USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

'Madalya avcısı' bedenî sakat ulusal sporcu Ömer Çeçen azmiyle dayanıklı oluyor

İspanya'da planlı Dünya Engelliler Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda dördüncü bulunan Ağrılı bedenî özürlü ulusal sporcu Ömer Çeçen, başarılarıyla çevresindekilere dayanıklı oluyor.

'Madalya avcısı' bedenî sakat ulusal sporcu Ömer Çeçen azmiyle dayanıklı oluyor
03-12-2021 12:28
Ağrı

Ağrı'da çocukken geçirdiği gidiş geliş kazası sonrası ayağındaki dava hasebiyle yürümekte hail çeken bedenî engelli bulunan 30 yaşındaki Ömer Çeçen'in hayatı, 6 sene geçmiş tanıştığı çalıştırıcı Çetin Demir sebebiyle başladığı beden ihya sporu sebebiyle değişti.

Bugüne genişliğinde katılmış bulunduğu Türkiye, Avrupa ve evren şampiyonalarında nice şampiyonluklar ve dereceler elde ederek azmiyle çevresindekilere kip bulunan Çeçen, bu süreçte eğitimini de aksatmadı.

Güreşle de ilgilenen fakat müsabakalara katılmayan Çeçen, azmi sebebiyle başladığı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Güreş Antrenörlüğü Bölümünden bu sene izinli oldu.

Vücut ihya dalında ulusal sporcu bulunan Çeçen, sonuç şekilde 3-8 Kasım tarihinde İspanya'nın Barcelona kentinde planlı Dünya Engelliler Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda dördüncü oldu.

Çeçen, başarılılarını bitmeme etmek düşüncesince kentteki müşterek spor salonunda antrenmanlarında dip müşterek biçimde fiilen kuvvet depoluyor.

Ömer Çeçen, AA muhabirine, sporla hayatında ehemmiyetli değişikler bulunduğunu ve yaşamının mücadelelerle geçtiğini söyledi.

"Engel spor hazırlamaya bariyer değil"

Engelin spor hazırlamaya bariyer olmayacağını ve kendisi kabilinden nice sporcunun bunu değerli performanslarıyla ortaya koyduğunu tamlayan Çeçen, "Küçükken geçirdiğim gidiş geliş kazası sonrası spora başladım. O dönemler ruhsal mesail yaşıyordum. Çetin hocam sebebiyle sporla tanıştım ve yaşama bağlanmayı öğrendim. Bedensel Engelliler Avrupa Şampiyonası'na çobanlık yaparken hazırlandım." diyerek konuştu.

Milli sporcu Çeçen, başarıya iktiran etmek düşüncesince azmin ve pes etmemenin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu tabir ederek, şunları kaydetti:

"Kendi kategorimde 6 Türkiye birinciliğim, 4 Türkiye ikinciliğim, Avrupa’da ikinciliğim ve evren dördüncülüğüm var. Toplamda 12 kupam var. Bu kupalar sebebiyle üniversiteyi okudum. Spor yaşama bağlanmamı sağladı. Başarılı neticeler elde edebilmek düşüncesince değme devir elimden geleni yaptım. Benim kabilinden hususi bulunan arkadaşlara da araştırma görevlisi oldum ve bunları uğur boncuğu ümit içinde olmaksızın yaptım. Bundan ötürü aşırı mutluyum."

"Şanlı bayrağımızı dalgalandırdığım düşüncesince aşırı mutluyum"

Çeçen, Bedensel Engelliler Avrupa Şampiyonası’na hazırlandığını tabir ederek, "Vücut geliştirmede evren dördüncüsü kazanmak benim düşüncesince aşırı iri mutluluktu. 103 diyar ortada Türkiye’yi temessül ederek evren dördüncüsü oldum. Şanlı bayrağımızı dalgalandırdığım düşüncesince aşırı mutluyum." dedi.

Ömer Çeçen, üniversiteyi bitirdiğini ve iş istediğini dile getirerek, aşırı sevilmiş bulunduğu sporu bitmeme yol açmak düşüncesince de desek beklediğini anlattı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çalgan da Ömer Çeçen'i ve yüzmede değerli bulunan bedenî mânialı sporcu Süleyman Emin Erim'i Dünya Engelliler Günü zımnında evlerinde görüşme etti. Çalgan, değme dü sporcuyla yakından ilgilenerek ayrışık hediyeler verdi.

"Tesislerimiz, engelli, hususi ve başarım seçkin sporcularımızın emrindedir"

Sporcularla müşterek araya gelmiş şekilde taleplerini dinleyip onlara maneviyat özgülemek istediklerini dile getiren Çalgan, şu biçimde konuştu:

"Tesislerimiz, engelli, hususi ve başarım seçkin sporcularımızın emrindedir. Bu noktada uğur boncuğu enfrastrüktür hizmetini onlara yoksun bırakmadan ülkemizin bayrağını en güzel yerlerde savurmak hesabına tamamı branşlarda ne genişliğinde gereksinimleri var ise il müdürlüğümüz olarak, antrenörlerimizle, tesislerimizle onların emirlerindeyiz."

Sporcularının günce dünyadaki eksiklikleri ve isteklerine alegori bildirmek düşüncesince ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Çalgan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'nun şark illerine aşırı ehemmiyet verdiklerini aktardı.

Çalgan, şehirde nice branşta geçmişten bugüne aşırı sayıda değerli sporcu yetiştiğine dikkati çekerek, "Biz sporu hemen spor salonlarında değil, hizmeti hemen il müdürlüklerinde değil tamamı şehre ifşa gayretindeyiz. Bu sebepten dolayı ötürü tamamı sporcularımız evlerinde biricik hiç görüşme ediyoruz. Ziyaretlerde sporcularımızın gözlerinde gördüğümüz o enerji bizi aşırı bahtiyar ediyor. Çünkü bu ülkenin bayrağının dalgalandırmanın vermiş bulunduğu ezgi ve mevki bizi sonuç aşama bahtiyar ediyor." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler