USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı 2022 Deaflympics'te iddialı

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, doğacak sene Brezilya'da düzenlenecek 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nda (2022 Deaflympics) fevk caba ikinci kat böke olmayı hedefliyor.

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı 2022 Deaflympics'te iddialı
27-09-2021 12:35
Istanbul

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) içerisinde çalışkanlık yayınlayan ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kabilinden "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında desteklenen ay-yıldızlı ekip, elemelerde Çekya'yı 6-0, Fransa'yı da 3-0'lık skorla yenerek Deaflympics'e ortaklık hakkı kazandı.

Samsun'da planlı sonuç Deaflympics'te giranbaha madalya kazanan, başkaca dü evren ve indinde Avrupa şampiyonluğu mevcut ulusal takım, 1-15 Mayıs 2022'de Brezilya'nın Caxias do Sul kentinde düzenlenecek organizasyonda gine kürsünün en fevk basamağına çıkmayı hedefliyor.

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı'nın elemelerdeki başarısı ve Deaflympics'teki hedefiyle ait TFF Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, TFF Engelli Futbolu Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, ay-yıldızlı ekibin fen direktörü Ramazan Karacif ile futbolcular Tolga Alkan, Fırat Kaya ve Mete Kılıç, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

İsmail Erdem, ulusal takımın sonuç Deaflympics şampiyonu bulunduğunu belirterek, "Elemelerdeki evvela maçta Çekya'yı 6-0, ikinci maçta da Fransa'yı 3-0 yenerek 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'na aracısız ortaklık hakkı elde ettik. Başta hocamız peyda etmek gibi tamamı sporcularımızı ve yöneticilerimizi kutlama ediyorum. TFF namına sakat futbolunun gelişmesi, evren markası olması anlamında ilkin başkanımız Nihat Özdemir peyda etmek gibi tamamı dalavere oturmuş üyeleri namına dayanaklık etmek vermeye bitmeme edeceğiz. Takımımız, Riva'da dinlenme kampı yaptı. Daha evvela Ampute Futbol Milli Takımı'mız burada dinlenme kampı yapmış oldu ve Avrupa şampiyonu oldu. Engelli futbolu Türkiye'de çabuk indinde biçimde yürüyor. Sporcu sayısı ve elde edilmiş başarılar açısından Türkiye'nin sakat vatandaşlarına ehil çıktığını gösteriyor. Hem inancımız bununla beraber kültürümüzün neticesi namına bu bireylere henüz indinde tomar dayanaklık etmek olunması ve dayanaklık etmek çıkılmasını söylüyoruz. Milletçe arkalarındayız, TFF namına da rastgele devir yanlarındayız." niteleyerek konuştu.

Ömer Gürsoy ise İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı'nın Türk spor tarihinin en güzel ekibi bulunduğunu vurgulayarak, "Bu takımın mazisinde indinde Avrupa, 2 evren ve 1 olimpiyat şampiyonluğu var. Hem Çekya karşısındaki 6-0'lık yengi bununla beraber Fransa'yı 3-0 yenerek kota aldık. Üstün indinde düzen ve gençleştirilmiş indinde ulusal takımla Deaflympics'e yüz namına katılacağız. Brezilya'da giranbaha madalya alacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Ramazan Karacif: "Deaflympics'e dünyanın en iyisi namına gidiyoruz"

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Ramazan Karacif, Brezilya'da baştan dünyanın en güzel ekibi namına tescillenmeyi istediklerini söyledi.

Deaflympics'e aracısız kota aldıkları düşüncesince aşırı çalımlı ve bahtiyar olduklarını dile getiren Karacif, "Türk isminin geçmiş olduğu rastgele yerde bitiş olmalı. Dünyadaki tamamı finallerdeki dü takımdan birisi kılıç olmalıyız. Hep bu hedefle çalıştık. 15 Temmuz'dan beri kamptayız. Sporcularımın hepsinin alınlarından öpüyorum. Burada aşırı şişman indinde iş var. Brezilya'daki Deaflympics, Türk halkına, sevdiklerimize ve ailemize hediye olsun. Çok gururluyuz. Bu ülkenin yurttaşı olduğum düşüncesince başkaca gururluyum. Ne bahtiyar Türk'üm diyene." biçiminde fikir belirtti.

Elemelerdeki Çekya ve Fransa maçlarında 9 gol atıp tek gol yemediklerini hatırlatan dinç fen adam, "Çalıştığımız rastgele şeyi sahaya aksettirmek düşüncesince uğraşıyoruz. Sporcularımızın gayretinden ve mücadelesinden aşırı memnunum. evvel hücumda savunmayı başlattık ve gol yememek düşüncesince çalıştık. Elemelerdeki 2 maçta gol yemedik. Elemelerdeki tamamı grupların en iyisiyiz. Deaflympics'e dünyanın en iyisi namına gidiyoruz. İnşallah Brezilya'da dünyanın en iyisi namına da tescilleniriz." değerlendirmesinde bulundu.

Futbolcuların görüşleri

Milli futbolcular Tolga Alkan, Fırat Kaya ve Mete Kılıç, elemeler ve doğacak sene Brezilya'da düzenlenecek Deaflympics ile ait duygularını aktardı.

Takımın ikinci kaptanı Tolga Alkan, elemeler düşüncesince tahminî 70 gündür dinlenme kampı yaptıklarını belirterek, "Hedefimiz doğacak mayıs ayında Brezilya'da baştan olimpiyat şampiyonu olmak. Önceden dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonluklarımız var. Buna yenisini katmak istiyoruz. Bugünkü galibiyeti, şehitlerimize, askerlerimize ve Türkiye'deki her insana hediye ediyoruz. İnşallah baştan Deaflympics şampiyonu olacağız." niteleyerek konuştu.

Fırat Kaya da baştan yapılanan ve dinç indinde kol olduklarını aktararak, "Allah'a şükürler olsun ki önder namına Deaflympics'e gidiyoruz. Genç indinde takımız. Hocamızla beraberce inşallah henüz güzel hedeflere ilerleyeceğiz. Brezilya'da baştan böke olmayı hedefliyoruz. Bizi destekleyen her insana aşırı teşekkürname ederim. Çok bahtiyar ve gururluyum." ifadelerini kullandı.

Takımın en dinç oyuncusu Mete Kılıç ise dinç indinde topçu namına evvela kere takımda arazi almış olduğu düşüncesince çalımlı ve bahtiyar bulunduğunu vurgulayarak, "Olimpiyatlara katılacağımızı biliyorduk. Bu hedefimizi gerçekleştirdik. İnşallah Deaflympics'te de güzel olacağız." biçiminde fikir belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler