USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kuveyt Türk’ün Ar-Ge ve teknoloji geliri 62 milyon TL’yi aştı

Türkiye'de dü Ar-Ge merkezine ehil bulunan Kuveyt Türk, Ar-Ge merkezlerindeki teknoloji-inovasyon çalışmalarına 11 senedir gece gündüz bitmeme ediyor. Ar-Ge satışlarından elde etmiş olduğu gelir 62 milyon TL'yi aşan banka, iştiraki Architecht kabilinden geliştirilen teknolojileri

Kuveyt Türk’ün Ar-Ge ve teknoloji geliri 62 milyon TL’yi aştı
18-10-2021 15:04

Kuveyt Türk, sayısal tahavvül önünde attığı adımlarla müşterilerine en güzel hizmeti sunabilmek düşüncesince Ar-Ge merkezlerindeki teknoloji-inovasyon çalışmalarına 11yıldır kesintisiz bitmeme ettiriyor. Türkiye'de ortak mal kuruluşu kabilinden yaşama geçirilen geçmiş Ar-Ge merkezini 2010 senesinde İstanbul'da kuran ve 2017 senesinde da Konya'da açmış bulunduğu Ar-Ge merkeziyle ahit Türkiye'de dü Ar-Ge merkezine eş tek mal kuruluşu unvanına eş bulunduğu tamlanan Kuveyt Türk, bu merkezlerde nice inovatif mahsul ve hizmeti yaşama geçirirken, eğitimleriyle de Ar-Ge dünyasını destekliyor.

Dijital kanalların önemini seneler başlangıçta öngörmüş, bu yönde ehemmiyetli projeleri yaşama geçirmiş ve aksiyonları vaktinde almış ortak iştirak mal kuruluşu bulunan bankanın, Ar-Ge merkezlerinde geliştirdiği planlar arasında, operasyonel gümrahlık sunan BOA Bankacılık Platformu, şubelerin bakım zenginliği ile ATM'nin pratikliğini buluşturan XTM, iştirak mal dalında ortak geçmiş bulunan sayısal mal platformu Senin Bankan, KOBİ'lere müteveccih geliştirilen CebimPOS, şubeye gitmeden genel ağ yahut hareketli büro kanalıyla finansman istimal imkânı sağlayan Online Finans Sistemi, gine Türkiye'de ortak geçmiş bulunan icar sertifikası (sukuk) bölüt sunma işleminin yürütüm modülü üzere nice teceddüt arazi alıyor.

Banka, belirgin bankacılık ve ortam bankacılığı emek harcamaları doğrultusunda kurduğu API Market platformu üstünden 80'in üstünde API servisi de sağlanıyor. Bankanın, API Market platformu üstünden sunmuş bulunduğu data paylaşımı sebebiyle FinTech'ler hareketli uygulamalarında yenilikçi mahsul ve bakım geliştirebiliyor.

“Ürün ve hizmetlerimizi yerel ve ulusal imkanlarla geliştiriyoruz”
Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, mevzuyla ilişik icra ettiği açıklamada, “Finans sektöründe, rekabette öne çıkmanın ve insanoğlu odaklı bakım anlayışının ehemmiyetli noktasını bundan böyle sayısal teknolojiler oluşturuyor. Teknolojiyi rakiplik avantajına yöneltmek ve müşterilerimize en güzel hizmeti ikrar etmek düşüncesince Ar-Ge ve inovasyonun derece derece öneminin artacağı bilinciyle dü Ar-Ge merkezi kurduk ve çalışmalarımızı 11 senedir kesintisiz sürdürüyoruz. Yerli imkanlarla ve ulusal ortak boşluk açısıyla geliştirdiğimiz mahsul ve hizmetlerimizle iştirak mal sektöründeki öncülüğümüzü Ar-Ge yaşamına da taşıyoruz. Ar-Ge merkezlerimiz ve iştirakimiz bulunan Architecht Teknoloji ile baş başa bugüne denli bulunduğu üzere bundan sonradan da sayısal kanallara, belirgin bankacılığa, sentetik dirayet sahalarına yatırımlarımızı artırmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

“12 patentin düşüncesi sahiplik haklarına sahibiz”
Ar-Ge merkezlerinin buluş belgesi başvurularının ve ilmî yayınlarının bitmeme ettiğini tabir fail Yılmaz, “Banka kendisine 12 patentin düşüncesi sahiplik haklarına sahibiz. Ayrıca bugüne denli çalışanlarımızın Ar-Ge projelerimizin araştırı safhalarının ve sonuçlarının paylaşılmış bulunduğu yayın, yazı ve bildirilerin sayısı 80'i aşmış durumda. Ar-Ge çalışmalarında insanoğlu kaynağının en ehemmiyetli eleman bulunduğunun farkındalığıyla çalışanlarımızın faziletli lisans ve doktora süreçlerini destekliyor, üniversitelerle iş birliklerimizi imar etmek düşüncesince çalışanlarımızı bilimsel nitelikli camiayla buluşturuyoruz. Test mühendisliği ve API bankacılığı şehadetname programımızı da azimli biçimde sürdürüyoruz. Bir taraftan Ar-Ge merkezlerimizde yenilikçi mahsul ve hizmetler geliştirmeye bitmeme ederken, öbür taraftan bu bölgede kariyer gerçekleştirmek talip gençlerimiz düşüncesince istihdam imkânları sunuyoruz. Ar-Ge ve inovasyon alanındaki fikirlerini yaşama etmek talip gençlerimizi bankamıza katılmaya çağırma ediyoruz” niteleyerek konuştu.

Ar-Ge satışlarından 62 milyon TL gelir
Bankanın Ar-Ge merkezleri, geliştirdiği ürünler ile hem ithal ikamesine bununla beraber direkt ihracatla iklim ekonomisine katkıda bulunuyor. Ar-Ge'nin en ehemmiyetli ihtiyaçlarından birisi bulunan ticarileşme sürecine 2016 senesinde kurduğu teknoloji firması Architecht ile himmet sağlayan banka, geliştirdiği anne bankacılık sistemi BOA'yı hem Türkiye'de dünkü kurulan iştirak banklarının bununla beraber taşınmazlar dışındaki bankaların hizmetine sunuyor. İhraç edilen bankacılık yazılım ürünlerinin tüm Türk mühendisler kabilinden kılavuz kaptan teknolojilerle geliştiriliyor. Ar-Ge satışlarından elde etmiş bulunduğu geliri 62 milyon TL'ye yükselten banka, geliştirdiği teknolojileri, yüzdelik 100 iştiraki Architecht kanalıyla 20 ülkedeki 60'tan çok bankaya da ihraç etti.

Master ve doktoraya 50 bin TL'ye vasıl destek
Banka, Ar-Ge merkezinde fariza karşıcı personelin faziletli lisans yahut doktora eğitimi almalarını motivasyon ederek ve destekleyerek sektörde ayrımlı ortak yaklaşımı da ortaya koyuyor. Bilgi teknolojileri personel sayısını 2015 yılından buyana yüzdelik 26 artışla 420'ye yükselten banka, tezli faziletli lisans karşıcı Ar-Ge çalışanlarına 25 bin TL pedagoji bilimi desteğinin yanı esna 35 devir ücretli müsaade veriyor. Banka, tezsiz faziletli lisans yapanlara ise 12 bin 600TL pedagoji bilimi tutarı desteği veriyor. Doktora karşıcı Ar-Ge personelleri ise Kuveyt Türk'ün 50 bin 400 TL sevap desteğinden faydalanırken pedagoji bilimi süresince da 55 devir ücretli müsaade kullanabiliyor. Yüksek lisans ve doktora mezunlarına değme ay brüt 2 bin 100 TL pedagoji bilimi tazminatı ödenirken, haftada 1 devir de bilimsel nitelikli emek vermek izni veriliyor.

Kuveyt Türk'ün Ar-Ge projelerinin araştırı safhalarının ve sonuçlarının paylaşılmış bulunduğu yayın, yazı ve bildirilerin sayısı Ekim kocaoğlan bakımından 83'ü bulmuş durumda. Tüm bunların yanı esna Ar-Ge rütbe motivasyon sistemi de uygulayıcı banka, fikrin bulunması ve başarıyla tamamlanması sonucunda taşınmazlar içi buluş belgesi meydan planlar geliştiren personelleri düşüncesince 6 bin 300 TL, arsıulusal buluş belgesi meydan plan geliştiren çalışanlarına ise 7 bin 350 TL rütbe veriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler