USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Jesus: 'Oyuncularım gün geçtikçe daha fazla inanıyorlar'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, oyuncularının gün geçtikçe daha fazla inandığını tabir ederken, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde Dinamo Kiev'e yenilmelerinin boğazında düğmük kabil kaldığını söyledi.

Jesus: 'Oyuncularım gün geçtikçe daha fazla inanıyorlar'
26-08-2022 04:02

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ikinci maçında Fenerbahçe evinde Austria Wien'i 4-1 yenmiş ederek ekipman etabına yükseldi. Müsabakanın peşi sıra matbuat toplantısında mütekellim Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Fenerbahçe'nin birlikte müsabakasını daha elleme ayak topu ve 4 golle tamamladığını söyleyerek, “Özellikle ikinci nısıf kalitemizi gösterdik, elleme hile sergiledik ve attığımız goller de güzeldi. Taraftarlarımıza ikinci nısıf başta demo sunduk. Oyuncularım gün geçtikçe daha çok inanıyorlar. Uygulamak istediğimiz fikirleri hem defansif, hem ofansif manada daha elleme uyguluyorlar. Daha da gelişmeye çalışacağız. Hazırlık sürecimiz 5 haftaydı. Pek çok aktör sonra takıma katıldı. Oyuncularımız bizim infaz düzeltmek istediğimiz fikirleri anlamaya başlıyorlar. Her devir kazanamayacağımızı biliyoruz lakin bizim gayemiz her hafta daha hesabına koyarak sürdürmek ve her maçı kazanmak” dedi.

“Fenerbahçe prestijini yine art kazanmalı”

Portekizli fen adam, Fenerbahçe'nin prestijini yine art kazanması icap ettiğini vurgulayarak, "Ben ve oyuncularım taraftarlarımızı bahtiyar eylemek düşüncesince çok çalışıyoruz. Onları galibiyetlerle bahtiyar eylemek istiyoruz. Onları bahtiyar eylemek düşüncesince gol çarpmak lazım. Taraftarların ati uç beklentisi mevcut lakin elimizdeki forvetler performansını arttırdı. Bugün King ve Pedro oynamadılar. Bu da akilane yolda olduğumuzu gösteriyor. İlk gayemiz gruplara kalmaktı, başardık. Gerek Şampiyonlar Ligi, icap Avrupa Ligi'nde gruplarda olmayı adalet ediyoruz. Fenerbahçe'nin kaybetmiş bulunduğu prestijini yine art kazanması ve sıralamada kendini yukarıya çıkartması gerekiyor. En elleme 30 ekipman ortada olmalı Fenerbahçe, bunun düşüncesince de maçlar kazanmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Buraya lehtar ve oyuncuların sevgisi düşüncesince geldim”

Maç sırasında namına meydana getirilen tezahüratlarla ait soruya karşılık verici Jesus, “Fark etmedim karşılaşma sırasında. Bu benim düşüncesince acemi birlikte bilgi oldu. Benim buraya gelirken bu sonucu vermemdeki en ehemmiyetli sebeplerden birisi taraftarların bana göstermiş bulunduğu sevgiydi. Sosyal medyadan nice ileti attılar, ne derece istediklerini gösterdiler. Ben buraya mali şartlarımı daha elleme gerçekleştirmek düşüncesince gelmedim. Burada Portekiz'den daha az kazanıyorum. Taraftar ve oyuncuların sevgisi düşüncesince geldim. Bu gestalt beni araklama ediyor. Maç sırasında anlayamadım kusura bakmasınlar, onlara birlikte kat daha teşekkürname ediyorum” niteleyerek konuştu.

“Grup etabında ne derece ati gideceğimizi göreceğiz”

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmalarıyla ait değerlendirmede mevcut görmüş geçirmiş fen adam, “Avrupa'da geçmiş gayemiz gruplara kalmaktı. Kurada 4. torbada olacağız. Bu turnuvadaki en elleme takımlarla karşılaşacağız. Çoğunun Şampiyonlar Ligi geçmişi var. En elleme mücadelemizi vereceğiz. Büyük önceliğim lig şampiyonluğu. Avrupa Ligi şampiyonluğu hedefiyle gelmedim. Şimdilik ağır birlikte hedef. Mümkün bulunduğu derece yukarıya adam olmak istiyoruz. Grup etabında ne derece ati gideceğimizi göreceğiz” biçiminde konuştu.

“Dinamo Kiev maçı boğazımda düğmük kabilinden kaldı”

Takımın performansına yer veren Jesus, “Ben her devir takımımdan daha aşkın gol atmasını isterim. 2 attıysak 3, 3 attıysak 4 gol isterim. Oyunculara bu mentaliteyi aşılıyorum. Her devir hakeza olacak niteleyerek birlikte obje yok. Bazı anlarda skoru arama etmeyi bilmeniz gerekmekte. Bu da futbolun birlikte parçası. Kiev ile gine eşleşme ihtimali var. Onlarla karşılaştığımızda çok az birlikte süremiz vardı. İkinci maçı 10 insan oynadık. O karşılaşma boğazımda düğmük kabilinden kaldı. Onlarla gine korkmak isterim” niteleyerek laflarını noktaladı.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler