USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal'dan Mesut Özil açıklaması: 'Trabzonspor maçında kadroya alacağız'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kol yerine güzel yolda ilerlediklerini belirterek, derinliğine süredir takımdan ayrı küsurat Mesut Özil ile ilgilendiren ise, "Trabzonspor maçında kadroya alacağız. İyi ortak Mesut herhangi ortak devir burada oynar, ego de kendisini oynatm

İsmail Kartal'dan Mesut Özil açıklaması: 'Trabzonspor maçında kadroya alacağız'
04-03-2022 17:37

Maçın hazırlıkları kapsamında meydana gelen egzersiz öncesinde Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde matbuat mensuplarıyla nezdinde araya mevrut Kartal, “Trabzonspor maçı ehemmiyetli ve çetince nezdinde karşılaşma. Planlarımız var. Trabzonspor dobra ama tığ de iyiyiz. Kendi taraftarlarımızın önünde, onların bizlere katacağı enerjiyle, verecekleri biricik destekle tığ aşırı şimdi dobra savaşım edeceğiz ve maçı düzeltmek düşüncesince oyuncularımızla beraberce elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Taraftarlarımız takımımıza lütfen güvensin, inansın. 90 dakika dayanak vermelerini istiyorum. Onları utangaç etmeyeceğiz. Bu maç Fenerbahçe'nin birlikteliği, geleceği düşüncesince nezdinde giriş olabilir. Onları mutlu edecek nezdinde ayak topu ve cibilliyet ortaya koyarsak arkasının gelebileceğini düşünüyorum. Bu topluluğun en iri gücü taraftarlarıdır. Pazar haset onları bekliyorum. Bu maçı taraftarlarımızla oynayacağız” ifadelerini kullandı.

"İyi yolda ilerliyoruz"

Kazanma alışkanlığı sağlamış olmanın önemine yer veren 60 yaşındaki beceri adam, şu şekilde bitmeme etti:
“Son 3 maçı kazandık. Kaybettiğimiz nezdinde iki maçı şimdi kazanabilirdik niteleyerek düşünüyorum. Slavia Prag maçlarını ikrar etmemiz geçişsiz orada bizlerden faik oynadılar ama klasman ve yürek maçlarını dubara şekilde kazanabilirdik. Elimizdeki oyuncularla en iyisine yetişebilmek bizim hedefimiz. Fenerbahçe ruhuyla mücadeleye çalışıyoruz. Takım içerisindeki oyuncularla iletişimde aşırı şimdi dobra hale geldik. Maç kazanmanın vermiş bulunduğu ferah ferah takımın özgüveni namına gelmeye ve ruh bilimsel şekilde hesabına koymaya başladı. Hiçbir nesne retrospektif çabucak değişmez. Zamanla yarışıyoruz. İyi yolda ilerliyoruz niteleyerek düşünüyorum.”

“Arda Güler bu topluluğun evladıdır“

Arda Güler dair meydana getirdiği açıklamanın kusur anlaşıldığını aktaran Kartal, “Arda bizim evladımız. samimi gelmiş şekilde mütekellim nezdinde inanım. Cümleleri cımbızla alıp bambaşka bölgelere tefriş etmek akla yatkın değil. Söylemek istediğim aşırı net. Arda bu topluluğun evladıdır. Bizden esbak hocalarına teşekkürname ettim, tığ de Kulübün politikası doğrultusunda geçmiş 11'de oynattık, camiamız da desteklerini gösterdiler. Ertuğrul'u (Çetin), Çağtay'ı (Kurukalıp) da oynattık. Hepsi bizim değerlerimiz. Ülkemizin ayak topu ikliminde canlı aktörleri korumak, kazanmak, Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna müfit olmaları düşüncesince bunların dobra planlanması gerekir. Hangi maçta Arda'yı 11'de başlatabiliriz niteleyerek planlıyoruz. Arda'nın fiziki şekilde anatomisi daha gelişmeye bitmeme ediyor. Daha güç kazanması gerekiyor, eksikleri var. Arda oynadı, artık kol düşüncesince ehemmiyetli nezdinde aktör olacak. Maçına dönemine gereğince oynayacaktır. Benim kalbim ve ne beyan etmek istediğim belli” dedi.

“Takımdaki abileri Arda'ya aşırı asistan oluyor“

Göreve geldikleri 53 günde altyapıdan 12 oyuncunun A Takım idmanında arazi aldığını dile getiren görmüş geçirmiş çalıştırıcı, “Kasımpaşa maçında İrfan Can Kahveci bizim düşüncesince altın nezdinde oyuncu. Altyapıda Arda 8-10 ve iç pozisyonlarında oynadı. İkisiyle de konuştuk. Arda'yı az buçuk içte oynattık ondan sonra İrfan ile arazi değiştirdik. Takımdaki abileri de Arda'ya aşırı asistan oluyor. Bunlara alışacak, noktayı ulaşınca dubara süresince konumu değişecek. O da bunlara uyarlanmış olacak. İrfan da Arda'yı dubara süresince yönlendirdi” halinde konuştu.

“7 maçta 14 nokta aldık”

İsmail Kartal, eksiklere karşın ligde 7 maçta 14 nokta aldıklarını hatırlattı. Eksikler olmaması yerinde şimdi iyisini de yapabileceklerini vurgulayan Kartal, “7 maçta 14 nokta almışız, şimdi iyisi de olabilirdi. Bunun düşüncesince çalışmalarımızı yapıyoruz” niteleyerek konuştu.

“Üzerimde tek bası yok“

Golcü aktör Enner Valencia'nın 1-2 hafta sahalardan ırak kalacağını da açıklanan Kartal, laflarını şu şekilde sürdürdü:
“Üstümde tek bası yok, ego bu sistemi oynayan, yatkın nezdinde hocayım. Bu sistemde yolumuza bitmeme edeceğiz. Elimizdeki oyuncuların niteliğine dubara süresince skora gereğince sistemde geçişler muhtemel ama şu an dörtlüden vazgeçmeyeceğiz. Savunmada yaşadığımız sorunlarla ilgilendiren oyuncularımızla görüşüyoruz, yapmaları gerekenleri anlatıyoruz. 7 maç oynadık, 6'sında gol yedik. Demek ki tığ gol yemekte rakibe nezdinde tomar düzlük bırakıyoruz. Bize gol atmanın zorluğunu rakiplere hissettirmemiz gerekiyor. Bunların olmaması düşüncesince himmet ediyoruz.”

“Hak edeni oynatmaya ehemmiyet veriyorum”

İsmail Kartal, şekil adaleti dair kırılan davrandığını belirtti. Oyuncularıyla çapraz saygıya dayalı nezdinde iletişimleri bulunduğunun altını çizen Kartal, “Burada doğruluk edeni oynatmaya çalışıyorum. Takımdaki beraberlik aşırı iyi. Oyuncular bizim kez arkadaşımız. Bu takımın rastgele şeyi onlar. Sağ olsunlar buna nezdinde karşılık veriyorlar. Oyuncularımızla aramızda dobra diyaloglar var. Gerçekten aşırı dobra çalışıyoruz. Şu anda rastgele güzeşte gündüz futbolcularım beklentimin üstünde çıktı. Bazıları hastalık, pot nedeniyle hudutlu ölçüde kaldı ama üstünde çıkma kapasiteleri de var” ifadelerini kullandı.

“Ligi en dobra yerde dönmek hedefindeyiz“

Ligi dobra nezdinde yerde bitirmeyi amaçladıklarını aktaran Kartal, şunları kaydetti:

“Fenerbahçe'nin hedefleri bitmez. Şu anda ligi en dobra yerde dönmek hedefindeyiz. Liderle bu hafta kişi evimizde oynayacağız. Sezon sonuna derece önümüzdeki etraflı maçları kazanmaya çalışacağız. Taraftarlarımızın da beklentisi bu takımın ligi en dobra yerde bitirmesi. Seneye bu takımın Avrupa kupalarına gitmesini sağlamamız lazım. Bir yandan da gençleri montaj etmemiz lazım. Sezon sonu buraya transferler olacak.”

İsmail Kartal, mevsim sonu düşüncesince Başkan Ali Koç ile şu an görüşmediklerini, hepsi odağının takımın sezonu en dobra yerde tamamlaması bulunduğunu ve klasman bitince namına etraflıca nezdinde anlatım hazırlayacağını tabir etti.
Kartal, sarı-lacivertlilerin dünkü transferi İsak Vural düşüncesince ise, “Tüm para aktarımı sürecinden haberim var. Buranın oyuncusu olacak. İsak Başkanımızın rastgele devir vurguladığı enfrastrüktür planlaması doğrultusunda Kulübümüzün nezdinde parçası oldu. Bizimle olacak İsak ama madun yaşta oynayacak. Buradaki ortama alışması, uyarlanmış olması gerekiyor. Gelişimine ulama sağlayacağız. Fenerbahçe'de hepsi olanaklar yukarı düzeyde. Taktik manada da burada olması şimdi iri ehemmiyet sunma ediyor. İyi nezdinde gelecek, Arda derece aşırı altın nezdinde aktör olabilir. İnşallah tığ de namına asistan oluruz. Bizim görevimiz bu” değerlendirmesini yaptı.

“İyi nezdinde Mesut rastgele devir oynar”

İsmail Kartal, Mesut Özil'in nezdinde evren yıldızı bulunduğunu ve kendisinden yararlanmak istediğini dile getirdi. Mesut'un pot ve dert yardımıyla fiziki manada takımın arkasında kaldığını dile getiren Kartal, “Mesut bu takımın en ehemmiyetli oyuncularından. Bir evren yıldızı. Ondan en faziletkâr verimi almakla görevliyim. Kim Mesut derece nezdinde silahı gitmek istemez. Adaletli olma zorunluluğum var, şekil adaletine inanıyorum. Mesut bu takımın kaptanı. Sahada rastgele şeyini vermesi müstelzim geçmiş oyuncusu ve bunu da yapacak. Bu mevzuda en dobra kararı alacağız. Trabzonspor maçında kadroya alacağız. İyi nezdinde Mesut rastgele devir burada oynar, ego de kendisini oynatmayı düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Pelkas'ın formunun yükselmesinden mutlu bulunduğunu da aktaran Kartal, sözleşmesi sona erecek oyuncularla görüşüldüğünü ve müspet anlamda ehemmiyetli resmiyet kıvrım edildiğini açıklayarak laflarını tamamladı.
 

Ozan Buğra Koşar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler