USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kriminal incelemelerdeki materyallerin üretimi düşüncesince sanayiciye AR-GE desteği

Kriminal araştırmalarda beğenilen ve iklim dışından ithal edilen demirbaş ile sarfiyat malzemeleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı çeşidinden domestik sanayiciyi motivasyon düşüncesince SAHA EXPO'da tanıtıldı.

Kriminal incelemelerdeki materyallerin üretimi düşüncesince sanayiciye AR-GE desteği
13-11-2021 17:38
İstanbul

Kriminal araştırmalarda geçer not ve ülke dışından ithal edilen demirbaş ile harcama malzemeleri SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Hibrit Fuarı'nda tanıtıcı Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı, bu mamüllerin evcil ve ulusal adına üretilmeleri ilişkin sanayicilere AR-GE desteği veriyor.

İstanbul Fuar Merkezi'ndeki fuarda kurulan Kriminal Daire Başkanlığı standında, kriminal araştırmalarda geçer not inç izi malzemeleri, zatî koruyan donanımlar, degaje düzlük ışıklandırma lambası, şarjlı el projektörü, mobil UV el feneri, görüngü noktayı inceleme çantası, aşırı dalavere boylu enerji kaynağı, iz tasrif sehpası (reprostad), "ninhydrin" ve "super glue" kabinleri kabil mahsulat arazi aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü İsmail Şahin, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, fuarda, ulusal kalkınma hamlesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öngörüsü ve öncülüğünde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun emriyle dışa bağımlılığı en uzuv düşürmek düşüncesince ithal ettikleri malzemeleri evcil üreticilere tanıttıklarını anlattı.

Geçmişte ithal edilen mamüllerin birçoğunu şu an evcil ve ulusal duruma getirdiklerini aktaran Şahin, bu mamüllerin hâlâ birinci sınıf bulunduğunu ve Avrupa'da rakiplik ortamı sağlandığını belirtti.

Artık ithal edilen mamüllerin ihraç edilmeye başlandığına dikkati çekici Şahin, "İthal ettiğimiz demirbaş ve harcama materyallerin müşterek kısmını burada sanayicilerimize, firmalarımıza gösteriyoruz. Burada hâlâ evvel ürettiğimiz, ithal ettiğimiz materyallerin tanıtımını yaptıktan sonradan girişimciler, 'Evet ego bunu yapabilirim.' diyor. Biz bunlara gelişigüzel muhtelif AR-GE desteğini veriyoruz. Gerçekten devletimizde bunu yapabilecek kalitede insanlarımız, mühendislerimiz mevcut." dedi.

Fuardaki kriminal inceleme aracının özelliklerinden de bahseden Şahin, kabahat meydana vardığında görüngü namına alelacele geçiş ettirilen aracın, uran donanımları sebebiyle suçun ki yada kimlerce gerçekleştirildiğine ilişkin endamsız müddette bilgelik verdiğini söyledi.

Bu bilgiyi anketçi bireylere vererek, şüphelinin yakalanmasını sağladıklarını özetleyen Şahin, şunları kaydetti:

"Burada tercih ettiğimiz tamamı mahsulat evcil ve milli. Avrupa'dan mevrut uzmanlar, 'Bu ara bulucu neye istinaden, kesinlikle yaptınız?' diyorlar. Şu anda Avrupa'ya mevzuyla alakadar hem sınama hem bilgelik adına ibret veriyoruz. Aracımızın içinde balistik, kimyevi tetkikat yapılabiliyor. Bununla alakadar çeker ocaklar var. İçinde drone sistemi var. Bir vakaya gittiğimizde bundan böyle açıktan da görüngü yerinin görüntüsünü alabiliyoruz. İçerisinde gelişigüzel muhtelif atış tarafını belirleme edecek kitlerimiz oluyor. Mesela müşterek ikamet, iş noktayı yada anahtar olabilir. Bir kurşun sadme ettiğinde, o merminin ne istikametten geldiğine, bunun kimler kabilinden yapıldığına ilişkin çalışmamızı aracımızı görüngü namına getirerek yapabiliyoruz. Aracımız 360 aşama gelişigüzel noktayı görebilecek alıcı sistemine sahip. Gördüğü bireyin kimliklendirmesini de yapabiliyoruz. Tamamen evcil ve ulusal imkanlarla, içindeki demirbaş yük ve kitler de evcil imkanlarla sanayicilerimiz kabilinden işlenmiş cihaz ve edevatlardır."

Şahin, ulusal kalkınma hamlesi kapsamında dışa bağımlılığı azaltması, ülkenin gelişme göstermesi ve istihdamın çoğalması düşüncesince tamamı AR-GE çalışmalarını ika ilişkin sanayicilerle firmalara dayanaklık etmek vermeye apiko olduklarını da laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler