USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Junior Caiçara: 'Düşüncelerimi Aykut Kocaman’ın yüzüne söylemeliydim'

Başakşehir'in Brezilyalı futbolcusu Junior Caiçara, Antalya kampında İHA'ya konuştu. Aykut Kocaman'ı toplumsal iletişim araçları üstünden eleştirmesinin kusur bulunduğunu kail Caiçara, “Düşüncelerimi gidip namına söylemem gerekirdi. Bu mevzuda hatalıydım” dedi. Trabzons

Junior Caiçara: 'Düşüncelerimi Aykut Kocaman’ın yüzüne söylemeliydim'
29-01-2022 12:29
Başakşehir'in şimal isimlerinden Junior Caiçara, Antalya kampında İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Sezon başlangıcında yaşanmış bulunan çirkin giriş ve arkası sıra yakalanan ivme üzerine 32 yaşındaki futbolcu, “Sezona dobra başlayamadık. İstediğimiz performansa algı noktasında teessürat yaşadık. Bunun nedenlerine bakarsak, kadromuzda tadilat oldu. Ama ortak çalıştırıcı değişikliği oldu. Emre sarıklı geldikten sonraları takımda nice bilinçlilik değişmeye başladı. Oyun planımız, düzen felsefemiz, oyuncuların oyuna açılım değişti, artı anlamda. Bu değişikliklerin arkası sıra tahsil edilen galibiyetler de DOĞRU olmadı. İyi ortak ivme yakaladık. Son 2 haftaya derece da dobra gittiğimizi düşünüyorum. Son 2 hafta galip gelemedik. İyi vaziyette olduğumuzu düşünüyoruz. Antalya kampı da velut geçiyor bizim için. İyi halde bitmeme etmeye çaba edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Aykut hocanın yüzüne söylemeliydim”

Sezon başlangıcında ortak evveli fen yönetmen Aykut Kocaman'ı toplumsal medyadan eleştirdiği düşüncesince kol dışı artan Junior Caiçara, kadroda bulunmadığı 5 maçlık periyodun kendisi düşüncesince zinde geçtiğini aktararak, “Başakşehir kariyerim süresince on paralık bu derece bekâr kalmamıştım. Benim hatamı dile benzemek gerekirse, Aykut Kocaman'la doğrudan şekilde konuşmam gerekirdi. Ben orada sistemimizden, pakt vizyonumuzdan ve ayak topu mantalitemizin akış ayak topu olduğu için kaynatmak istemiştim fakat hemen sonra yaptığım hareketin dinç oyunculara ne derece çirkin ortak dayanıklı bulunduğunu anladım. Zaten hemen sonra Aykut hocadan da aşırı bozukluk dilemiştim. Bunu gerçekleştirmek namına başkanımızla, Aykut hocayla, çalışanlarla kaynatmak aşırı hâlâ dobra olurdu.

Tekrardan kendisinden bozukluk arzuluyorum ve diledim. Bilmiyorum bildirme etti mi? Ancak benim onunla ilgilendiren tek sorunum yok. Herhangi ortak problemim olmadı. Çok dobra ortak insanoğlu kendisi. Bana yaklaşımı da aşırı iyiydi. Çok dobra ortak kariyeri var. Milli ekipman haricinde iri kulüplerde çalışıp bökelik muammer ortak isim. Benim açıklamak istediğim, Başakşehir'in DNA'sında akış futbolu vardı ve hocamızın oynattığı ayak topu bizim takımımızın tersi ortak mantalitede ilerliyordu. Bunu dile getirme yöntemim hatalıydı. Kendisinden gine bozukluk diliyorum. Ancak bu gestalt da geride kaldı. Biz Başakşehir şekilde önümüze bakacağız” cümlelerine arazi verdi.

“Yaptığım dinç oyunculara çirkin dayanıklı oldu”

Kadro dışı kalmış olduğu günleri kariyerinin en zinde günleri şekilde tamlayan Caiçara, “Daha evvela bunu on paralık yaşamamıştım. aşırı zordu. Kulüp bu süreçte bazısı sıkıntıları izale açısından araştırma görevlisi oldu. Bazı şeyler yatışana kadar. Sıcak dönemler benim düşüncesince zorluydu. Takımdan ayrı olursunuz ve gayrı sahada dinç oyuncularla ayrı ortak egzersiz yapıyorsunuz. Bu cereyan dinç oyunculara da çirkin dayanıklı oldu. Ancak söylediğim derece bu geride kaldı” niteleyerek bitmeme etti.

“Beşiktaş maçında A takıma dünkü çıkmak dinç ortak aktör gibiydim”

Emre Belözoğlu'nun takımın başına geçmesinin arkası sıra kendisinin de kol dışı kalma cezasının bitmesiyle beraberce evvela 11'e dönen Caiçara, Beşiktaş karşısında oynadığı maçta kendisini A takıma dünkü çıkmak dinç ortak aktör derece hissettiğini anlatım ederek, “Takıma katıldıktan ahir mutluluğumu tanım edemem. Hocama da teşekkürname ederim bana bu fırsatı gine verdiği için. Ben de bu fırsatı tepmeme hesabına en iyisini ödeme düşüncesiyle cereyan ettim. Bu halde bitmeme ediyorum. Her şeyimi hasretmek isterim ki Başakşehir ligi en dobra halde bitirsin. Olan olayların arkası sıra takıma gine katılınca uyarlanmış olma süreci az buçuk zordu. Bir aktör şekilde daim kararlı olmanız düşüncesince müddet almanız gerekiyor. Benim de oynama süremin kalık olmasından ötürü bunu yakalayamadığımı söyleyebilirim. Çok hâlâ dobra olabilirdi. Defansta aşırı hâlâ sağlam, gitgide hâlâ üretken, ekipman arkadaşlarıma araştırma görevlisi peyda etmek isterdim. Ama sezonun art kalanında aşırı hâlâ dobra olacağımı söyleyebilirim” dedi.

“Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne katılmak”

Sözlerini Başakşehir'in hedefleriyle ilgilendiren sürdüren Junior Caiçara, “Gerçekten özledim Avrupa maçlarında şekil giymeyi. İkinci nısıf bizim düşüncesince hâlâ zinde geçecek. Kadroda revan ve mevrut oyuncularımız oldu. Rakipleri de çözmemiz gerekiyor. Rakipler de alışılagelmiş Başakşehir'in dobra futbolunu çözümleme ederken bundan böyle aşırı hâlâ tanıyarak savaş edecekler. Oyunu hâlâ dobra okumamız, hocamızın düzen felsefesini hâlâ dobra anlamamız icap ettiğini düşünüyorum. İlk yarıda aşırı nokta kaybettik ama bunları doğruluk ettiğimizi düşünmüyorum. Saha içi organizasyonu erdemli yan değme maçta bizdik. Rakiplere göre topa hâlâ aşırı erbap bulunan bizdik. Oyunu arama dibine bildirme etme noktasında aşırı hâlâ güçlüydük. Saha içi organizasyonumuz encam seviyedeydi.

Maçların genelinde 7-8 kemiksiz tavır üretip gole çeviremeyen de bizdik, rakiplerin 1 el gelip gol attığı ekipman da bizdik. Dolayısıyla bu eksikliği izale yönünde Antalya kampının aşırı velut geçtiğini düşünüyorum. Yeni oyuncuların uyarlama sürecine etkisi, ekipman içi iletişimin ilerlemesi bununla beraber düzen felsefesini oturtma yönünde dinlenme kampı aşırı müspet ilerliyor. Hocamızın da dediği derece ekibi ligin böylecene en yukarıda görmeyi hedefliyoruz. UEFA Avrupa Ligi ve elbette ki Şampiyonlar Ligi'ne eklenmek bizim hedefimiz” biçiminde konuştu.

“Trabzonspor'un aşırı bahtlı bulunduğunu söyleyebilirim”

Takımdan ayrılan Edin Visca meselesi için düşüncelerini de aktaran Brezilyalı, “Herkes çeşidinden kemiksiz halde biliniyor ki, Başakşehir çabucak ortak oyuncusunu değil, aşırı iri ortak liderini ve dobra ortak oyuncusunu kaybetti. Sadece bizim düşüncesince değil, Süper Lig'deki en dobra aktör niteleyerek adlandırabilirim Visca'yı. Biz de iri ortak dem kaybettik ama Serdar takıma katıldı. O da bu potansiyele erbap ortak oyuncu. Adapte olması düşüncesince az buçuk devir gerekiyor. Bunu yakaladığı devir Visca'nın bıraktığı seviyeye algı gayretini sürdürecektir, ümit ederim başaracaktır da. Trabzonspor'a baktığımızda aşırı bahtlı ortak ekipman olduklarını söyleyebilirim. Türkiye'deki en dobra oyuncuyu para aktarımı ettiler, ligde de aşırı dobra ortak çizge sergiliyorlar. Umarım Edin Visca da en dobra performansını sergileyecektir. Kendisine kısmet diliyorum” niteleyerek konuştu.

“Yaşadığımız şampiyonlukta Emre Belözoğlu'nun da yardımı vardı”

Takımın başlangıcında bulunan Emre Belözoğlu'nun hâlâ evvela ekipman arkadaşı bulunmasına bağlı duygularını da özetleyen Caiçara, “Hoca düşüncesince hakkıyla aşırı dobra şeyler söylerim. Kendisini 2 cepheli şekilde kullanmak istiyorum. Hoca şekilde aşırı dobra ortak düzem yakaladı. Oyuncu şekilde da çabucak bizde değil, çabucak kaptanlığı ve dobra oyunuyla değil, Avrupa'da da kendisini kanıtlayarak Türkiye'de iri takımlarda oynayarak kendisini gösterdi. Onun düşüncesince kalbi kırık olduğum yegane şey, bizde oluşturduğu bökelik aslını yaşayamadan Fenerbahçe'ye gitti. Ancak bu şampiyonluktaki düzen felsefemizin aslını meydana getiren en iri parçalardan bir tanesi Emre Belözoğlu'ydu. Hoca şekilde da aşırı dobra ortak giriş yaptı. Takım zarfında ağa ve efe izlenimiyle bizlere araştırma görevlisi oluyor. Genç oyuncularla da bu halde ilgileniyor. Genç yaşta başarıyla başladığı çalıştırıcılık kariyerine ümit ederim bu halde bitmeme boy bos ve kendisini aşırı hâlâ yukarıya taşır” açıklamasını yaptı.

“Şu anda çabucak futbola odaklandım”

Başakşehir ile sözleşmesi 2024 senesinde sona erecek bulunan Caiçara, futbolun arkası sıra fen insanlık düşünüp düşünmediğiyle ilgilendiren sorulan soruya ise şu cevabı verdi: “Şu anda ortak şeyler bildirmek zor. 2 yıl ahir fiziki durumumu sezmek hazırlop olmayacak. Ama vücudumu aşırı dobra tanıyorum ve 2 yıl sonraları da çelimli olacağımı biliyorum. Dolayısıyla oynayabildiğim derece bitmeme edeceğim. Türkiye'de aşırı mutluyum. Ailem burada bahtiyar halde hayatlarına bitmeme ediyor. Burada ikamet etmek düşüncesince değme bilinçlilik benim adıma olumlu. Teknik insanlık konusunu ise hâlâ düşünmüyorum. O etaba gelmedim. Oyuncu şekilde şu anda mental gücümü sahaya odaklamış durumdayım. Gelecek neler gösterecek bilmiyorum. Belki düşüncem değiş fakat şu anda topçu şekilde en dobra maçlarımın ve en dobra gayretimin zarfında olacağım.”

“Şükürler olsun Nwakaeme, o maçta oynamadı!”

Süper Lig'deki en dobra oyuncuların Nwakaeme ve Visca bulunduğunu kail Caiçara, Trabzon deplasmanında Nwakaeme'nin hastalıklı olmasından ötürü bahtlı bulunduğunu belirterek, “Trabzonspor deplasmanında oynadığımızda hakkıyla şanslıydım. Şükürler olsun ki Trabzonspor maçında ona erinç oynamadım, aşırı sıkıntı yaşayabilirdim. aşırı çelimli oyuncular ve ikisine de ferah kısmet diliyorum. Verdikleri performanstan ötürü ortak alkışı doğruluk ediyorlar” dedi.

Kendi takımında erinç karşıya doğmak istemeyeceği aktörleri da açıklanan Caiçara, “Serdar hakkıyla aşırı dobra ortak oyuncu. Henüz kendisini takımımızda kanıtlayamadı, küçük ortak günah sorunu yaşadı. Ona erinç oynadığımda aşırı zorlanabileceğimi düşünüyorum. Diğer yandan encam uç oyuncusu oyuncumuz Okaka da beni aşırı zorlardı. Çok güçlü. Ayrıca Chadli de ferde tekniği aşırı faziletli ortak oyuncu. Sadece onlara erinç oynama yönünde değil, rakip takımlara bela olma yönünde da aşırı zeki futbolcular” niteleyerek bitmeme etti.

“Bu ligde aşırı dobra saf bekler var”

Türkiye'de şekil giydirilmiş olduğu müddet zarfında aşırı dobra saf katı aktörleri gördüğünü de kail Caiçara, “Bu ligde hakkıyla aşırı birinci sınıf saf bekler var. Galatasaray'da hâlâ evvela oynayan Mariano, Fenerbahçe'de oynayan Isla aşırı dobra işler yaptı. Şu anda Rizespor'da oynayan, Beşiktaş'ın emektar oyuncusu Gökhan Gönül aşırı dobra saf bekler. Gökhan şu anda az buçuk yaşlansa da aşırı görmüş geçirmiş ve kalitesi fevk ölçüde ortak oyuncu. Boey, Skubic ve nice hâlâ aşırı dobra saf katı mevcut ligde. Beşiktaş'ta oynayan Rosier var. Neredeyse eksiksiz takımların aşırı dobra saf katı aktörleri var” dedi.

“Baykuş dövmesi yaptırabilirim”

Vücudunda aşırı sayıda vuruş bulunduğunu ve değme dövmesinin ortak manası bulunduğunu hatırlatan Caiçara, “Dövmelerimin anlamları var. En özeli kalbimin altındaki İsa dövmesi. Ben ve akrabalarım dobra ortak Hristiyan olduğumuzu düşünüyoruz. Diğer dinleri mukayese yönünde söylemiyorum bunları. Vücudumun nice durumunda hususi niteleyerek adlandırabileceğim dövmeler var. Şampiyonluktan sonraları vuruş yaptırmadım. Henüz o cesareti yakalayamadım ama bana şampiyonluğu hatırlatacak ortak baykuş dövmesi yaptırmak istiyorum” cümleleriyle açıklamalarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler