USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Marius Sumudica: Başakşehir maçına final maçı gibi hazırlanacağız 

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, kişi alanlarında oynayacakları Medipol Başakşehir maçına final maçı gibi hazırlanacaklarını söyledi.

Marius Sumudica: Başakşehir maçına final maçı gibi hazırlanacağız 
03-11-2021 17:43

Süper Lig ekiplerinden Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, ligin 11'inci haftasında deplasmanda Kasımapaşa'ya 2-0 yenmiş oldu. Sarı-siyahlı ekip, ligin 12'nci haftasında bölgesinde Medipol Başakşehir ile başına gelebilecek maçın hazırlıklarına Nurettin Soykan Tesisleri'nde bitmeme etti.

Sumudica, Nurettin Soykan Tesisleri'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kasımpaşa karşılaşmasının analizini eden Sumudica, "Kaybetsek de yensek de eksiksiz hafta arası gelişigüzel devir beraberinde çözümleme toplantısı yapıyorum. Yenmemiz yenilmemiz tek ehemmiyetli değil, futbolcularımıza akıllıcasına yaptıklarımızı kusur yaptıklarımızı gösteriyoruz. Eğer futbolcularla bunları konuşmasak gitgide bu yanlışlar bitmeme edecektir. Bu çabucak benim futbolcularım düşüncesince değil öbür ekipler düşüncesince de böyle. Çünkü ego buraya geldikten sonraları Malatyaspor duran global 3 kıta gol yedi. 2’si köşe 1’i penaltı. Herkesin mesuliyet alması lazım, başta fen direktörün beraberinde mesuliyet alması lazım. Futbolcularımıza yaptığımız çözümleme toplantılarında yaptığımız hataları göstererek beraberinde dahaki sefere bire beraberinde hataları yapmamalarını söyleriz. Benim açımdan sonuç 3 maçı afişlemek icabında 3 maçta 6 kıta nısıf yapıyor, bu 6 yarının 5’ini baş döndürücü dobra oynadık. Tek beraberinde yarıyı çirkin oynadık, o da Kasımpaşa’nın ikinci yarısı. Aslında civar yarıyı dobra oynadık. İkinci yarıda yaptığımız ıvır zıvır beraberinde günah bizi demoralize etti" diyerek konuştu.

'4 GOL ATMIŞ 3 GOL YEMİŞ'

Ligin en beraberinde tomar gol yiyici ekibi konumunda olmaları konusunu değerlendirmesi maksut Marius Sumudica şunları söyledi:

"Daha evvela kesinlikle beraberinde Malatyaspor vardı ego onu unuttum, eski kendisince konuşursam revan sarıklı kendisince konuşmuş olurum ve ego bunu tek sevmiyorum. Ben göreve geldiğimden itibaren Malatyaspor 4 gol atmış 3 gol yemiş. Burada beraberinde fazlalık boyut mevcut aslında. Şu anda akıllıcasına beraberinde yolda olduğumuzu düşünüyorum. Hiçbir devir çıkıp da kameraların uğrunda futbolcularımı çirkin beraberinde konuma sokmadım. Sorunlarımızı içeride zat aramızda çözeriz. Şu anda futbolcularımız motive beraberinde durumda. Önümüzdeki pik hazırlanıyoruz, özetle şurası şöyleyim; burada gelişigüzel obje yolunda."

KASIMPAŞA MAÇINDAKİ POZİSYONU HATIRLATTI

Gazetecilerin Başakşehir maçı ile alakalı görüşünün sorulması hesabına Sumudica, "Önce beraberinde noktaya temas etmek istiyorum. Sumudica'nın medyadaki zahirî yüzünü değişmek düşüncesince geldim aslında. Çünkü Malatya ve Malatyalılara saygım var. Önceden gördüğünüz delişmen Sumudica yerine, hâlâ rahat beraberinde Sumudica afişlemek istedim ama! Kasımpaşa maçından sonraları birtakımı iletişim araçları gruplarının ayrımlı sorular sorup Adem Büyük'e meydana getirilen penaltıyı sormamalarını ego az buçuk ayrımlı buldum. Hiç kimsenin oyununa gelmeyeceğimi söyleyeyim. Ben buraya Malatya’ya beraberinde şeyler katmaya geldim. Futboldan engin yakından haberi sıfır beraberinde ferdin de ceza vuruşu diyebileceği beraberinde pozisyondu diyebilirim. Tetteh'in attığı goldeki 2 santimetre güçlü sıfır ofsaytı değerlendirip Adem Büyük’ün yöntemince çekilip düşürülmüş bulunduğu konumu arkadaşlarıma izlettim. Hiç birinden acep ceza vuruşu olmayabilir mi yorumu gelmedi. Herkesten mevrut reaksiyon ceza vuruşu bulunduğu yöndeydi. Hiçbir devir ego bunlara Malatya’yı kurban etmeyeceğim. Ne itirazlarımla, ne açıklamalarımla, ne futbolcularımın itirazlarıyla yaşlı görmeleriyle Malatya’yı bunlara kurban etmeyeceğim" cevabını verdi.

'EMRE BİZİ YENERSE GİDİP TEBRİK EDERİM'

Başakşehir’de göreve gelmesiyle beraberce oynadığı kâffesi maçları ele geçiren Emre Belözoğlu kendisince da mütekellim Sumudica, "Yeni beraberinde kuşak bulunan Emre Belözoğlu takımın başına geçti. Güzel oynuyorlar, elleme aktörleri var. Biz final maçı gibi elleme hazırlanacağız 3 benek kabul etmek için. İnşallah elleme bulunan kazanır. Hiçbir halde hakemin yada başkalarının yardımına gerekseme olmaksızın hem Emre için, hem benim için. İnşallah yenen yan baş döndürücü elleme oynayarak kazanır. Emre bizi yenerse gidip kutlama ederim. Ben de yenersem Emre de gelip beni kutlama eder. Umuyorum ki; tek tarafın yardımına gerekseme kalmadan ayak topu kazanır" biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler