USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Jorge Jesus: “Tecrübe eksikliği etkili oldu”

Dinamo Kiev'e uzatmada 2-1 yenik kendisine Şampiyonlar Ligi defterini kapatan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus karşılaşmanın arkası sıra takımının dobra birlikte ayak topu oynadığını söyleyerek, “Bugünkü neticede sınama eksikliği etkili oldu” diyerek konuştu.

Jorge Jesus: “Tecrübe eksikliği etkili oldu”
28-07-2022 04:02

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda 0-0'ın rövanşında Dinamo Kiev'e alanında uzatmalarda 2-1 aşınmış adına elenen Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus karşılaşmanın arkası sıra planlı matbuat toplantısında konuştu. Her maçta bulunduğu kabilinden bu maçın da yanında hikayesi bulunduğunu anlatım ederek laflarına başlamış bulunan tecrübeli beceri adam, “Kırılma anına denli güzel oynayan bizdik. Rakip kaleye 7 şutumuz vardı, rakibin on paralık şutu yoktu. 11'e 11'ken bugün tribünde bulunan el âlem Fenerbahçe'nin turu atlayacağına inanıyordu. Ancak İsmail'in görmüş bulunduğu al yetişkin gidişatı değiştirdi. Takım düzenleme yönünde da bozuldu ve o tam rakip golü attı. Ama takımımız toparlandı, savaştı ve sonradan Valencia ceza atışı kaçırdı. Takımımız 1 insan eksik oynadığı düşüncesince ortalık kenarından daima direktifler vermeye çalıştım. Tabii ki aşınmış olunca bahtiyar olmazsınız lakin takımımız bugün buradan kafası yalman ayrılmalı. Tecrübe eksikliği maçın kararında etkili oldu” açıklamasını yaptı.

“Dinamo Kiev kusursuz yanında takım”

Yapılan transferlerin zat onayıyla yapıldığına uyanıklık çekici ve bugünkü karşılaşmanın arkası sıra bu mevzuyu konuşmanın akıllıca olmadığını kail Jesus, “Bugün stada mevrut taraftarlarımız inanırım takımdan kıvançlı kalmıştır. 11'e 11'ken üstündük ve ondan daha sonra güzel savaşım ettik. Şampiyonlar Ligi'nde detaylar ayırt oluşturuyor. Kırmızı yetişkin bizi etkiledi. 11'e 11'ken topa eş olmada yüzdelik 60'la oynuyorduk ve gelişigüzel istatistikte de öndeydik. Ancak ondan sonra al yetişkin hali değiştirdi. Yarım sayaç 10 insan oynadık ve ekipman elan baş döndürücü yoruldu. Uzatmalarda da 1 insan eksik olmanın tesirini hissettik. Bu olanların bütünü bugünkü maçın sonucunu etkiledi” dedi. Hafta süresince takımdaki oyuncuların biçim halini da en yakından gören bireyin kendisi bulunduğunu kail tecrübeli beceri adam, “Hafta süresince oyuncularla ego çalışıyorum ve fiziki adına ne vaziyette olduklarını ego biliyorum. Polonya'da evvela maçta ekipman iyiydi ve fiziki adına ekipman iyiydi. Değiştirmek adaletli olmazdı. Joshua King o bölgedeki oyuncumuz ve Serdar Dursun da onun alternatifi. Fiziksel adına eksikti. Bugünkü maçın hikayesi, 10 insan kalmamızdı. Belki Dinamo Kiev'i baş döndürücü güzel tanımıyor olabilirsiniz lakin kusursuz yanında takımdı. Geçen yıl kendileriyle kol evresinde karşılaştım. Barcelona, Bayern Münih ve Benfica'nın bulunduğu grupta güzel maçlar çıkardılar. Gerçekten baş döndürücü güzel yanında takımla karşılaştık” ifadelerini kullandı.

“Emre Mor kendisini güzel hissetmedi”

Karşılaşmaya 46. dakikada müdahale bulunan fakat 77. dakikada oyundan tahsil edilen Emre Mor'un oyuna girdikten sonradan kendisini güzel hissetmediğini dediğini anlatım fail Jorge Jesus, “Oyundan çıkacak nedeni ağız ağıza fiziksel. Oyuna girdikten sonradan güzel başladı fakat 10 dakika sonradan kendisini güzel hissetmediğini söyledi, bu nedenle Emre Mor'u oyundan aldık. Oyuna giren oyunculardan memnunum. Değişikliklerin arkası sıra golü bulduk. Zaman devir oyuna giren yanında oyuncu, lazım fiziki gerekse de taktiksel adına oyundan çıkabiliyor. Bunu elan evvela de yaptım. Bugünkü değişikliği ika sebebimi de söyledim. Bugün oyuna giren oyuncular fiziki adına güzel işlere imza attı. Değişikliklerin de arkası sıra golü bulduk bugün” dedi. Hakem üzerine sorulan suali da cevap veren Jesus, “Kazandığımız maçlardan sonradan da, kaybettiğimiz maçlardan sonradan da hakemler üzerine konuşmayı sevmem. Ancak Joshua King'in attığı fakat silme edilen golün alışılagelen olduğunu, İsmail'in de ikinci zerrin kartının nahak yere bulunduğunu söyleyebilirim. Karşımızdaki rakip kestirmece 5 senedir bu arada oynuyor, tığ ise 5 haftadır baş başa çalışıyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde bu kabilinden detaylar belirleyici oluyor” diye laflarına bitmeme etti. Jesus sonuç adına transferle ilgilendiren adına “Fenerbahçe bu sezona Avrupa'daki dört başı mamur takımlardan elan er başladı. Şu anda aktarma gerçekleştirmek havadan değil. Birçok Avrupa ekibi sezonu geç açtı ve gönderecekleri oyunculara da elden değişmeyen vermiyorlar. Transfer dair lazım Fenerbahçe gerekse de ayrıksı ekipler düşüncesince bahsetmek havadan değil” diye laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - İsmail Yasin Akçın

İLGİLİ HABER
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligine er silgi attı Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne er silgi attı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler