USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Kayakla atlamada tarihe güzeşte İpçioğlu kariyeriyle delik dolduruyor

Güney Kore'nin PyeongChang kentindeki 2018 Kış Olimpiyatları'na katılarak Türkiye'yi kayakla atlamada evvel kat asimilasyon fail ulusal sportmen Fatih Arda İpçioğlu, kariyerinde almış olduğu başarılarla dikkati çekiyor.

Kayakla atlamada tarihe güzeşte İpçioğlu kariyeriyle delik dolduruyor
24-12-2021 12:53
Erzurum

Milli kayakçı Fatih Arda İpçioğlu, Çekya ve Romanya'daki Continental Kupası yarışlarında elde etmiş olduğu derecelerle Türkiye'nin kayakla atlamada Continental Kupası müsabakaları tarihinde en elleme derecelerini elde etti. İpçioğlu, Kazakistan'da planlı Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası'nda da gerçekleştirdiği 88 metrelik atlayışıyla 30 sportmen arasına girerek geçmiş Dünya Kupası puanını kazandı.

Daha sonraları Rusya'da planlı Kayakla Atlama Kış Dünya Kupası'nda 41. olup elemeleri geçerek finallerde yarışmaya adalet ele geçiren Fatih Arda İpçioğlu, 19 ülkeden 72 sporcunun katılmış olduğu organizasyonda Türkiye tarihinde geçmiş kat Dünya Kupası finalinde toprak kabul etme başarısı gösterdi. İpçioğlu, bahis konusu yarışmada ayrımsız sürede Kayakla Atlama Kış Dünya Kupası'nda finallerde yarışan geçmiş Türk sportmen unvanını da elde etti.

Bu başarılarını bitmeme etmek talip ulusal kayakçı, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na ikinci kat kota kabul etmek düşüncesince katılacağı müsabakalardan da elleme neticeler kabul etmek düşüncesince çalışıyor.

Milli kayakçı Fatih Arda İpçioğlu, kayakla atlama dalında şu anne genişliğinde nice ilki gerçekleştirdiğini anlatım etti.

Gelecekle ait planlarını AA muhabirine özetleyen İpçioğlu, Finlandiya'da yazları yarışlara katıldığını hatırlatarak, "Oradaki Continental Kupası yarışlarını elleme halde kazandık. Daha sonraları bu puanla evren kupalarına duhul hakkı kazanıyoruz fakat ona elden gidilmiyor, nokta biriktirerek girebiliyoruz." dedi.

İpçioğlu, konkur dönemlerinde birtakımı olumsuzluklara karşın hedefinden vazgeçmediğini anlatım ederek, "Romanya'daki ayrımsız yarışlarda dedem ölüm etti ve ego buna katılmama sonucu aldım. Ailemin yanı sıra olmam gerekiyordu. 2 gündüz kaldıktan sonraları Romanya'ya gittim ve tek alıştırma yapmadan 60 şahsiyet yarışmayı 6. bitirdim. Bu kayakla atlama tarihimizdeki en elleme dereceydi. İkinci gündüz madalya umuduyla çıkacaktık ve PCR testi vermiştik ve arkadaşımın testinin zait çıkması zımnında bizi yarışmaya sokmadılar." sanarak konuştu.

Daha sonraları bambaşka müsabakalara girdiğini özetleyen İpçioğlu, şöyleki konuştu:

"Romanya'dan sonraları gine Kayakla Atlama Yaz Dünya Şampiyonası'na girmeye değişmeyen verdik ve Kazakistan'a gittik. İlk Dünya Kupası yarışmasını deneme etmeye gittik ama kendime güvendim ve nokta aldım. Orada nokta almam aşırı nağme getirmiştir zira olimpiyat kotasını da kazanmıştım. Rusya'da olimpik sporcuların atlamış olduğu Dünya Kupası yarışlarına katılmaya değişmeyen verdik. Televizyonda atlayış eden sporcularla yarışıyorum ama tek ortak halde ödünleme vermedim, bu yarışları geçmiş 50'nin süresince bitirerek Kayakla Atlama Kış Dünya Kupası elemelerini sabık geçmiş Türk sportmen oldum. Şimdi hürmet gösteriyorlar bu vakte kadara şita sporlarında Türkiye adına kendimizi göstermedik ama bu göstermeyeceğimiz anlamına gelmiyordu, bunu ispatlamış olduk."

"Olimpiyat düşüncesince ikinci kotayı kovalıyoruz"

İpçioğlu, Almanya ve Avusturya'da yarışlara katılacağını dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"Dünya Kupası'nda aşırı ehemmiyetli dereceler aldık. Şimdi 4 bayır turnuvaları var. Kayakla atlamanın ihtimal de olimpiyatlardan sonraları en aşırı nağme getiren yarışları. 2 ayrımlı ülkede 4 tepede rampada bulunan ortak yarışma. Ondan sonraları da ortak müteaddit evren kupası yarışları mevcut onlara gireceğiz. Bu arada olimpiyatlar düşüncesince ikinci kotayı da kovalıyoruz. Dünya kupası yarışlarına girmemiz yardımıyla hem bizim hareket göstermemiz hem de öbür kadro arkadaşlarımın olimpiyata kota kabul etme şansı var. Bu evren kupası yarışlarında dü arkadaşımdan bir tanesi geçmiş 30'a girip nokta alırsa olimpiyata dü sportmen gideceğiz doğrusu 'iki uçar Türk'ün olimpiyatta toprak alması düşüncesince çabalıyoruz."

Hedeflerine yer veren İpçioğlu, "Çok iri ortak planımız var, bu posta pervaz rampasından atlayan geçmiş Türkler olacağız. En iri rampanın dü sert büyüklüğünde. Bu pervaz rampasından şu anne kadara tek Türk atlamadı. Olimpiyatlardan sonraları pervaz rampasından atlayan geçmiş Türkler adına kayakla atlamada gine gün yazmayı inşallah başaracağız." ifadesini kullandı.

"Fatih Arda'yı Çin'deki olimpiyatlarda da geçmiş 30'da giymek istiyoruz"

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanvekili Cafer Nuroğlu da Fatih Arda İpçioğlu'nun kayakla atlama dalında değerli ortak sportmen bulunduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Fatih Arda akıbet zamanlarda aşırı muvaffakiyet elde etti. Dünya kupalarındaki elemelere Türkiye tarihinde geçmiş el 43'üncü ve 30'uncu oldu. Bunlar bizim düşüncesince akıbet etap beklenti donör sonuçlar. Fatih Arda'yı Çin'deki olimpiyatlarda da geçmiş 30'da giymek istiyoruz. Muhakkak madalya almasını da umuyoruz ama geçmiş 30'a da girse bizim düşüncesince elleme olacak. Fatih Arda Türkiye'de icra ettiği sporda idol oldu. Altyapımızda Fatih Arda'nın takiben kullanmak talip kestirmece 40 sporcumuz var. Bayan sporcularımız da oldu. Bu ağız ağıza kendisinin akıbet zamanlarda icra ettiği başarının semereleri."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler