USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Mehmet Atmaca: 'Pandemi bitince yabancı yatırımcı gelecektir'

Türkiye'nin önde mevrut sanayicilerinden Mehmet Atmaca, gündeme bağlı açıklamalarda bulundu. Mehmet Atmaca Elektronik'in Yönetim Kurulu Başkanı bulunan Atmaca, “2022 senesinde ihracatta ehemmiyetli gelişmeler olacaktır. Pandemi bittiğinde de yabancı yatırımcının gelmesini bekli

Mehmet Atmaca: 'Pandemi bitince yabancı yatırımcı gelecektir'
15-02-2022 15:10

Birçok ülkeye icra ettiği ihracatla abuhava ekonomisine ehemmiyetli ortak ulama sunan Mehmet Atmaca Elektronik'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atmaca, hesaplı gelişmelerle ilişik açıklamalarda bulundu. Dövizin sonuç devirde çakılı kalmasıyla baş başa belirsizliklerin ortadan kalktığını anlatım fail Atmaca, “Firmalar, tutarları neye mucibince hesaplayacaklarını bilmiyorlardı. Ancak sonuç biraz aydır çakılı gidiyor ve bu gidiş da piyasalara deşarj getirdi. Bundan sonraları şimdi muvazeneli ortak eder politikası olacaktır. Bu baş döndürücü dobra ortak gelişme. En azından hammadde alırken dimağımızda istifham işaretleri kalmıyor” dedi.

Elektrik ve doğalgazda küsurat fiyatların maliyetleri artırdığını da kail Mehmet Atmaca, “Haliyle maliyetler arttı fakat bunu fiyatlara yansıtmıyoruz. Biz kardan fedakarlık ederiz şu anda. Bu gelişmeler eksiksiz dünyada mevcut. Avrupa'da çarpıcılık ve doğalgaz tutarları da arttı. Çok da moralimizi bozmuyoruz bu konuda. Yapacak ortak nesne yok” açıklamasını yaptı.

Rusya ile Ukrayna'nın savaşın eşiğinde olması karşı da mütekellim Atmaca, “Bu gidiş herkesi baş döndürücü biçimsiz etkileyecektir. Biz hakeza ortak şeyi eyitmek güçlü istemiyoruz. Böyle ortak vaziyette bu harp nice yere yayılacaktır” niteleyerek konuştu.

“İhracat dair avantajlıyız”

Dövizin çakılı vaziyette kalmasının satışlara el ettiğini ve herhangi ortak anlamda ortak ağız tadı oluşturduğunu kail Atmaca, “Hem dış satım bununla ortak iç pazarda, bu muvazene bizi rahatlattı. Kısa ortak devir bile olsa önümüzü görebiliyoruz ve en azından mahsul satabiliyoruz. Şu anda gidiş şimdi iyi” dedi.

2022 senesinde Türkiye'nin ihracatta ehemmiyetli ortak evolüsyon kaydedeceğine inandığını da kail Mehmet Atmaca, “Haliyle bizim iş maliyetlerimiz baş döndürücü düştü. Asgari ecir bana mucibince ehliyetli değil. Vatandaş güç geçiniyor. Bu vaziyette bizim ihracatımız şimdi da artacaktır. 2022 Türkiye açısından ihracatta ehemmiyetli ortak sene olacaktır. Rakiplerimize mucibince şimdi avantajlıyız. Tabii ki bunu baş döndürücü ortak tomar istemem. İsteriz ki vatandaşın cebine şimdi baş döndürücü saygınlık girsin. Ancak koşullar bu noktaya getirmiştir ve 2022 senesinde dış satım şimdi da artacaktır” ifadelerini kullandı.

“Pandemiden sonraları yabancı yatırımcı kesinlikle gelecektir”

Türkiye'nin ilkin geri hizmet anlamda baş döndürücü ehemmiyetli ortak noktada bulunduğunun altını çizen Mehmet Atmaca, “Kesinlikle Türkiye şu anda geri hizmet anlamda baş döndürücü ehemmiyetli ortak noktada. Çok şen sevkiyat yapabiliyoruz. Kara, kükremek ve iklim taşımacılığı açısından baş döndürücü ehemmiyetli ortak noktadayız. Maliyetlerimiz de Uzak Doğu'ya mucibince şimdi makul. Avrupa bizlere baş döndürücü yakın. Uzak Doğu'da maliyetler baş döndürücü fazla. Şu anda Avrupa'ya Türkiye'den ortak tırı 3-4 bin dolar ortada gönderebiliyorsunuz. Ama Uzak Doğu'dan geldiği devir bu nicelik 15 bin dolara denli çıkıyor. Navlun tutarları baş döndürücü fazla. Türkiye baş döndürücü avantajlı bu konuda. Ancak pandemiden çevre şirketler da yolculuklarda hacir olduğundan buraya gelemiyor. Yatırımcılar kesinlikle gelecektir. İnanıyorum ki nice müstahsil gelip fabrikalar kuracaktı. Biz de sabredip bekleyeceğiz. İnşallah bu çor sonlanır ve hem memleketimiz bununla ortak evren düşüncesince ortak inşirah olur. Benim de görüştüğüm yatırımcılar var. Ama gezi edemiyorlar. Gelip noktayı ve piyasayı görmeden, sizinle uygun görüşmeden bunu yapmıyorlar. Bu işler online halde olmuyor. Mutlaka değinmek ve değerlendirmek lazım. Gelirlerse Türkiye'de baş döndürücü şimdi ortak tomar yatırım olacağını düşünüyorum.

Uzak Doğu'daki taşımalar genel anlamda gemiyle bulunduğu düşüncesince minimum 30 günde geliyor. Burada ise baş döndürücü çelimsiz müddette Avrupa'ya mülk gönderebiliyorsunuz. 2-3 günde ferah ferah eksiksiz Avrupa'ya gönderebiliyorsunuz. Hatta Bulgaristan, Romanya kabil devletlere bire ortak devir sevkiyat yapıyorsunuz. Mesafe kısa, potansiyelimiz yüksek, eder pozitif yanları da var. Fiyatlarımız şu anda baş döndürücü iyi. Avrupa'daki alıcılar bizim ürünlerimizi yeğleme ediyorlar, fiyatlar baş döndürücü makul. Türkiye'nin ürettiği eksiksiz mahsulat kaliteli. Özellikle bizim mallarımızı yeğleme ediyorlar. Uzak Doğu'daki istihsal kabil değil bizimki, hakkıyla nitelikli mahsulat ortaya çıkarıyoruz abuhava olarak” niteleyerek bitmeme etti.

“Elektrikli taşıt üreteceğiz”

Elektrikli vesait dair ehemmiyetli ortak Ar-Ge emek harcaması yaptıklarını da kail Mehmet Atmaca, “Petrol tutarları hala artıyor. 95 dolara denli çıktı. Hele ki Allah korusun, Rusya-Ukrayna mücadelesi çıkarsa, 120-130 doları da geçecektir. Bütün devletlerde maliyetler daim artıyor. Haliyle nice şirket elektrikli araç, scooter, motosiklet üretmeye başladı. Biz de bu mevzuyla ilişik Ar-Ge ünitesi oluşturduk. Şu anda elektrikli scooter ile başladık. Yakında elektrikli motosiklet ve ayrıca mini ortak taşıt üstünde de çalışmamız var. Yabancı ortak ortağımızla baş başa bunların üretimine doğmak istiyoruz. Scooter'ların hızlı üretimi başladı fakat motosiklet üretimini bu sene böylecene başlatacağız. Elektrikli taşıt dair ise önümüzdeki sene hızlı üretime devrolmak düşüncesince ortak düşüncemiz var” dedi.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın - Samet Yalçın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler