USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İzmir'de yürekler Duru için attı

 İzmir'de 5.5 yaşındaki spinal müsküler atrofi (SMA) Tip-1 hastası Duru Meriç'in tedavisine yardım gelmek için ehemmiyetli birlikte ayak topu organizasyonu gerçekleştirildi.

İzmir'de yürekler Duru için attı
14-11-2021 17:34

Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi Federasyonu (TMVFL) çeşidinden Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nda birleştirme edilen etkinlikte TMVFL Milli Karması ile Şöhretler Karması ülfet maçı yaptı. Amerikalı hanende Della Miles, opera sanatçısı Evrim Keskin, Balkan müziği üstadı Murat Balkan'ın mini konserler verdiği organizasyonda emektar futbolcular, uygulayım adamlar, siyasiler ve bürokratlar, "Duru'nun kaslarını kullanamadığı yaşamda tutunma çabasına dem olmaya hazırız. Biz beraberce biriz" mesajları verdi.

Başlama vuruşunu Della Miles'in meydana getirdiği ülfet maçında Şöhretler Karması’nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya ile Sportif Menajeri İlhan Şahin ve emektar futbolcular Hayrettin Demirbaş, Altay Dağdelen, Orhan Üstündağ kabil esame toprak aldı. TMVFL Milli Karması’nın kaptanlığını Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz yaptı. Karşılaşma 4-4 beraberlikle sona erdi.

HAMZA HAMZAOĞLU: BİZ HER ZAMAN BURADAYIZ

“Duru kızımız için çoğumuz buradayız” diyen Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Ama elden Duru için değil elbette ki. Duru kabil şu anda yaşama tutunmaya etkin nice Çocuğumuz için buradayız. Farkındalık görüntülemek için buradayız. Şifa gözleyen her insana Allah’tan onma diliyorum. Bu destek sunar baş döndürücü önemli. Aileleri onların indinde olduğumuzu bu vesileyle öğür oluyorlar. Onların da yardıma gereksinimleri var. Biz buradayız, değme devir onlarla beraberiz. Duru’ya da buradan merhabalar gönderiyorum” biçiminde konuştu.

Hamzaoğlu, maçın böylecene Duru’nun anası hasret Meriç ve babası orijinal Meriç’e hatırat adına imzalı Çaykur Rizespor forması armağan etti.

HAMZA DAĞ: EVLATLARIMIZIN YANINDAYIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ellerinden geldiğince Duru’ya ve parasız küçüklere dayanak noktası olmaya çalıştıklarını belirterek, “Ne derece katkımız olursa kendimizi bahtiyar hissederiz. İnşallah Çocuğumuz sağlığına kavuşur. Ailesi de bahtiyar olur. Allah onlara şu anda dayanak versin, emek vermek kuvveti versin. İnşallah kılıç de hakeza organizasyonlar enikonu çocuklarımızın halkımızın yanındayız” sanarak konuştu.

MERİÇ AİLESİNDEN ÖNEMLİ MESAJLAR

Çok iyi müşterek kodifikasyon yapıldığını tamlayan Duru’nun anası hasret Meriç, “Duru’nun sesini aksettirmek için sarfiyat edilen çaba, fedakârlık bizi baş döndürücü duygulandırdı, bahtiyar etti. İnşallah kampanyamız en endamsız müddet arasında biter. Duru’yu müşterek an önce tedavisine sarmak istiyoruz. Bu tedaviyi alabilmesi için anlaşılan müşterek kiloda olması gerekiyor. Kilo aldırmamak için mamasını az veriyoruz. Benim için ayrı müşterek zorluk. Bir ana lüzum çocuğunun doyasıya karnı doysun. Duru aç yatıyor. Hem SMA ile hem açlıkla savaşım ediyor. Duru’yu bu eziyetlerden kurtaralım artık. Duru yaşasın, baştan sona beraberce kurtaralım. Sesimizi duyan her insanın onun ellerini disiplin hararetli tutmalarına ihtiyacımız var” dedi.

Baba orijinal Meriç şöyleki konuştu: “Kampanyada şu anda yüzdelik 74’teyiz. Çok iyi gelişmeler var. Sağ olsun Göztepe Kulübü bu manada baş döndürücü şişman dayanak noktası veriyor. Bu emeklerin bütünü Duru’nun yine ‘Anne, baba’ diyebilmesi için gerçekleşiyor. Bizler girintisiz çıkıntısız müşterek aileyiz. Tek isteğimiz kızımızın sağlığına kavuşması. Sesimizi duyan her insanın Duru’ya ahenk ve dem olmasını istiyoruz.”

TMVFL Federasyonu Başkanı Kenan Gürsu da federasyon adına bu kimse toplumsal vebal planlarına ehemmiyet verdiklerini söyleyerek, “Biz değme devir bu planların içre olacağız. Öncekilerde bulunduğu kabil inşallah bu kodifikasyon da amacına ulaşır” dedi.

Tribünde toprak meydan seyirciler, “Duru sen bizim değme şeyimizsin” tezahüratları yaptı.

SMS YA DA BANKA HESABI İLE YARDIM

Minik Duru'ya korumak arzu edenler cep telefonlarından, "DURU" yazıp 1704'e ileti atarak kampanyaya 20 TL'lik katkıda bulunabilecek yahut oluşturulan veznedar adına dayanak noktası olabilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler