USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç: 'BTM, Türkiye’nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu'

1 Nisan 2022 tarihinde BTM'nin 5'inci yaşını doldurduğunu aktaran İTO Başkanı Şekib Avdagiç, şu haliyle BTM'nin, Türkiye'nin en önemli startup merkezlerinden biri bulunduğunu söyledi. Avdagiç, ''2021 senesinde ecnebi sermayenin 3'te 2'sini unicorn biçimine mevrut firmalar get

İTO Başkanı Avdagiç: 'BTM, Türkiye’nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu'
27-04-2022 17:06
İstanbul Ticaret Odası (İTO) kabilinden girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), 5'inci yaşını verdiği iftarla kutladı. İTO ve BTM Başkanı Şekib Avdagiç ile BTM Mütevelli Heyeti'nin de katılmış bulunduğu iftarda girişimciler, yatırımcılar, mentorlar ilkin kazanmak az daha ahali ekosistem toprak aldı. Cemile Sultan Korusu'nda meydana gelen iftar zamanı vakti yemeğinde, BTM'nin 5 sene zarfında büküm etmiş bulunduğu sefer çelimsiz bir film namına katılımcılarla paylaşıldı.

''BTM, Türkiye'nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu''

1 Nisan 2022 tarihinde BTM'nin 5'inci yaşını doldurduğunu aktaran Şekib Avdagiç, ''Şu haliyle BTM, Türkiye'nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu. İTO'nun Sirkeci'ye icra vekili kabilinden kullanılmayan bir park var. O otoparkın arsasıyla ilişik bazısı sıkıntılarımız vardı, 2021 senesinde çözdük. Mülkiyetin kâffesi İTO'ya geçti. Türkiye'nin en önemli startup merkezinin inşasına başlayacağız. Yaklaşık 20 bin metrekarelik bir merkez olacak. Ticari yahut sağlık maksadı ile değil, ortaya konan BTM fikrini fevk seviyeye taşıyacak bir projeyi İnşallah yaşama geçireceğiz. Bugüne denli 5 bin girişimciye ev sahipliği karşıcı BTM, bu sistem deveye girdikten sonradan ihtimal bu sayıları sene bazında temin imkanını bulacak'' halinde konuştu.

''2021 senesinde ecnebi sermayenin 3'te 2'sini unicorn biçimine mevrut firmalar getirdi''

Unicorn'ların ülkeye getirmiş bulunduğu ecnebi kapital nazarıitibar çekici Avdagiç, ''Startup'lar ve startup'lardan çıkıp unicorn biçimine mevrut şirketlerin, 2021 senesinde Türkiye'ye getirmiş bulunduğu ecnebi kapital baktığımızda; sermayenin 3'te 2'si bu fondan geldi. Dolayısıyla bu aşırı verimli kaynak. Ülkenin ekonomisi ve gelir-gider dengesi yönünde aşırı önemli. Startup dair İstanbul'un Avrupa 40'ıncı olmadığını düşünüyoruz, buradan dışarıya baktığımızda evvel 25'de olduğumuzu görüyoruz. Turizmde evvel 3'te, apayrı bölgelerde da bir tane haneli listedeysek startup dair alacağımız mesafenin bulunduğunu düşünüyoruz'' diyerek konuştu.

BTM'nin gençlere verdiği yardıma yer veren Avdagiç, ''BTM'de yapımızı büyütmeye, programlarımızı geliştirmeye ve yeni modülleri ekmeye çalışıyoruz. Genç arkadaşlarımız fikirleriyle geldikten sonradan şirketleşmiş namına çıkmalarını ön görüyoruz. Türk ekosistemine bu yaptığımız katkıların, yeni yapacağımız atılımlarla Türkiye'deki kurumlara değil, eksiksiz bölgeleye de kip olacağını düşünüyoruz. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden başlayarak öteki üniversiteleri de eklemeye çalışıyoruz. Daha çalışan edep bilimi bilimi vermeye çalışıyoruz. Dolasıyla buradaki arkadaşlarımızın ahali gereksinimlerine yardım vermeye çalışıyoruz; düşüncesi sahiplik haklarından türel yardıma kadar, satı ile ilişik sözleşmelerin tamamlanmasından satı işlemlerinin ve bunun tahsilatının gerçekleşmesine denli bulunan rastgele evrede yardım vermeye çalışıyoruz'' dedi.

“BTM, iptidai yılda dört dörtlük hamiş aldı”

BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı da icra ettiği konuşmada, “Hem millî bununla beraber arsıulusal bölgelerde ülkemizi başarıyla temessül fail BTM, bu başarısını kıtalararası platformlara taşıyarak Amerika, Mozambik ve Güney Afrika denli nice ülkede girişimcilik ekosistemiyle ilişik programların zarfında yürütücü namına toprak aldı. Kısa bir müddet evvela ‘Yılın Yatırım Platformu Ödülü'nü de meydan BTM, iptidai salname süreçte aldığı ödüllerle hem girişimcilere bununla beraber yatırımcılara müteveccih gerçekleştirdiği hizmetlerden dört dörtlük hamiş edinmeyi başardı. Tabi bu manada kıymettar desteklerinden çevre İTO'ya, kalburüstü yöneticilerimize, bu yolda beraberce yürüdüğümüz paydaşlarımıza, iş ortaklarımıza, girişimcilerimize ve ahali BTM çalışanlarına teşekkürname ediyorum. Bu başarıların katlanarak bitmeme etmesi düşüncesince aralıksız çalışmaya bitmeme edeceğimizi her insanın bilmesini istiyorum” dedi.

Ekosistemde sadece girişimcilere değil, yatırımcılara da önemli hizmetler sunan BTM'nin, düşün etabından envestisman etabına denli ahali girişimleri de kucaklamasıyla ekosisteme kılavuz bulunduğunu tamlayan Elbaşı, “Bu anlamda, kurulduğu günden beri bizlerden desteklerini uğur boncuğu devir esirgemeyen ilkin kalburüstü başkanımız kazanmak az daha kıymettar İstanbul Ticaret Odası'na ve kalburüstü yöneticilerimize şükranlarımı bildirme ediyorum” ifadelerini kullandı.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, açım konuşmalarının arkası sıra BTM Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'nda iptidai yılını dolduran üyelere plaket; iptidai senedir BTM'de çalışanlara ise şehadetname sunu etti.

Adem Gürer - Murat Ergin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler