USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Kayak sporcuları Ağrı'nın soğuk ve karlı dağlarında başarıya koşuyor

Kar, tipi ve soğuk havaya aldırmadan antrenmanlarını sürdüren kayaklı koşun sporcularının devir zamane sakal ve kirpikleri jale tutuyor.

Kayak sporcuları Ağrı'nın soğuk ve karlı dağlarında başarıya koşuyor
09-02-2022 12:08
Ağrı

Son yılların en çare kışının yaşandığı Ağrı'da kayaklı koşun ekibi sporcuları, ulusal formayı kapışmak ve müsabakalarda muvaffakiyet çıkarmak düşüncesince dondurucu soğukların sansasyonel bulunduğu karlı dağlarda egzersiz yapıyor.

Kayaklı koşun dalında nice başarısı mevcut Ağrılı sporcular, yazları kahir sıcaklarda asfaltta, kışın da iklim sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye genişliğinde düşmüş bulunduğu karla ciltli dağlarda çelim depoluyor.

Haftanın belli günlerinde Küpkıran Mahallesi'nde mevcut dağlık bölgede ortak araya mevrut sporcular, antrenörleri eşliğinde ağırlıklı yerine teknik, iktidar ve hızlılık antrenmanları yapıyor.

Son yılların en ortak tomar kar yağışının sansasyonel beli şehirde iş makineleri desteğinde karların temizlenmesiyle açılan 3 kilometrelik sert yamaçlı parkurda düzentileme önleyen sporcular, millî ve arsıulusal yarışmalarda değerli neticeler çıkarmak düşüncesince nüfuz harcama ediyor.

Zaman devir sakal ve kirpikleri jale tutuyor

Kar, tipi ve soğuk havaya aldırmadan antrenmanlarını sürdüren sporcuların devir zamane sakal ve kirpikleri jale tutuyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Cemil Budak, AA muhabirine, şehirde soğuk bulunan havaların egzersiz hazırlamaya bariyer olmadığını söyledi.

Kayaklı koşunun emekli ortak spor olduğuna ayraç fail Budak, şöyleki konuştu:

"Kışımız maatteessüf baş döndürücü ağırbaşlı geçiyor fakat bu sporcuları engellemiyor. Kar tasfiye araçlarımız mevcut ve kar yağdığında istediğimiz devir pistimizi açabiliyoruz. Hiçbir sıkıntımız yok. Kar ve soğuğa karşın çalışmalarımız çaba kesmeden bitmeme ediyor. Ağrı, kayaklı koşun yıldız disiplininde baş döndürücü dobra ortak yerde. Şu anda sıradan sporcumuz mevcut ve çoğu, seçkin ile başarım sporcularımızdan oluşuyor."

Budak, acemi katılanlarla sporcu sayısının arttığını ve günde 2 kere egzersiz gerçekleştirildiğini belirterek, sporcuların muvaffakiyet düşüncesince elinden geleni yaptığını dile getirdi.

"Hiçbir güneş antrenmanlarımızı ertelemedik"

Çok değerli sporcuların bulunduğunu ve altyapıdaki evlatların da onların izinden gittiğini aktaran Budak, şunları kaydetti:

"Birçok ulusal sporcumuz var. Sporun rastgele dalında bulunduğu üzere burada da emekli şerait var. Sıfırın altında 40 aşama soğuk üstelik olsa tek güneş antrenmanlarımızı ertelemedik. Bundan sonraları da ertelemeyeceğiz. Çünkü sporcu egzersiz yaptığında canlı olmakta ve ısınıyor. Aracımız burada bekliyor ve egzersiz bittiğinde onları sporcu yetiştirme merkezimize ve evlerine bırakıyor. Sporcularımızın çokları sporcu yetiştirme merkezimizde barınıyor. İmkanlar dahilinde sporcularımıza araştırma görevlisi olmaya çalışıyoruz."

Kayaklı koşucu Dilan Çetin, ulusal kadro kampına değişik Türkiye'yi dünya haricinde en dobra halde temessül geçirmek istediğini anlattı.

Milli sporcu Cihan Kartal ise bugüne genişliğinde nice arsıulusal yarışmaya katıldığını hatırlatarak, "Soğuk havada disiplin giymeye çalışıyoruz ve antrenmanlarımız oldukça dobra gidiyor. Sıfırın altında 25-30 derecelerde egzersiz yapıyoruz. Ağrı filhakika soğuk ortak toprak ve rastgele yıl bu halde antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız antrenmanların meyvesini yarışmalarda alıyoruz." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler