekiyor. Onda da bütçe umumi oturmuş yapacağız. Bütçe umumi kurulda tek başağrısı yaşamayız. Çünkü Burak Elmas ve kadrosunun hazırladığı bütçeyi sunacağız. Tahmin ediyorum zat hazırladıkları ekonomik duruma yardım sağlayacaklardır. Biz de yardım sağlayacağız. İki dakikada geçer" dedi.

"Yasal hakkını kullanıyorlar, bunun derece da natürel bir bilinçlilik yok"
Genel kuruldaki yönetsel ibrasızlığa müteveccih bulunan hile oturmuş üyelerinin ibrasızlık kararının kaldırılması düşüncesince açmış bulunduğu sorun ile alakalı namına ise Öztürk, "30 Nisan'daki tarzı örseleyen bir madde değil. Kendilerinin bir haksızlığa uğradıklarını düşünüyorlar. Yasal haklarını kullanıyorlar, aşırı normal. Burak Elmas Başkan çirkin oruçlu olsaydı mahkemeye başvurur hazırlık sonucu isterdi. Seçime kendisi de girerdi. Demek ki Burak Elmas Başkan'ın gayesi işi çalkalamak değil, zat kanuni hakkını kullanmak. Bunun derece da natürel bir bilinçlilik yok" ifadelerini kullandı.

"3500'ün altında bir katılma olacağını düşünmüyoruz"
30 Nisan'da yapılacak seçime halis muhlis üyeleri çağırma fail Metin Öztürk, "Şu an eldeki hile kendisinin olmayacağı bir intihap zamanı alırken, şu kazansın, bu kazansın niteleyerek bir intihap takvimi açıklamamıştır. Çünkü kimlerin namzet olacağını bilmiyor. Bir eskiden seçimde 5 kıta namzet çıktı. Bu ağız ağıza bir an ilkin tarzı yapalım, Galatasaray'ı bu kaostan kurtaralım diyedir. Herkes peşinde bir kuvve okuyabilir. O tarihte değil, bu tarihte olsaydı ego kazanırdım, şu tarihte olsaydı bir şey... Bu bir iş yarışı. 30 Nisan'a intihap konmuş. Galatasaraylılar ne yapacaklar? Cuma akşamından değil, cumartesi öğleden sonraları tatillerine gidecekler. Merak etmeyin, Galatasaray üyeleri, terbiye seviyesi erdemli ve kulüplerine eş çıkan bir unsur ekibine sahip. Biz 3500'ün altında bir katılma olacağını düşünmüyoruz. Galatasaray bizimle bu arada kucaklayıcı, projeleri olan, şampiyonluklara revan bir rota seçecek niteleyerek kestirim ediyoruz" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Bozhan Memiş - Samet Yalçın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler