USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Konya'da ortak şirket asfalt atığını çevreye ve ekonomiye kazandıran makine yaptı

Makine imalatı işleyen şirketin tekerlekli ve motorlu geri inkılap makinesi, çevreye dokuncalı asfalt atığını durumunda dönüştürerek ekonomiye yardım sağlayacak.

Konya'da ortak şirket asfalt atığını çevreye ve ekonomiye kazandıran makine yaptı
24-12-2021 15:29
Konya

Konya'da imal edilen geri inkılap makinesi, asfalt atığını dörtte müşterek maliyetinde, durumunda dönüştürerek ekonomiye yardım sağlayacak.

Merkez Karatay ilçesindeki işleyim sitesinde makine imalatı karşıcı şirketin ortağı, mütekait hekim akademisyen ve makine faziletkâr mühendisi Memiş Işık, AA muhabirine, dört sene önceki asfalt geri dönüşümü sağlayıcı teknolojiler hesabına düzentileme başlattıklarını söyledi.

Makine dizayn ve imalatı hesabına Ar-Ge emek harcaması yaptıklarını özetleyen Işık, "Emekli olduktan sonradan bu makinenin dizi üretimine değişmeyen verdik. Dünyadaki makinelere layıkıyla uran kapasitesi yüksek, uran 4.0'a makul ve domestik üretimini gerçekleştirdik. Patent ve bellik tescilini tamamladık." diyerek konuştu.

Işık, KOSGEB'in makine inovasyon desteğinden bilistifade üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, makinenin yapı yeri ve taşınabilir insan edinmek az daha tasarlandığını anlatım etti.

Asfalt maliyetini geri dönüşümle dörtte müşterek fiyatına düşürüyor

Belediyelerin enfrastrüktür çalışmalarında kazıdıkları asfalt hafriyatını dönüştürdüklerini özetleyen Işık, şu şekilde konuştu:

"Hafriyatı makinede önceki parçalıyor sonradan da ısıtıyoruz. Bu proses içinde yunak asfalt durumuna getiriyoruz. Çevreye dokuncalı ve sakıncalı atılmış yerine sınıflandırılan bu atığı giderilmiş etmiş oluyoruz. Hem de tehlikesini önlüyoruz. Asfalt maliyetleri baş döndürücü yüksek, metreküp asfalt maliyetinin dörtte müşterek fiyatına ürünü dönüştürüyoruz. Her geri inkılap müşterek hacim kayıpla oluyor. Otobandan kaldırdığınız asfaltı baştan otobana dökemezsiniz. Böyle müşterek iddiamız yok. Makinede yer sakızı ilave hususi durumunu de yaptık. Diğer eş değer makinelerden, mekanik ve açıktan muvasala otomasyonuyla ayrılıyor. Asfalt hammaddesi ithal bulunduğu düşüncesince geri dönüşümden ne kadarını sağlayabilirsek o denli az döviz çıktısı olur."

"Çeşitli fuarlara katıldık, baş döndürücü ağır özen gördü"

Firmanın ortağı makine imalatı ustası Hasan Hüseyin Erdem ise ayda 1 makine istihsal altyapısına cemaat olduklarını vurguladı.

Makinenin maksat kitlesinin belediyeler ile kez imal ve tamir işi karşıcı şirketler olduğuna ayraç fail Erdem, "Çeşitli fuarlara katıldık, baş döndürücü ağır özen gördü. Doğaya da ekonomiye de ehemmiyetli yardım sağlayacak. Hedefimiz dış satım odaklı üretimle dünyaya açılmak." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler