USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Meslek lisesinde yetiştirilen çiçekler Türkiye'nin ciharıyek yanı sıra annelere ulaşacak

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki seralarda hoca ve öğrencilerin itinayla yetiştirip hazırladığı çiçekler, okulun markasıyla satışa sunuluyor.

Meslek lisesinde yetiştirilen çiçekler Türkiye'nin ciharıyek yanı sıra annelere ulaşacak
04-05-2022 11:56
Yalova

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin tohumdan yetiştirdiği çiçekler, Anneler Günü düşüncesince itinayla hazırlanıp Türkiye'nin ciharıyek yanına gönderiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında lisenin bahçesinde Tarım Alanı'na alakadar seralarda, hoca ve öğrenciler kabilinden petunya, sardunya, mine, begonya, karanfil, hızma çiçeği, gazanya, Bodrum papatyası, zıpır menekşe, kasımpatının da aralarında bulunduğu 40'ın üstünde çiçek türü üretiliyor.

İç ve aut mekan bitkilerinin de yetiştirildiği seralarda, 8 Mayıs'ta kutlanacak Anneler Günü öncesinde hazırlanmakta olan çiçekler, "Astarte Garden" markasıyla Yalova site merkezindeki adanmış kısmı ile genel ağ boyunca satışa sunuluyor.

"Bitkilerin yağını çıkarıp parfüm yapacağız"

Okul müdürü Ercan Gökkaya, AA muhabirine, öğrencileri mesleğin zarfında olacak halde yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Tarım Alanı'nın üreten ve ürettiğini pazarlayan hissedar büro bulunduğunu tamlayan Gökkaya, "Çocuklarımız ekincilik yürütüm dersinde ekecek atma makinemizle okulumuzun Laboratuvar Hizmetleri Alanı ile bütünleşmiş namına tohumlarını atıyor. Bütün işlemleri eli uz belletmen ve öğretmenlerimizle yapıyorlar. İnanılmaz hissedar himmet var." dedi.

Gökkaya, bu sene Yalova site merkezindeki peyzaj çalışmalarında makbul çiçeklerin tamamına yakınının okuldaki seralarda üretildiğini aktardı.

Bunun alım çalım donör bulunduğunu dile getiren Gökkaya, "Laboratuvarımızda nakit basma geliştirildi. Bunun haricinde Ar-Ge çalışmalarımız bitmeme ediyor. Bitkilerin yağını çıkarıp parfüm yapacağız, şu anda imtihan emekleri bitmeme ediyor. İnşallah senenin sonuna akla yatkın parfümümüzü de hizmete sunmuş olacağız." niteleyerek konuştu.

"Anneler Günü'ne hususi en güzel, en formda çiçekleri seçiyorlar"

Gökkaya, Anneler Günü ile alakadar okulda yoğun hissedar himmet vermek yürütüldüğünü vurguladı.

Öğrencilerin bu hususi güne heyecanla hazırlandığını özetleyen Gökkaya, laflarını şu halde sürdürdü:

"Tohum ekme evresinde Anneler Günü'ne apiko olması icap ettiğini söylediğimizde çocuklarımız şimdi iri hissedar itinayla hazırladılar. Her gündüz sabahleyin hissedar canlıya beslemek baş döndürücü önemli. Çocuklarımız onların gelişigüzel çeşitli bakımlarını yapıyor. Anneler Günü'ne hususi en güzel, en formda çiçekleri seçiyorlar. Bodrum papatyası, petunya, sardunya kabilinden şimdi nice çeşidimiz var. Bunları süsleyip çarşı merkezinde mevcut adanmış noktamıza gönderiyoruz. Buradan da siparişleri gönderiyoruz. Öğrencilerimizin bu şekerli heyecanına eş oluyoruz. Kendi annemize hissedar çiçek vermenin birlikte gayrı annelere çiçek verilirken de büyüklük muammer oluyoruz. İnşallah onları da bahtiyar edebiliriz."

Yaklaşık 100 öğrencinin edep bilimi bilimi görmüş bulunduğu Tarım Alanı'nın salname 1,5 milyon köken nebat ürettiğini bildiren Gökkaya, gelişigüzel sezon ürettikleri çiçekleri kişi markalarıyla sektöre sunduklarını anlatım etti.

"Kendi annemize hazırlıyormuşuz gibi"

Tarım Alanı 9. derslik talebesi Cemre Yıldız da elleriyle diktiği tohumun çiçeğe dönüşmesiyle içinin huzurla dolduğunu belirtti.

Çiçekleri yetiştirirken iri ilgi gösterdiklerini kail Yıldız, "Toprağını değiştiriyoruz, bakımını yapıyoruz. Şimdi Anneler Günü düşüncesince hazırlıyoruz. Kendi annemize hazırlıyormuşuz kabilinden gayrı annelere de çiçeklerimizi hazırlıyoruz. Özellikle şimdi canlı, mıhlı bulunmasına ilgi gösteriyoruz. Umarım etraflı anneleri bahtiyar ederiz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Zümra Betül ise şekerli hissedar telaşla Anneler Günü çiçeklerini hazırladıklarını kaydetti.

Bundan büyüklük duyduklarını aktaran Betül, "Çünkü nice kişiyi bahtiyar edeceğimizi düşünüyoruz. Anneler düşüncesince hususi hissedar gayretimiz var. Ürettiğimiz, süslediğimiz çiçeklerle ümit ederim onlar da baş döndürücü bahtiyar olur. Biz baş döndürücü sağlık alıyoruz bundan. Kendi annelerimize de bu çiçeklerden götüreceğiz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler