USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Kırmızı kart gören futbolcu, tabancayla rakip takımın soyunma odasını bastı

Bursa Bölgesel 1'inci Amatör Lig'de oynanan Yalıntaşspor- Samanlıspor maçında gürültü ettikleri nedeni öne sürülerek hakemin al kart gösterdiği dü futbolcudan, ev sahibi takımın kalecisi Barış Yurt, kurusıkı tabancayla rakip takımın soyunma odasını bastı. Şikayet için

Kırmızı kart gören futbolcu, tabancayla rakip takımın soyunma odasını bastı
21-12-2021 13:33

Bursa Bölge 1'inci Amatör Lig'de madun sıralardan firar savaşı sağlayan dü takımdan Yalıntaşspor, Samanlıspor'u ağırladı. Yalıntaşspor’un 4-1 önde bulunduğu maçın akıbet dakikalarında hakem, ev sahibi takımın kalecisi Barış Yurt ile rakip takım futbolcusu Hamza Tekinalp'e (19) al kart gösterdi. İki futbolcu, soyunma odasına gönderildi. Odadan çıkıp aracına revan Barış Yurt, kurusıkı tabancasını alarak rakip takımın soyunma odasına gitti. Burada tehditler savuran Yurt, yakınma üzerinde gözaltına alındı. Tabancaya da el konulurken, Barış Yurt, ifadesinin alınmasının arkası sıra başıboş bırakıldı.

‘SİLAHA MERMİYİ VERDİ’

Samanlıspor Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Özgenç, vakayla ilgilendiren şunları söyledi:

"Maçın akıbet dakikalarında rakip takımın kalecisiyle bizim oyuncumuz Hamza Tekinalp düet ortak savaş sonrası münakaşaya girdiler. Daha sonradan rakip takım kalecisi, bizim oyuncumuza küfrettiği düşüncesince ağız dalaşı büyüdü. Karşı takım kalecisi bizim oyuncumuzun boğazına sarılmış bulunduğu düşüncesince Hamza da cevap verdi. Araya giren hakem, vakası yatıştırdıktan sonra, dü oyuncuya da al kart verdi. Rakip futbolcu, Hamza soyunma odasına giderken üzerinde koşmaya başladı. Biz araya girerek engellemeye çalıştık. Takım arkadaşları onu uzaklaştırdı. Kısa müddet sonradan karşılaşma bitti. Biz de soyunma odasına gittik. Rakip futbolcu dışarda kalıp, otomobilinden almış bulunduğu silahla bizim soyunma odasına girmeye kalktı. Silaha kurşun verdi, kapıya dipçiğiyle vurdu. Bunu gören bizim reis bey ile gönül rahatlığı takımın reis bey yardımcısı kaleciyi uzaklaştırarak öz soyunma odasına aldılar. Daha sonradan nereye götürdülerse kaybettiler. Futbolcular da kolluk gelmeden stadı ortak an geçmiş bırakma etti. Karşı takımın reis bey yardımcısı silahı görmediğine değgin kasem etti lakin koridordaki alıcı gelişigüzel şeyi gösterdi. Maç daha sonra kolluk merkezine değişik tabir verdik. Kaleciden de rakip takımın reis bey yardımcısından da şikayetçi olduk. Kaleciyi kolluk merkezine getirdiler. İlk ilkin silahı inkar etti. Polislerin alıcı görüntülerinin bulunduğunu söylemeleri üzerinde kaleci onama etti. Silahı getirerek kolluk ekiplerine tasdik ettiler. İlk kat kılıç hakeza ortak vakayla karşılaştık. Aileler çocuklarını bize delibozuk ediyorlar. 18 yaşını doldurmamış nice oyuncumuz var. Aileler hakeza vakalarla karşılaştıkça çocuklarını spor kulüplerine göndermez. Tabii ki çirkin ortak olay. Allah korunum tabanca patlamış olsa birinin canına dokunca mevrut olsa ne olur. Böyle olayların olmaması düşüncesince lüzumlu halis muhlis cezaların verilmesini istiyoruz."

'KİM OLSA KORKUYU YAŞAR'

Hamza Tekinalp ise, "Maç esnasında ferde kaleye giderken omzum kaleciye çarptı. O tam kaleci bana dönüp ciddi ortak kalay etti. Ben de 'Neden küfrediyorsun?' diyince saldırdı. Boğazıma yapıştı. Ben de kendimi arkalamak düşüncesince onu ittim. Diğer oyuncular araya girerek bizi ayırdılar. Ardından, yargıcı ikimize de al kart gösterdi. Ben de soyunma odasına giderken arkamdan geliyordu. Özür dileyecek, niteleyerek düşündüm. Halbuki gene sarmak düşüncesince geliyormuş. Orada bana tehditlerde bulundu. Soyunma odasına gittim. Ben soyunma odasındayken olanlar olmuş. Silahla gelmiş. Ben silahı görmedim lakin Mustafa reis bey görmüş. Kim olsa korkuyu yaşar" dedi.

'FUTBOL HAYATINI BİTİRECEĞİM'

Yalıntaşspor Kulüp Başkanı Samet Karanfil ise çabucak futbolda değil gelişigüzel ayrışık şiddete gönül rahatlığı bulunduğunu belirterek, "Maçın bitimine ortak bugün kala. Rakip takım oyuncusu, Barış'a küfredip, sumsuk salladı. Saha hareketlendi. Olay bitti. Hakem dü oyuncuya da al kart gösterdi. Maç sonrası, Samanlıspor soyunma odasına gidip yaşananlardan çevre kusur diledim. Bu tam Barış'ı gördüm. Soyunma odasına geliyordu. Arabasından kurusıkı tabancayı alıp beline koymuş. Elinde değildi. Kendisine kızıp uzaklaştırdım. Sonra, şikayetçi oldular. Polise gidip, sporcum gönül rahatlığı gereğini yapın dedim. Kendisini grup dışı bıraktım. Federasyona yakınma ederek futbol yaşamını bitireceğim. Yalnız, Samanlıspor yöneticileri de vakası abartıyor. Yakışmıyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler