USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İzmir tarım teknolojilerinin Ar-Ge üssü olacak

İzmir Ticaret Borsası kabilinden yaşama geçirilecek İzmir Tarım Teknoloji Merkezi ile şehrin tarım teknolojilerinde Ar-Ge üssü olması hedefleniyor.

İzmir tarım teknolojilerinin Ar-Ge üssü olacak
09-12-2021 11:39
İzmir

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, projenin tanıtımı düşüncesince müşterek otelde planlı toplantıda, zirai üretimin geliştirilmesi, mamüllerin markalaşması hikayelerinde nice projeyi uygulamaya koyduklarını söyledi.

İTB'nin ehemmiyetli planların yaşama geçmiş olduğu müşterek gurk merkezi biçimine geldiğini tamlayan Kestelli, "130'uncu yılımızda da bitmeme fail yahut tasarladığımız aşırı değişik skor ve bölgede projelerimiz olduğunu göstermek isterim. Ülkemizin en emektar borsası namına tarım sektörümüzün gelişimi düşüncesince düşünüyor, planlıyor ve planlar yaşama geçiriyoruz." sanarak konuştu.

Borsanın acemi bellik stratejisini, günün gereksinimleri ve gerçeklerini menfez uğrunda bulundurarak "Tarımın servetini dönüştürmek" namına belirlediklerini dile getiren Kestelli, "Tarımın servetini tahvil etmek derken hemen ürünlerimizin konuşu kıymetini ve anabolizma ettiğimiz organ kuruluşların mali anlamdaki hasılatlarını dönüştürmeyi kastetmiyoruz. Aynı zamanda, tarıma mümin ve çalışma verici hepsi paydaşlarımızın hayatını müspet açıdan dönüştürmeyi ve geliştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü, pandemi ve hava krizi az daha global gelişmeler de tarım ve besin sektörlerinin istihsal ve hazırlık süreçlerini baştan şekillendiriyor." dedi.

Uzun süredir üstünde çalışmış oldukları İzmir Tarım Teknoloji Merkezi (İTTM) projesini yaşama geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kail Kestelli, şöyleki bitmeme etti:

"Hayata geçirdiğimiz İzmir Tarım Teknoloji Merkezi'ni, 'Türk tarımının silikon vadisi' namına tanımlıyoruz. Bu çalışmanın Türk tarımında enformatik teknolojilerinde yarattığı şişman dönüşüme benzeri müşterek el yaratması en şişman beklentimiz. Aynı sürede bu çalışmayla İzmir'in bölgesel, millî ve arsıulusal bağlamda tarım teknolojileri ve girişimlerinin tasrif merkezi ve tarım teknolojilerinin Ar-Ge üssü olacağına inanıyoruz. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) kabilinden desteklenecek İTTM güdülebilen projenin sözleşmesini bire müşterek sürede İZKA Yönetim Kurulu Başkanı bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile imzaladık. Tarımsal uygulayım bilimi dalında çalışmaya bitmeme fail yahut çalışacak bulunan müteşebbis ve müteşebbis adayları, start-up'lar ilkin kazanmak az daha hepsi paydaşlarI İTTM ekosisteminde arazi almaya çağırma ediyoruz."

Kestelli, İTTM'nin zirai üretimin sürdürülebilirliği dair çalışacağını, bu kurgunun ikinci ayağının ise Anadolu topraklarında yetiştirilen mamüllerin markalaşması ve marketing iletişimi olacağını bildirdi.

Ege Bölgesi'nin binlerce salname dirim ve aş damı kültürü, zirai potansiyeli, varlıklı biyoçeşitliliği ile hususi ve kalburüstü müşterek düzlük olduğuna ayraç fail Kestelli, "Bu potansiyelimizi el birliğiyle harekete buyurmak istiyoruz. Üretiminde ayırt yaratılan mamüllerin gastronomi yoluyla satışının artırılmasına müteveccih formüller üstünde çalıştık. İzmir’i merkeze alarak hepsi bölgemize ehemmiyetli müşterek bedel katacak gastronomi projesi ile Ege'nin millî ve arsıulusal arenada müşterek tasrif merkezi olmasını, bire müşterek sürede sürdürülebilir zirai üretimi heveslendirme ederek rustik kalkınmanın desteklenmesini de hedefliyoruz. Bu projemizin faaliyetlerine dayanak noktası düşüncesince önceki dirilik suyu desteğini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer verdi. Bugün attığımız ikinci imza da borsamız ile İzmir Büyükşehir Belediyemiz ortada gastronomi projemizle ilgilendiren teşrikimesai protokolü oldu. Gastronomi projemizde borsanın ikonik zamanı binasını biçim namına belirledik." sanarak konuştu.

Işınsu Kestelli, 1928 senesinde meydana getirilen zamanı borsa sarayının yenilenecek yüzüyle sosyal, kültürel faaliyetlere ve görgü bilimi bilimi faaliyetlerine de ev sahipliği yaparak İzmir halkının kullanımına hâlâ bariz bir duruma getirileceğini tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler