USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Mehmet Atmaca: 'Süper Lig’deki sponsorluk sayısını arttırmayı hedefliyorum'

Mehmet Atmaca Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atmaca, şu anda tahminî 14 Süper Lig takımıyla sponsorluk anlaşması imzaladıklarını ve önümüzdeki yıl bu sayıyı yükseltmek istediğini söyledi. Atmaca, başkaca muhtelif branşlardaki sporculara ferdî namına da sponsor ol

Mehmet Atmaca: 'Süper Lig’deki sponsorluk sayısını arttırmayı hedefliyorum'
11-01-2022 16:23

ONVO markasıyla Süper Lig'de Yeni Malatyaspor ve Konyaspor ilkin iktisap etmek az daha nice kulübe değişik sponsorluk şekilleriyle dayanaklık etmek verici Mehmet Atmaca, ayak topu haricinde voleybol, basketbol, Engelliler Federasyonu ve ferdî adına da ayrışık dallardaki sporculara sponsorluklarla araştırma görevlisi olduklarını belirtti.

“Önümüzdeki sene bu sayı hâlâ da artacak”

Süper Lig'de nice takıma sponsor olduklarını ve doğacak sene bu sayının hâlâ da artacağının laflarına ekleyen Mehmet Atmaca Holding'in sahibi Mehmet Atmaca, “Sponsorluklarımızın karşılığını ziyadesiyle alıyoruz, o nedenden gelişigüzel sene artarak bitmeme ettiriyorum. Önümüzdeki sene hâlâ çelimli yanında halde girmeyi düşünüyorum. Şu anda kısaca adına 14 Süper Lig takımıyla değişik şekillerde sponsorluk anlaşması imzaladık. Önümüzdeki sene bu sayı hâlâ da artacak. Faydasını hakkıyla ziyadesiyle alıyorum. İş adamlarına tavsiyem spora dayanaklık etmek vermeleri ” dedi.

“Takımlarla Türk parası üstünden anlaşıyoruz”

Takımlarla anlaşmalarını TL üstünden yaptıklarını vurgulayan Atmaca, “Takımlara da önerim. Anlaşmaları Euro üstünden yapsınlar. Dövizin artışı takımlara aşırı iri kayıt getiriyor. Türkiye'de yaşıyoruz, gelirleri elhak TL üzerinden. Euro ve dolar girdisi yok. Şu anda takımların yanında bir çok aşırı çetince durumda. İkincisi de ecnebi transferler. O mevzuda da lehtar değilim, bu derece ecnebi güven aktarımı hastalık yapılıyor? Ülkede bu işi meydana getirecek aşırı elleme gençlerimiz var, onların önünü açmamız lazım. Biraz da yerlilerimize, öz insanımıza dayanaklık etmek olmamız lazım” sanarak konuştu.

“Gençlerimize cemaat çıkmamız lazım”

Çok ayrışık branşlara da sponsorlukları mevcut Mehmet Atmaca, iş adamlarına da seslenerek, “Biz esasen ülkemize, gençlerimize cemaat çıkmamız lazım. Spora, sporculara ve topu topu branşlara dayanaklık etmek olmamız lazım. Sadece ayak topu değil, voleybol, sepet topu ve nice dala sponsor oluyorum. Hem gençlerimizin önünü açmış oluyoruz, hem onlara dayanaklık etmek oluyoruz. Bu arada bizim markamızın da reklamı oluyor. Herkese önerim, sporcularımıza dayanaklık etmek olalım, onların önünü açalım. Kötü alışkanlıklardan en azından ırak durmuş olurlar” açıklamasını yaptı.

“Anadolu kulüpleri aşırı yanında tomar pınar bulamıyorlar”

Anadolu kulüplerine dayanaklık etmek olmaya hız ettiklerini aktaran Mehmet Atmaca, “Maddi başağrısı içinde bulunan ekipler oluyor, onlara dayanaklık etmek oluyoruz. Onlara hâlâ aşırı uyanıklık ediyorum. Anadolu kulüpleri aşırı yanında tomar pınar bulamıyorlar. Büyük takımların çevresinde elhak varlıklı iş adamları var. Onlar aşırı kaynaklara ulaşılabilirler lakin maatteessüf anca yanında şansları yok” cümlelerine arazi verdi.

“İmkanım el verdiği sürece etraflı sporcularımıza dayanaklık etmek oluyorum”

‘Takım sponsorlukları haricinde ferdî açıdan sponsorluk sağlamaktadır musunuz?' sorusunu Atmaca, şu halde cevaplandırdı:
“Boksörler, koşucular, kayakçılar geliyor. Boş göndermiyorum, elimden geldiği derece araştırma görevlisi oluyorum. İmkanım el verdiği sürece etraflı sporcularımıza dayanaklık etmek oluyorum. Olmaya bitmeme edeceğiz. Her devir verici el iktisap etmek istiyoruz.”

“Fiyatlar uygun yanında seviyeye indi”

Dolar kurunda yaşanmış bulunan düşüşle beraberce piyasalara yanında hacim deşarj geldiğinin altını çizen Mehmet Atmaca, “Dolar artışı tutarları güvenilmez derecede artırdı. Bu sonuç azalma ferah de olsa yanında ağız tadı getirdi, fiyatlar uygun yanında seviyeye indi. Birçok yetiştirici önemsiz marjlarla güven satıyor. Zaten eder artırdığı devir da satması belkili değil. Şu anda iyi” ifadelerini kullandı.

“Vatandaş şu anda zorunlu gereksinimlerini alıyor”

Elektronik satışlarının ise zayıfladığını dile getiren Atmaca, “Vatandaş şu anda zorunlu gereksinimlerini alıyor. Bunlar az buçuk da çoğaltan tüketime giriyor. Öteliyorlar tığ de yönümüzü ihracata çevirdik, emlak dışına satıyoruz. Pandemi devri ile beraberce göstergeç satışları arttı. Daha önceki yanında evde 1 göstergeç vardı, pandemi ile beraberce sayılar 3'e, ayrıca 4'e derece çıktı” biçiminde konuştu.

“Önümüz açık, elleme işler yapacağız”

İş hayatına tavsiyelerde de mevcut Atmaca, şunları söyledi:
“Zaman devir türkiye yanında kol sıkıntılara giriyor. Bazen kazanırız, arada sırada kazanmayız. Zarar ettiğimizde de moralimizi bozmayacağız, bitmeme edeceğiz, çalışacağız. Şirketlerimizi büyütmeye çalışacağız. Yanımızda etkin bireylere dayanaklık etmek olacağız. Çok tez moralleri bozuluyor, bu akse daim hakeza bitmeme edecek sanıyorlar. Böyle değil, tığ bunları senelerdir yaşıyoruz, çelimsiz sürüyor. Bizim önümüz gene açık, elleme işler yapacağız, 3-5 ay sabretmemiz lazım. Ben elleme olacağına inanıyorum. Herkese önerim, moralini bozmadan işlerine bitmeme etsinler. Biraz karlarından feragat etsinler, icabında maliyetine satsınlar lakin çark dönsün, insanoğlu maaşlarını alsınlar.”

“Bizim türkiye düşüncesince denge şart”

“İstikrar aşırı önemli. İstikrar bulunduğu devir etraflı iş adamları önünü görebiliyor, ona uyarınca tasar yapabiliyor” diyen Mehmet Atmaca, şu halde bitmeme etti:
“Diğer çeşit tasar yapamıyorsunuz. Yarın nasıl sonuçlanacağını bilmiyorsunuz. Bu yol kuruluşların çoğu, dış satım olanağı var ise şayet kısmını ağız ağıza emlak dışına çeviriyor. Yurt dışına güven kıymak istiyor. Bizim türkiye düşüncesince denge şart.”

“Hiçbir krizde ego eş çıkarmadım, çıkarmam”

Pandemi süreci ve dövizin artışından kaynaklı rastgele yanında işten emisyon yapmadıklarını da tamlayan Mehmet Atmaca, “37 senedir bu sektörde endüstriyalizm yapıyorum. Hiçbir krizde ego eş çıkarmadım, çıkarmam. Alternatif bulabilirsiniz, değişik analizör olması lazım. Bir aşırı iş kadını doğrudan yanında krizde reklamı kesiyor, işçiyi çıkarmaya başlıyor, bu olmaması lazım. Biz emlak dışına ciddiyet verdik, kârımızı yüzdelik 1'e düşürdük. 6 ay güven kazanmasam ne olur? En azından çalışanlarınızı kurtarmış oluyorsunuz. Onun karşılığını alacaksınız, Allah onun karşılığını verir. Ben tek krizde eş çıkarmadım, tersine alıyorum. Siz maliyetine satı yapmış olduğunuz zaman, satışlarınız artıyor, siparişler hâlâ da aşırı artıyor” ifadelerini kullandı.

“Şu andaki misyonumuz ABD pazarı”

Avrupa pazarında ONVO markasıyla çelimli halde arazi aldıklarını, toy hedefin ise ABD bulunduğunu açıklanan Atmaca, “Farklı mahsulat de yapıyoruz; elektrikli scooterlar, tasarruflu ampuller, önemsiz ev aletleri kabilinden yanında aşırı değişik ürünlerimiz var. Bunları hem Türkiye pazarında satıyoruz hem emlak dışına satıyoruz. Bizim 80-90 ülkede müşterimiz var. Çok şen tatbikat yapabiliyoruz. İş durduğu anda yönümüzü emlak dışına çevirebiliyoruz. Ağırlığımız Avrupa'da, Avrupa'da etraflı devletlerde alıcılarımız var. İhracatta aşırı elleme deneyimli bilgimiz var, kadroda aşırı iyi. Şu andaki misyonumuz ABD pazarı. Kalitemize güveniyoruz, fiyatımıza güveniyoruz. Kurduğumuz markadaki amaç, evren pazarlarına açmak. Yaklaşık 162 ülkede bu markanın tescilini yaptırdık ve şu anda yanında aşırı ülkeye bayilik veriyoruz, şubeler açıyoruz. Yakın yanında sürede evren markası gerçekleştirmek istiyoruz, Türkiye'mizin de yanında markası olsun istiyoruz. Televizyonlarımız aşırı beğeniliyor, satışlarımız da iyi, tek sıkıntımız yok” niteleyerek laflarını noktalandırdı.

Muhammed Fırat Aksoy - Murat Ergin
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler