USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

'Madalya avcısı' tekvandocu ikizler başarılarını beraberce çalışmaya borçlu

Mersin'de, 2014 senesinde başladıkları tekvandoda millî ve arsıulusal organizasyonlarda aşırı sayıda muvaffakiyet elde fail 17 yaşındaki milli sporcular, madalya kreasyonlarını toy unvanlarla taçlandırmak istiyor.

'Madalya avcısı' tekvandocu ikizler başarılarını beraberce çalışmaya borçlu
10-10-2021 11:24
Mersin

Savunma gayeli başladıkları tekvandoda millî ve arsıulusal organizasyonlarda aşırı sayıda madalya ele geçiren 17 yaşındaki milli sporcu ikizler Özge ve Öykü Özbey, koleksiyonlarına aralarında olimpiyat derecesinin de bulunmuş olduğu acemi başarılar eklemeyi hedefliyor.

Ortaokul dönemlerinde, 2014 senesinde tekvandoyla tanışıp önceki devirde defans gayeli bu sporu karşıcı ikizler, çelimsiz müddette ehemmiyetli başarılara imza attı.

Türkiye'deki organizasyonlarda bökelik luğu canlı Özge ve Öykü, antrenörlerinin desteği ile kariyerlerinde muvaffakiyet basamaklarını tırmanmaya başladı.

Edirne'de 2017'de planlı 19. Balkan Tekvando Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde savaş fail kardeşler, burada bökelik luğu yaşadı.

Milli tekvandocular, Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası ve Tekvando Dünya Başkanlık Kupası organizasyonlarında hem 2'şer defa bökelik tıpkı zamanda ayrışık dereceler elde etti.

Özge, Avrupa Tekvando Birliği çeşidinden İspanya'da 2018'de düzenli edilen Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda üçüncülük kürsüsüne çıktı. Özge, İspanya'da 2019'da da Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda ikinci oldu.

Farklı sıkletlerde aşırı sayıda Türkiye şampiyonluğuna da vasıl ikizler, kreasyonlarını acemi unvanlarla taçlandırmak istiyor.

Genç sporcular, antrenörleri Fuatcan Aldemir öncülüğünde Avrupa ve evren şampiyonalarının yanı esna 2024 Paris Olimpiyatları'na da hazırlanıyor.

Öykü: "İkimizin çabucak adım yapması aşırı alım çalım veriyor"

Öykü Özbey, AA muhabirine, bire bir branşta kardeşi Özge ile senelerdir dal omuza çalıştıklarını söyledi.

Tekvandoya kardeşiyle 7 senedir iri emekler verdiklerini dile getiren güre tekvandocu, "Tekvandoya defans gayeli başlamıştık. Küçüktük, önümüzde hedeflerimiz yoktu o zamanlar. İkizimle baş başa çalıştık. Beraber maçlara gittik. İlk Balkan şampiyonluğumuzu da baş başa elde ettik." diyerek konuştu.

Öykü, kariyerleri süresince katıldıkları millî ve arsıulusal organizasyonlarda aşırı sayıda madalya kazandıklarını anlatarak, şöyleki bitmeme etti:

"Yedi sene bizim düşüncesince güç geçti. Her çağ ikiz idman yapıyoruz. Çok müşkülat çekiyoruz. Bu zorlukları çekerken on paralık tek başıma değildim. Özge ile rastgele çağ idman yapıyoruz. Partnerim Özge oluyor. Özge ile peyda kılmak beni henüz aşırı bahtiyar ediyor. Bir organizasyona gidiyoruz, baş başa böke oluyoruz. İkimizin çabucak adım yapması aşırı alım çalım veriyor. Ailemizi ve hocalarımızı da gururlandırıyor. Yeri geldiği devir mutluluktan ağlıyoruz. Bu luğu baş başa yaşıyoruz. 20'den bir tomar madalyam var. Madalyalarımın rastgele birisini saklıyorum. Odamızda madalya köşemiz var. Kardeşimle baş başa hepsini oraya koyuyoruz. İkimiz baş başa olduğumuz düşüncesince aşırı bir tomar madalyamız var. Evimiz madalya dolu."

Madalya koleksiyonlarına acemi başarılar eklemeyi hedeflediklerini vurgulayan güre sporcu, "Öncelikle Avrupa şampiyonu peyda kılmak istiyorum. Bunun peşi esna evren şampiyonu da olup olimpiyatlarda ülkemi temessül kılmak istiyorum. İnşallah olimpiyatlarda da bayrağımızı dalgalandırırım. 2024 Paris Olimpiyatları'na aşırı güzel biçimde hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özge: "Bir başarımız olduğunda aşırı seviniyoruz"

Özge Özbey de koşa kardeşiyle taraf yana olmanın iri kazanım sağladığını belirtti.

Kardeşiyle bire bir kulvarda müsabakanın namına ateş katığını tabir fail milli tekvandocu, "İlk başlangıçta Öykü benden henüz bir tomar adım alıyordu. Bunun dair hırslandım ve ego de adım hazırlamaya başladım. Antrenmanlarda baş başa karşılaşma yapıyoruz. Eksiklerimizi söyleyerek birbirimizi çalıştırıyoruz. Öykü müsabakada benek verdiğinde aşırı sinirleniyorum. Puan aldığında aşırı seviniyorum. Bir başarımız olduğunda aşırı seviniyoruz, ağlıyoruz, gururlanıyoruz." diyerek konuştu.

Özge, Balkan şampiyonluğunun yanı esna Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü ile dü defa de Tekvando Dünya Başkanlık Kupası şampiyonluğuna ulaştığını hatırlatarak, "Benim de kardeşim kadar 20'den bir tomar madalyam var." ifadesini kullandı.

İlk hedeflerinin hem Avrupa tıpkı zamanda evren şampiyonluğuna erişmek bulunduğunu aktaran Özge, şunları kaydetti:

"Hocalarımız sebebiyle yolumuzda ilerlemeye bitmeme ediyoruz. Bir sporcunun zirvesi bence olimpiyatlara gidebilmektir. Bizim de orada olmamız ve baş başa gitmemiz gerekiyor. Orada adım alıp bayrağımızı dalgalandırmamız gerekiyor. İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları'na katılacağız. Şu anda benek toplamaya çalışıyoruz. Olimpiyatlarda birincilik hedefliyorum. Öykü ile baş başa çalışıyoruz. Hedefimiz rastgele devir birincilik."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler