USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Mete Gazoz Spor Kompleksi açıldı

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, "Mete Gazoz’un başarısı, Türkiye’de okçuluk düşüncesince aşırı iri menfaat sağladı. Çok elan bir tomar gencin bu başarının elde edilebilmektedir bulunduğunu görmesini ve okçuluğa yönelmesini sağladı." dedi.

Mete Gazoz Spor Kompleksi açıldı
03-11-2021 18:04
İstanbul

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye okçuluk tarihinin ilkin olimpiyat kalburüstü madalyasını ele geçiren Mete Gazoz'un adının verildiği Pendik Güllübağlar Mahallesi'ndeki spor salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Mete Gazoz Spor Kompleksi'nin açılışına, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Kaymakamı Hülya Kaya, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta mütekellim Bilal Erdoğan, ehemmiyetli ortak tesisin kazandırıldığını belirterek, "Türkiye düşüncesince elbette ki bu olimpiyatların en ehemmiyetli anısı bizim açımızdan Mete’ydi. Tabii ki Buse Naz kızımız da şişman heyecan yaşattı ancak ağababa sporumuzda olimpiyatlarda ilkin madalyamızı aldık, kalburüstü yerine aldık. Öyle ortak spor dalı ki madalya almak, kalburüstü madalya almak, kaç yarışmanın yegâne atışa kalmış olduğu ortak branş. Mete kardeşimiz, 365 günün 350 gününde çalışan, ailesinden uzakta ulusal kadro kamplarında devir geçiren, günde 7-8 vakit çalışan, 500-600 ok atan ortak kardeşimiz." ifadelerini kullandı.

Mete'nin üç yaşından bu yana okçuluğa yaşamını adadığının altını çizen Erdoğan, "Mete, anası ve babasıyla okçuluğun içinde. Babası Metin Gazoz Bey, Okçular Vakfı'mızın kuruluşundan buyana tanıdığımız, orada emeği olan, hala federasyonda görevli, öz spor kulübü bulunan biri. Mete’nin anası kulübün başkanı. Böyle ortak adanmışlık başarıyı getiren. Mete Gazoz’un başarısı, Türkiye’de okçuluk düşüncesince bizlere aşırı şişman çıkar sağladı. Çok henüz ortak tomar gencin bu başarının elde edilebilmektedir bulunduğunu görmesini, aşırı henüz ortak tomar gencin okçuluğa yönelmesini sağladı." biçiminde konuştu.

Pendik'te okçuluk çalışmalarına levent boylu süredir bitmeme ettiğini aktaran Bilal Erdoğan, şunları söyledi:

"Pendik Belediyemiz, tamamı Pendiklilere ok attırmış ortak belediyemiz. Bu henüz aşırı çocuğun okçulukla değini etmesini, henüz yeteneklilerin öne çıkması sağlıyor. Gençliğimiz düşüncesince Mete ortak gösteriş model. Çalıştığınız, azmettiğiniz devir başarının geleceğinin gösteriş modeli. Öyle ortak sürede yaşıyoruzki insanoğlu bazısı şeylere havadan yoldan erişeceğini sanıyor. Bunlar ortak camianın çürümesinin göstergesidir. Çalışarak elde edilmiş başarının en doğru, en helal muvaffakiyet bulunduğunu tanıtmak, bildirmek açısından Mete’nin başarısı aşırı önemli. İnşallah gençlerimize kalıp olacak. Yaşı aşırı genç, levent boylu seneler olimpiyatlarda ülkemizi anabolizma edecek ve bizlere kaç madalyalar kazandıracak. Pendik Belediyesine Mete’nin ismini yaşattığı, gençlerimize müteveccih kütüphanesinden, spor merkezine bu icraat düşüncesince teşekkürname ediyorum."

"Güçlü ortak gençlik, sporda, eğitimde, kültürde gençliğimize oluşturulan bu düzlük aşırı ehemmiyetli ancak yerlilik ve millilik evlatlarımızın ortamında eğer olmazsa bu emeklerimiz ayrıksı ülkelerin hizmetlerine heba olabilir." diyerek mütekellim Erdoğan, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Maalesef ülkemizin aşırı ehemmiyetli terbiye kuruluşlarında yetişen çocuklarımızın, maatteessüf yerlilik, millilik duygusundan uzaklaşabildiğine de tanık oluyoruz. Bir taraftan elleme eğitimli, kuvvetli gençlerimizin olması düşüncesince çalışacağız, ortak taraftan da bu vatana, bu millete, bu mirasa ve bu geçmişe bağlı, henüz çelimli ortak geleceği düz yazı etmenin kararlılığı ortamında gençleri yetiştirmeliyiz. O devir memleketimiz henüz da güçlenecek, henüz şişman hedeflere yönelecek. Bu hoppadak memleketimiz değil evren düşüncesince önemli. Dünyada müddet revan zulümler, ülkemizin, Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki zulümlere erinç duruşu dünkü ortak nesne değil. Cumhurbaşkanımızla baştan küllerinden alevlenen, ecdadımızın yaşattığı ortak şey. Biz çelimli olduğumuz zaman, henüz aşırı mazlumun birlikte duracağız, henüz aşırı zulme engel olacağız. Bu bizim DNA’mızda bulunan ortak şey. Bu milletin tarihinden gelen, karakterinde bulunan ortak şey. Bunu keyiflendirmek tamamı gençlerimiz düşüncesince ulvi ortak görevdir. Buna müteveccih tamamı çalışmalarda emeği sabık her insana teşekkürname ediyorum. Bu tesisin faydalı kademli olmasını diliyorum. Mete kardeşime de bugün geldiği düşüncesince teşekkürname ediyorum."

"Bana bu gururu yaşattığınız düşüncesince aşırı teşekkürname ederim"

Mete Gazoz, Pendik'teki tesise adının verilmesinden ötürü alım çalım duyduğunu belirterek, "Olimpiyat şampiyonluğunu hoppadak ego yapmışım kabil gözüküyor ancak işin özü hakeza değil. Ben hoppadak olimpiyat şampiyonluğunu anabolizma fail kişiyim. Başarının peşinde ortak derinti insan var. Burada aşırı şişman ve dobra spor kompleksine benim adımın verilmesi bire ortak sürede bu olimpiyat şampiyonluğunda oranı bulunan her insanın adının verilmesi ve onları gururlandırmasıdır. Bu nedenden dolayı Pendik Belediye Başkanımıza teşekkürname eylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bir ahacık değerli iktisap eylemek düşüncesince o işi sevmenin icap ettiğinin altını çizen Mete, "Yaptığınız işi bayıla bayıla ve atlaya zıplaya gerçekleştirmek gerekiyor. En önemlisi de disiplinli ve aşırı ortak tomar idman gerekiyor. Çok ortak tomar disiplinli idman sizi rastgele devir herkesten üstüne üstlük çıkartır ve sizin yapmış olduğunuz fedakarlıkların kesinlikle karşılığını alırsınız. Tıpkı bizim aldığımız gibi. Bana bu gururu yaşattığınız düşüncesince aşırı teşekkürname ederim." biçiminde konuştu.

Törende, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Mete Gazoz ve Bilal Erdoğan'a bağış ikram etti.

Okunan duanın ardından, doğranan kurdele ile spor salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenini ardından, konuklar spor salonunu gezdi. Bilal Erdoğan ve Mete Gazoz ilkin basket oynadı, peşi sıra da ok atışı gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler