USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kerevitaş 2021 yılı konsolide cirosunu 4,9 milyar TL’ye yükseltirken, ihracatını da ikiye katladı

Dondurulmuş gıda, konserve ve margarin sektörlerinde Türkiye'de piyasa önderi bulunan Kerevitaş, üretim, dağıtım, iklim içi adanmış ve ihracat performansıyla 2021 senesinde da ehemmiyetli müşterek başarıya imza attı. Kerevitaş'ın 2021 konsolide cirosu yüzdelik 59,2 artışla

Kerevitaş 2021 yılı konsolide cirosunu 4,9 milyar TL’ye yükseltirken, ihracatını da ikiye katladı
10-03-2022 20:14

Türkiye'de körpe dondurulmuş gıda, konserve ve margarin pazarının önder firması Kerevitaş, 2021 yılı mali neticelerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıkladı. Kerevitaş, konsolide cirosunu ortak eski yıla mucibince yüzdelik 59,2 oranında artırarak 4,9 milyar TL'ye yükseltti. Şirketin konsolide brüt kârı 977 milyon TL'ye ulaşırken, FAVÖK de 595 milyon TL oldu. dışsatım kapasitesiyle de evren genelinde türlü pazarlarda liderliğini esirgeyici Kerevitaş, 2021'de ihracatını yüzdelik 99 kabilinden üstün dereceli miktarda artırarak mecmu 771 milyon TL'ye yükseltti.

SuperFresh Türkiye'de liderliğini koruyor

Kerevitaş bünyesindeki SuperFresh markası, dondurulmuş besin dalının yüzdelik 100 bilinirliğe ehil emsalsiz önderi yerine büyümesini sürdürdü. 2021 senesinde SuperFresh tahminî 1,3 milyon toy haneye girerek 24 milyon ferdin sofrasına erişme başarısını gösterdi. Portföyünü Pizza Tost Cheddar Peynirli, Sandviç Ekmeği, İnce Kesim Patatesler, 4 Peynirli Taş Fırın Pizza ve Smiles Patates ilkin edinmek neredeyse kanala hususi mamüllerin de engelleme yer aldığı mecmu 17 yenilikçi ürünle zenginleştiren SuperFresh, can alıcı yazışma çalışmalarıyla da Türkiye'de ve dünyada ulaşım sahasını genişletti.

Margarin dalının belirgin boşluk lideri

Margarin sektöründe Türkiye'de ve değişik devletlerde liderliğini esirgeyici Besler, bu bölgede Bizim Yağ, Teremyağ ve Luna kabilinden kılavuz markalarıyla piyasaya doğrultu vermeye bitmeme ediyor. Pazarın en aşırı tüketilen, en aşırı haneye giren ve en sadakatli tüketiciye ehil markası Ülker Bizim Yağ, yüzdelik 36 ciro payıyla paket margarin pazarındaki belirgin boşluk liderliğini koruyor. Kâse margarin pazarında ise Ülker Teremyağ yüzdelik 48 ciro payıyla liderliğini sürdürüyor.

Kerevitaş'tan ihracata iri katkı

Güçlü portföyü, yayılmış dağıtma zehir ve budunsal pazarlara verdiği hususi önemle ihracatını sabah akşam güçlendiren Kerevitaş, Türkiye ihracatına katkısını 2021'de yüzdelik 99 kabilinden üstün dereceli miktarda artışla mecmu 771 milyon TL'ye ulaştırdı. Kerevitaş margarin kategorisinde altı kıtada 50'yi epey ülkeye meydana getirdiği ihracatın beraberinde bu sene portföyüne sekiz toy abuhava henüz ilaveten ihracattaki konumunu ve lehçe liderliğini güçlendirdi. Özellikle mahveden margarini kategorisinde 30 yılı epey süredir bulunmuş yer aldığı Irak, Suriye ve Gürcistan pazarlarında “Ona” markasıyla; ev dışı istihlak sektöründe ise pastacılık kategorisinde Arnavutluk'ta, catering kategorisinde Irak, Romanya ve Kazakistan'da liderliğini koruyor.

Şükrü Çin: “Ülkemizin adını hepsi dünyada en güzel biçimde asimilasyon etmeye odaklanıyoruz”

Kerevitaş CEO'su Şükrü Çin, 2021 mali neticeleri erinç şunları tabir etti: “Kerevitaş yerine 2021 senesinde da ehemmiyetli başarılara imza attık. Dünya genelinde türlü konuşu zorlukların, hazırlık zincirinde aksamaların ve çabucak mütebeddil konjonktürlerin yaşandığı ortak sene bulunan 2021'de ümranlı istihsal ve dağıtma altyapımız, elastiki iş ika biçimlerimiz ve risklere erinç tamamen tedarikli olmaya odaklı stratejimiz doğrultusunda büyümemizi sürdürdük. Kerevitaş'ın en çelimli yanlarından bir tanesi bulunan ihracatta da büyümeye bitmeme ediyor, arsıulusal pazarlardaki satış-pazarlama organizasyonumuzu muvazeneli ortak halde geliştiriyoruz. Yenilikçi ürünlerimiz, yayılmış satı ve dağıtma ağımız, birinci sınıf ürünlerimizle ülkemizin adını hepsi dünyada en güzel biçimde asimilasyon etmeye odaklanıyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler