USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Kardeşlerin kıskançlığı, onları dünya şampiyonluğuna götürdü

Antalya'da, 2012 senesinde kick boksta Türkiye Şampiyonu bulunan ablası Zeliha Doğan'ı (23) imrenen Zehra Doğan (21), kızgınlık yaparak başladığı muaythaide 2014'te dünya şampiyonu oldu. Kardeşinin ulusal ekip eşofmanını imrenen Zeliha ise önceki muaythaide Avrupa, peşi sıra

Kardeşlerin kıskançlığı, onları dünya şampiyonluğuna götürdü
09-12-2021 14:14

Antalya'da canlı emektar tekvando sporcusu Mahmut Doğan, benzeri Hatice Doğan ile baş başa 4 çocuğunu muaythai ve kick yumruk oyunu branşlarına yönlendirdi. Ailenin ikinci evladı Zeliha, 8 yaşlarında başladığı muaythai ve kick boksta başarılarını artırıp, muaythai dalında Türkiye şampiyonu oldu. Ablasının başarısını imrenen Zehra Doğan da kardeşi Sevgi ile baş başa muaythai ve kickboksa başladı. Kendini geliştiren Zehra Doğan, 2014 senesinde Malezya'daki müsabakada gözyaşı kategorisinde dünya şampiyonu oldu. Kız kardeşinin ulusal kol eşofmanını üstünde gören Zeliha Doğan ise kızgınlık yaparak çalışmalarını artırdı. Zeliha Doğan, 2014'te muaythaide Avrupa Şampiyonu, 2016 senesinde kick boksta dünya şampiyonluğunu elde etti. Doğan kardeşler birbirleriyle alıştırma yaparak, menfaatlerini geliştirip millî ve arsıulusal yarışmalarda aşama elde etti.

2021 senesinde İtalya'da kick yumruk oyunu dalında ikinci el dünya şampiyonu bulunan Zehra Doğan, İstiklal Marşını okutmanın gururunu yaşadı. Doğan kardeşlerin gündeş gayesi ise birbirlerini kıskanarak başladıkları muaythai ve kick yumruk oyunu branşlarında, ayrımsız Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda arazi almak.

'EVDE DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN İLK BENDİM'

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıfta okuyan Zehra Doğan, 12 sene evvela ablasının muaythai ve kickboks branşlarındaki başarılarını kıskanarak bu sporlara başladığını anlattı. Zehra Doğan, “Evde çoğu el pop bulunan ablamdı. Küçük kardeşimle onu kıskandık ve bu spora başladık. Aslında ego ablam genişliğinde becerikli olacağımı düşünmüyordum, yek 2 sene sonra Malezya'da muaythai dalında dünya şampiyonu oldum. Evde dünya şampiyonluğunu evvela ele geçiren benim. Ablam Avrupa şampiyonu oldu. Sonrasında başarılarımıza muvaffakiyet kattık, rastgele sene ulusal takımda arazi aldık yek tek devir ayrımsız ulusal takımda arazi alamadık. Ya ego çoluk çocuk kategorisinde oluyordum yahut ablam değerli kategorisinde. Şu anki hayalimiz baş başa ulusal takımda olup, Dünya ve Avrupa şampiyonasında ülkemizi anabolizma etmek" sanarak konuştu.

ZEHRA, İKİ BRANŞTA DÜNYA ŞAMPİYONU

2014 senesinde Malezya'da Yıldız Bayanlar kategorisinde muaythai dalında evvela dünya şampiyonluğunu aldığını hatırlatan Zehra Doğan, “Genç Bayanlarda 2017 senesinde Tayland'da muaythai dalında dünya 3'üncüsü oldum. 2018 senesinde dünya şampiyonasına gittim ancak aşama elde edemedim, bu da beni hırslandırdı. 2019 senesinde kickboksta Macaristan'da 52 kilogram kadınlarda Avrupa Şampiyonu oldum. 1 sene pandemi zımnında arsıulusal yarışmalara açıklık verildi. 2021'de İtalya'da kickboksta dünya şampiyonu oldum. Büyük kadınlarda evvela senemde şampiyon oldum. Şampiyon olmayı beklemiyordum, aşırı alım çalım vericiydi. Çünkü kick boksta değerli kategorisinde evvela el dünya şampiyonasına gittim. Yaş adına kategoride en küçüktüm. Diğer rakiplerim hâlâ görmüş geçirmiş ve olgundu. Ama ego kendime inandım bana inananların yardımıyla dünya şampiyonu oldum" sanarak konuştu.

ZELİHA, 2016 YILINDA KİCK BOKSTA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Abla Zeliha Doğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nden yetkilendirilmiş olduğunu, 15 senedir muaythai ve kickboks branşlarıyla ilgilendiğini anlattı. 8 yaşlarında başladığı sporda 17 el Türkiye şampiyonu, 2 el Avrupa şampiyonu, 1 el dünya şampiyonasında 3'üncü ve 1 el de dünya şampiyonu bulunduğunu kail Zeliha Doğan, “İstikrarlı biçimde ülkemi en elleme biçimde Avrupa ve dünya şampiyonasında anabolizma etmeye çalışıyorum" dedi.

KARDEŞİNİN MİLLİ TAKIM EŞOFMANINI KISKANDI, HIRS YAPTI

Kardeşi Zehra ile aralarında az buçuk hasetlik olduğuna dikkati çekici Zeliha Doğan, “2014 senesinde Zehra, Malezya'da Dünya Şampiyonu oldu. Ben de oraya değerlendirmek istiyordum yek kusur geçirince gidemedim. Çok hırslandım. Onun ulusal kol formasını gördüğümde aşırı imrendim yek adalet etmediğim nezdinde şeyi de görmek istemiyordum. O sene ego de Avrupa şampiyonu oldum ve ulusal kol eşofmanı elde ettim. Onun köle içsel kıymeti aşırı fazla. Aslında bu başarımda kardeşimin yardımı aşırı büyük. Onu ulusal kol formasıyla görmesem beni heveslendirme etmeyecek, ihtimal de bu biçimde muvaffakiyet sağlamayacaktım" sanarak konuştu.

KARDEŞLER ARASINDA 'MADALYA' KAVGASI

Zeliha Doğan, “Evde lezzetli rekabetlerimiz vardı. Tabi ki hasetlik rastgele evde bulunduğu üzere bizim evde de vardı yek bunlar bizi ileriye haiz rakiplik kıskançlıklarıydı. Küçükken madalyalarımızı sayardık, şayet nezdinde madalyamız kalık olsun 'Sen benim madalyamı aldın' diy tartışmalarımız olurdu. Normal kızlar üzere elbise kavgası gerçekleştirmek namına tığ evde rastgele daim muvaffakiyet kavgası yapardık. Bunlar bizim düşüncesince elleme anılar. 3 kız karındaş bu başarıları sağlamış iktisap etmek bizim düşüncesince aşırı şişman nezdinde gurur" dedi.

KARDEŞİ ŞAMPİYON OLDU TEBRİKLER ABLAYA GİTTİ

Zehra ile birbirlerine aşırı benzediklerini, nice bireyin menfaatlerini karıştırdığını özetleyen Zeliha Doğan, şöyleki konuştu:

“Bizi aşırı benzetiyorlar, kardeşim tümüyle bu nedenle saçlarını boyattı yek aradaki farkı kapatamadık. Bu sene Zehra dünya şampiyonasına gittiğinde hepsi benim gittiğimi düşünüp kutlama kartı etti. Hatta Zehra evvela müsabakasını aldığında, nısıf finale yükseldiğinde bana kutlama kartı mesajları geldikçe Zehra'ya rastgele daim 'Kardeşim orada kazanman lazım, benim başarıma muvaffakiyet eklemen lazım. Bak Dünya şampiyonluğunu ego sağlamış üzere oluyorum' sanarak ileti atıyordum. Onu o biçimde motive yazar stresini azaltmaya çalıştım. O da istediğimiz üzere dünya şampiyonu ha ve bizi gururlandırdı. Hedefimiz dünya ve Avrupa şampiyonalarındaki arenada kardeşimle ayrımsız turnuvada karşılaşmak. Çünkü bu bizim hayalimizdi. O gittiğinde ego gidemedim, ego gittiğimde o gidemedi, gözyaşı ve kilogram ayırt kategorileri yardımıyla gidemedik. 2022 senesinde İstanbul'da düzenlenecek Avrupa şampiyonasında kardeşimle baş başa arazi kabul etmek istiyoruz. Biz Doğan kardeşler adına dünya ve Avrupa şampiyonasında İstiklal Marşımızı okutmayı dilek ediyoruz. Bu hırsla bu mücadelemizi rastgele yerde belirtmek istiyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler