USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: 'Ferdi 2 ay yok, Slavia maçında sakatlandı'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kasımpaşa mücadelesinin peşi sıra icra ettiği açıklamada 3 hafta öncesine denli Arda Güler'i kimsenin tanımadığını, Güler'i Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna kazandırdıklarını tabir etti. Kartal başkaca Ferdi Kadıoğlu'nun Slav

İsmail Kartal: 'Ferdi 2 ay yok, Slavia maçında sakatlandı'
01-03-2022 00:16

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-1 yenmiş etti. Maçın arkası sıra matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, buraya 3 nokta kabul etmek düşüncesince geldiklerini tabir ederek, "Bütün takım, oynayan oynamayan inanmıştık galibiyete. İnanarak daim baş başa Samandıra'da 2, 3 güneş baş başa olduk. Birlikte yapmış olduğumuz idman ve toplantılar oldu. Rakibi aşırı dobra çözümleme ettik. 2 ve 3-0 yapabilirdik. Rakipte oyuna ağırlığını koydu, beraberinde gol buldu. İkinci nısıf gine ayrımsız halde rakibin bizlere gönül rahatlığı üstünlüğü vardı. Bizde golden sonradan oyunu dengeleyebilmek düşüncesince rakip aşırı beraberinde tomar üstümüze geldi. Arkada aşırı boşluklar bıraktılar. Ama bunu daim beraberinde oyunun gidişatına layıkıyla bekliyorduk. Oyun berabere ve ya geriye düşersek lehimize nite çevirebilirdik, planımız vardı. Hemen Serdar, Mert Hakan ve Pelkas'ı oyuna aldık. Sonra Enner Valencia'yı aldık. Arkada tıpkı kalıyorlar ve arkada aşırı boşluklar veriyordu Kasımpaşa. Biz 1-1'den sonradan bu hamlelerimize ilgi edersiniz ki 5 parça penaltı sektörü içi ve çevresinde yersiz oyuncuyu, akıllıcasına oyuncuyu topla buluşturabilseydik goller bulup maçı çevirebilirdik. Bu halde de kişi lehimize çevirmesini bildik. Oyuncularıma teşekkürname ediyorum. Kulübede oynamayan oyuncuların sahadaki arkadaşlarına enerjiyi aktarmaları beni aşırı bahtiyar etti. Bugün aşırı ehemmiyetli beraberinde bilinçlilik elan elde ettik. Bu saat geçmiş kat hakeza beraberinde bilinçlilik ha ihtimal de. İki takımda sahada 125 km koştu. Çok ehemmiyetli ve anlamlı. Türkiye Ligi averajı 113 km iken bu derece koşabildik. Kasımpaşa elhak bunu yapabiliyor. Ama bizim onlarla koşuya koşuyla karşılık vermemiz aşırı anlamlı. Maçı ne derece istediğimizi tashih etmek düşüncesince erke koyduğumuzun göstergesidir. Her dü takımda da yengi lazımdı. Kasımpaşa takımının sıralamadaki noktayı kullanıcılarını aldatmasın. Oyun kendisine yukarıları adalet ediyor. 10 klasman maçında beraberinde Trabzon, beraberinde bizlere yenmiş oldular. Aldığımız yengi ağıt kazandı. Kasımpaşa'ya bundan ahir maçlarında başarılar diliyorum" halinde konuştu.

"3 hafta evvela Arda'yı kimesne tanımıyordu"

Arda Güler düşüncesince elan evvela 'korumamız lazım' şeklindeki hitabı ile ait açıklamalarda mevcut Kartal, "3 hafta evvela Türkiye'de Arda'yı kimesne tanımıyordu. Şimdi eksiksiz Türkiye Arda'yı konuşuyor, bundan aşırı memnunum ve düşünmek ki akıllıcasına iş yapıyorum. Çağtay ve Arda'ları çıkartıp oynatıyorum. Son yıllarda Fenerbahçe tarihinde bunları oynatan biricik uygulayım eş benim anlaşılan Fenerbahçe'de. Türkiye'deki ayak topu adamlarımızın, federasyonun tutkusu dinç oyuncuların oynaması değil mi? Onları oynatacağız sanarak kaybetmeyelim. Bugün Ferdi 2 ay yok, Slavia maçında sakatlandı. O kol en aşırı koşan, kaba oynayan takımlardan biri. Biz Arda kabilinden aktörleri akıllıcasına sürede akıllıcasına halde oynatıp baskıdan yetirmek ve beraberinde şeyleri başarsın sanarak oynatıyoruz. Hatalarda yapacak, bunlar dinç ve sorumluluk yapa yapa olacaklar. Ancak aşırı kaba beraberinde takım, beraberinde birçok posta ayrımsız şiddeti gösterselerdi ve birkaç yol sorumluluk yapsa özgüveni kaybetse, sahada sindirselerdi kılıç bugün aşırı elan beraberinde tomar onun özgüveni kazanmasını meydana getirecek şeyler elan ağır olurdu. Bugün geçmiş 11 başladı, ferda oynayacak sanarak güvence yok. Burası Fenerbahçe. Onları akıllıcasına maçlarda oynata oynata Fenerbahçe'nin ve Türk futbolun en dobra oyuncularından birisi olacak. Herkesin götürümlü olması lazım. Bu aktör ve başka oyuncularımız kabilinden hepsine eş çıkıp dayanak noktası olmamamız lazım. 17 yaşına girdi bu çocuk. 3 hafta evvela Arda sanarak beraberinde bilinçlilik yoktu Türkiye'de, kılıç oynattık. Fenerbahçe kazandı, Türk futbolu kazandı. Geç bulduk acele kaybetmeyelim“ ifadelerini kullandı.

"Valencia'yı er alabilirdim"

Oyuncu değişikliklerine yer veren İsmail Kartal, "Rakip aşırı üzerimize geliyordu, Pelkas, Serdar ve Mert Hakan değişiklikleriyle oyunu dengeledik. Dönen değme ferde rakibe zarar oluyordu. Boş oyuncuyu akıllıcasına sürede buluştursaydık goller bulabilirdik. Onlar geliyordu ancak duvara çarpmış gibiydi. Valencia'yı elan er alabilirdik, sabrettim. Sonra onu maçı tashih etmek düşüncesince oyuna attık“ değerlendirmesini yaptı.

“Trabzon müsabakaları neva getiren maçlardır“

Trabzonspor ile oynanacak bulunan pik yer veren Kartal, “Fenerbahçe, Trabzonspor maçları hem İstanbul'da hem Trabzon'da değme devir neva getiren maçlardır. Biz kişi evimizde tashih etmek düşüncesince sahaya çıkacağız. Ligdeki sıralamadaki yukarı sıralarda kendimize dobra toprak bulmak düşüncesince Trabzonspor müsabakasını kazanmamız lazım. Burada kişi evimizde canlandırırken de taraftarlarımızdan isteğim hakeza beraberinde maçta gelip bizi sonuna derece desteklemeleri. Onları yanımızda gitmek istiyorum. Bize ve takıma inanmalarını istiyorum. Onlar bizlere dayanak noktası verirse, onların enerjisiyle elan aşırı bilinçlilik başaracağız. Onlar var ise kılıç varız. Bizim onlara değme devir ihtiyacımız var. Takım kendisine ihtimal onların talebine bu saat ihtimal çokta bahtiyar edebilecek halde değiliz. Farkındayız ancak kılıç onları bahtiyar yazar kendimizi affettirmek istiyoruz. Burası Fenerbahçe. Fenerbahçe de eksiksiz oyuncularımız değerlidir ve ondan ötürü kulüptedir. Maç maç bakıyoruz. Burada formayı giyip sahaya çıkan değme aktör hakkını vermesi lazım. Kim veriyorsa, hasretmek istiyorsa o aktörleri beraberinde araya getiriyoruz. Bu maç Sosa yoktu, dinlendirdik. Onun adına oynayan oyuncular dobra savaşım etti. Trabzonspor müsabakasını izleyip, düşünüp ona layıkıyla çözümleme yapacağız“ halinde konuştu.

"İrfan Can'ı bile bile oyunda tuttum"

İrfan Can Kahveci'nin performansıyla ait soruya karşılık sağlayan Kartal, "İrfan Can'ı bile bile tuttum, maç eksiğini temposunu kazansın diye. Bizim takımımızın ona gereksinimi var. Biraz beraberinde tomar tuttuk ki maç ritmini yakalayabilsin sanarak ve onu bile bile yaptım“ sanarak konuştu.

Ozan Buğra Koşar - Bozhan Memiş - Uygar Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler