USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: 'Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince oraya avantajlı gitmek istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde erte oynayacakları Slavia Prag maçıyla ilgilendiren icra ettiği açıklamada, "Oyuncularımızın bu pik zihinsel, fiziki ve taktik yerine en dobra biçimde hazırlandı. Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesinc

İsmail Kartal: 'Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince oraya avantajlı gitmek istiyoruz'
16-02-2022 15:36

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off Turu geçmiş maçında Fenerbahçe erte bölgesinde Çekya'nın Slavia Prag kadrosu ile karşılaşacak. Bu uğraş öncesinde Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile futbolculardan Miha Zajc, Ülker Stadyumu'nda planlı matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu.

Hazırlıklarını en elleme biçimde tamamladıklarını kail İsmail Kartal, "Bu tün ezanı taktiksel çalışmalarımız ve duran ferde organizasyonlarımız olacak. Rakibimizi elleme çözümleme ettiğimizi düşünüyorum. Son oynadıkları yürek maçına yardımcılarımdan birtanesini gönderdik. Bugüne derece oynadıkları maçları grup dostlarımla çözümleme yaptık. Ne gerçekleştirmek istediklerini açık biliyoruz. Bu takımın ilkin 4 senedir bire bir fen direktörü var. Şu an ligin önderi ve saf acımasız pozisyonunda kapalılık var. Yüzde 61 ile kişi liglerinde oynayan bir takım. Yarın neyle karşılaşacağımızı biliyoruz. Taraftarlarımızın bizlere vereceği dayanak baş döndürücü önemli. Oyuncularımızın bu pik zihinsel, fiziki ve taktik şekilde en elleme biçimde hazırlandı. Galip gelerek bir sonraki maç düşüncesince oraya avantajlı gitmek istiyoruz" niteleyerek konuştu.

"Her oyuncumuz bizim düşüncesince kıymetlidir"

Şu an 8-9 oyuncularının az bulunduğunu fakat ellerindeki herhangi bir futbolcunun giranbaha bulunduğunu vurgulayan Kartal, "Her oyuncumuz bizim düşüncesince kıymetlidir. Hala heyecanlandırmak istediğim aldatmaca dört dörtlük anlamıyla bu değil. Daha gönül tokluğu edici, Fenerbahçe ruhunu ortaya koyacak bir aldatmaca planım var. Yavaş ağır takımımım bu sinyalleri vermeye başladı. İçini doldurmam müstelzim taktik boşluklar var. Hemen bugünden yarına olacak işler değil. Keşke beş altı hafta bu takımla çalışabilseydim. Buna karşın baş döndürücü endamsız bir devir ortamında baş döndürücü ağır çalışıyoruz. Oyuncularım baş döndürücü karakterli. Bu boşluk beş altı galibiyete ihtiyacımız bulunduğunu düşünüyorum. Taraftarlarımız düşkünlük etmesin" halinde konuştu.

"Mesut Özil 30 devir sonra geçmiş kez takımla antrenmana çıktı"

Camia ve ağaç düşüncesince ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarının tabir fail İsmail Kartal, "Takımın maçlarda ortaya koyduğu performanslarda yükselişini görüyoruz. Mesut Özil bizim en giranbaha oyuncularımızdan biridir. Dünya çapında bir markadır. 30 devir aradan sonra geçmiş kez esbak takımla antrenmana çıktı. Ona hürmet duyuyoruz. Sakatlığından ötürü bizimle bu arada olamadı. İlk kez esbak antrenmana çıktı. Oynayabileceği müddet ortamında oynatmayı düşünüyoruz, tek problemimiz yok" dedi.

"Hem Fenerbahçe hem kariyerim hesabına elleme bir netice ile sahadan boşanmak istiyorum"

Takımın canlı futbolcuları Arda Güler ve Muhammed Gümüşkaya'nın kendileri düşüncesince baş döndürücü giranbaha bulunduğunu ve taraftarın bu oyuncuların geleceği dair telaşlı olmaması icap ettiğini kail görmüş geçirmiş fen adam, "Yarın düşüncesince hususi bir planımız var. İrfan Can, Ozan, Gustavo, Burak, Novak, Çağtay ve Rossi yok. Mesut hâlâ esbak idmana çıktı. Ben bahanelere sığınan bir çalıştırıcı değilim. Elimizdeki oyuncular sağlıklı, onlar sahaya çıkıp uğraş edecek. En akla yatkın aktörleri bir araya getirerek rakibe uyarınca bir 11 ile sahaya çıkacağız. İnşallah yüzümüzün akıyla sahadan ayrılırız niteleyerek düşünüyorum. 3'lü formasyonu baş döndürücü düşündük, halen düşünüyoruz lakin yarınki maçta oyunun gidişatına uyarınca tadilat olabilir. Kariyerim düşüncesince ehemmiyetli bir maç. Hem Fenerbahçe hem kariyerim hesabına elleme bir netice ile sahadan boşanmak istiyorum. İnşallah Avrupa'ya dobra bir baş yaparım" niteleyerek laflarını tamamladı.

Miha Zajc: "En iyimizi ortaya ayırmak istiyoruz"

Sloven topçu Miha Zajc ise güç bir maç olacağını söyleyerek, "Rakibimizi elleme çözümleme ettiğimizi düşünüyorum. İyi bir takımla uğraş edeceğiz. Modern ayak topu oynuyorlar. Kendi evimizde taraftarlarımızın yardımı ile en iyimizi ortaya ayırmak istiyoruz. İyi bir performansla galip başlamak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Uzun müddet yengi alamadıklarını ve güç bir periyottan geçtiklerini aktaran Zajc, "Son maç bakımından sahaya elleme bir cibilliyet ve ekipman ruhu koyduğumuzu düşünüyorum. Oyuncular şekilde şu an kendimizi baş döndürücü hâlâ elleme hissettiğimizi söyleyebilirim. Her pik amade olmaya çalışıyoruz. İyi hazırlandık, biz açısından ehemmiyetli bir kulvar. Avrupa'da oynayacak ölçüde olduğumuzu her insana açıklamak istiyoruz. İsmail sarıklı ve kadrosuyla baş döndürücü bir tomar şeyin değiştiğini söyleyebilirim. Bizler açısında müspet bir fark oldu. Hoca kendisiyle bu arada gücünü de bizlere aktarıyor. idmanlarda emek vermek durumumuz oldukça iyi. Avrupa'da herhangi bir ekipman oldukça birleştirme bir halde maçlarını çıkarıyor. Önde edisyon hazırlamaya etkin takımlar. Bizler hâlâ birinci sınıf bir kadroya sahibiz. Saha ortamında birleştirme oyunumuzla elleme bir ayak topu oynayabileceğimizi düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Metin Başar - Aykut Zor - Sevgi Canpolat
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler