USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: 'Galibiyet ve oynanan futbol özgüveni arttırdı'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, aldıkları galibiyetlerle ve oynanan futbolla futbolcularının özgüveninin arttığını ve mental adına toparlandıklarını tabir etti.

İsmail Kartal: 'Galibiyet ve oynanan futbol özgüveni arttırdı'
21-03-2022 02:56

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe evinde Konyaspor'u 2-1 yenik etti. Müsabakanın peşi sıra matbuat toplantısında mütekellim Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, rastgele hafta bulunduğu derece bu pik da elleme hazırlandıklarını tabir ederek, "Geçen yıl çalıştığım müşterek takımdı Konyaspor. Bununla bu arada pik elleme başladık, müşterek tomar aşkın pozisyonlar ürettik ancak elleme rollendirirken de beklemediğimiz halde müşterek gol yedik. İkinci yarıda soyunma odasında müşterek musahabe yaptım. İyi oynayan yan biziz, tempomuzu arttırmamız icap ettiğini ve önde edisyon yapmamız icap ettiğini söyledim. Oyuncularım da daim baş başa bana müşterek art dönüşü oldu. Biz karakterli müşterek takımız. Bizi buraya desteklemeye mevrut dört başı mamur Fenerbahçe taraftarlarını bahtiyar edebildiysek ve bahtiyar olmaları bizi şimdi müşterek tomar bahtiyar ediyor. Bunları unutmamaları icap ettiğini anlattım, kusursuz art devir oldu. Oyuncularımın ortaya koydukları bu karakterli mücadeleden ve elleme oyundan çevre kutlama ediyorum. Bugünkü galibiyeti bizi bekâr bırakmayan, sonuna derece destekleyen iri Fenerbahçe taraftarına bağış ediyorum. Onlar var ise tığ varız. Onlara müşterek tomar teşekkürname ediyorum. Oyuncularımla baş başa görkemli müşterek beraberlik oldu, enerjimizi rakibe hissettirdik. Szalai'nin sakatlığından çevre önceki olsun temenni ediyorum ve maçtan ilkin Konyaspor'da sakatlanan Abdülkerim'e de önceki olsun diliyorum" biçiminde konuştu.

"Düzeltmemiz müstelzim mevzular var"

Hayatının Fenerbahçe'de geçtiğini tamlayan Kartal, “Taraftarların ne beklentisi bulunduğunu biliyorum. Biz ekibimizle beraber, hepimiz oyuncularımızla daim baş başa elleme idman yaptık ve elleme çalıştık. Her grup çalışıyor kendine göre. Elimizden geldiği derece aktörleri motive etmeye çalışıyoruz. Hayatımın iri müşterek bölümünü hepimiz Samandıra'da geçiriyoruz. Sonuçta ortaya konulmuş olan futbol savaş şu an elleme ancak şimdi ehliyetli istediğim derece değil. Daha az buçuk olması müstelzim düzeltmemiz müstelzim mevzular var. Zamanla yarışıyoruz. Geldiğimiz bitik gözcü değil, elleme müşterek nokta. Çok baş döndürücü büyütmeye gere yok. Fenerbahçe'nin hakeza olması gerekiyor. Biz de ekibimizle bu arada bu tatlılıkla elimizden geleni hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Galibiyet ve oynanan futbol özgüveni arttırdı"

Fenerbahçe'nin akıbet zamanlardaki özelliğine yer veren İsmail Kartal, "Benim müşterek Fenerbahçeli kendisine kafamdaki projeler bunlardı. Taraftarlar var ise hepimiz varız. Taraftarlar bu stadı doldurmuş bulunduğu devir Fenerbahçe'nin elleme savaş edebileceğini, ellerinden geleni yapacağını planlıyordum. Yönetim, yandaş ve futbolcular müşterek dört başı mamur olursak muvaffakiyet yakalarız. Şuan bunu yakaladık gibi. Taraftarımız inanmaya başladı ve o negatiflik gitti. Güzel enerjiyle maçlara çıkıyoruz. Aldığımız bu galibiyetle ve oynanan futbol özgüveni arttırdı. Antrenmanlardaki drillerimiz daim oyunu geliştirmeye müteveccih bulunduğu düşüncesince oyuncularda sağlık alıyor. 8 pare karşılaşma var, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Arada intizar olabilir, kaybedebilir, berabere kalabiliriz ancak bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz“ niteleyerek konuştu.

“Benim müşterek kırgınlığım yok"

Takımdaki öğretmen arayışı ile ilişik soruya karşılık verici Kartal, “Hoca arayışı olabilir, bura Fenerbahçe ve benim kırgınlığım yok. Bu yönetimin takdiridir. Artık ego o işleri düşünmüyorum. Önümüzdeki maçları elbette en elleme halde geçiririm ona bakıyorum. Min-jae mevzusuna erişince kendisi karakterli müşterek oyuncu. Öne gelmişti ve topla şimdi çabuk çıkabilsin niteleyerek kenardan enerjimi eklemek istedim hakeza müşterek bilinçlilik oldu“ açıklamasını yaptı.

“Maç karşılaşma odaklanıyoruz“

Milli karşılaşma arasıyla takıma 3 devir müsaade verdiğini tamlayan görmüş geçirmiş fen adam, “Öncelikle ulusal takıma revan 13 oyuncumuz var, onlara başarılar diliyorum. Kalan oyuncularla Kayserispor maçına hazırlanacağız, Galatasaray derbisini düşünmeyeceğiz. Odak noktamız ağız ağıza Kayserispor olacak. O karşılaşma bittikten sonradan Galatasaray müsabakasını düşüneceğiz“ dedi.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort

İLGİLİ HABER
Fenerbahçe akıbet dakikalarda 3 puana uzandı Fenerbahçe akıbet dakikalarda 3 puana uzandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler