USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş Bankası Genel Müdürü Aran: 'Faizler, enflasyona paralel olarak düşürülmelidir'

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, "Enflasyonu indirmek ortak numara evleviyet olmalıdır. Faiz ve düzem dair şayet son kabul etmek istiyorsak enflasyondaki beklentileri ıslah etmek ve enflasyondaki beklentilere paralel olarak getiri indirimlerine bitmeme etmemiz gerekiyor. Faiz

İş Bankası Genel Müdürü Aran: 'Faizler, enflasyona paralel olarak düşürülmelidir'
16-11-2021 15:34
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) kabilinden bu sene 5'incisi planlı Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuştu. Aran; kur, faiz, enflasyon üçgeninden kapital piyasalarındaki gelişmelere ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Aran, enflasyonun faziletli bulunduğu ortak yerde faizlerin biricik başına iniyor olmasının dilek edilen hedeflere ulaşmaya bariyer olacağını söyledi.

"Enflasyonu arama dibine kabul eylemek ortak numara yapılması müstelzim önceliktir"

Enflasyonun biricik haneye indirilmesiyle strüktürel hastalıkların çözülebileceğine aksan karşılayıcı Aran, "Enflasyonun biricik haneli seviyelere indirilmesi benzer olduğunda strüktürel sorunlarımızı çözdük diyebileceğiz. Yüksek ortak enflasyonda çakılı ücretlinin dirimsel payından almış bulunduğu payın azaldığını, öngörülebilirlik ortamının kaybolduğunu, yatırımcıların iştahının kaçtığını görüyoruz. Enflasyonu arama dibine kabul eylemek ortak numara yapılması müstelzim şeydir" dedi.

"Enflasyonun faziletli bulunduğu ortak yerde faizlerin biricik başına iniyor olması bizi dilek ettiğimiz noktaya götürmez"

Faiz indirimine bağlı de mütekellim Aran, “Faiz ve düzey dair şayet son kabul eylemek istiyorsak enflasyondaki beklentileri ıslah kılmak ve enflasyondaki beklentilere paralel olarak nema indirimlerine bitmeme etmemiz gerekiyor. Faizler banko inmelidir ancak nite enflasyon ve enflasyon beklentilerine paralel olarak inmelidir. Enflasyonun faziletli bulunduğu ortak yerde faizlerin biricik başına iniyor olması bizi dilek ettiğimiz noktaya götürmez Acele etmeden götürümlü ortak biçimde dengeli duruşu sergileyerek hem enflasyon beklentilerini alçak çekmeli aynı zamanda öngörülebilirliği kuruluş etmeliyiz Sermaye piyasalarının güçlenmesini istiyorsak nite enflasyon ile faizin inmesi icap ettiğini ancak ortak arada inmesi icap ettiğini anlatmak istiyorum'' dedi.

Kadınların İş gücüne katılımı

Kadınların iş gücüne katılımına bağlı de mütekellim Aran, "Kadınların işgücüne katılımını artırmanın da kapital piyasalarına müspet etkileme edeceğini düşünüyorum. Çünkü artırım alışkanlığı yönünde hanımefendilerin müteşebbis olduğu, kadının çalışmış bulunduğu ortamda artırım alışkanlığının beylere gereğince ayrımlı bulunduğunu görüyorum. Daha çok artırım ika ve envestisman imkanı oluyor. Kadınların iş gücüne katılımını, müteşebbis ve girişimciliği desteklemenin de öngörülebilirliği kuruluş eylemek derece kalburüstü bulunduğunu düşünüyorum. Bunları başardığımızda kapital piyasalarının sanayicilerimiz ve yatırımcılar düşüncesince iri fırsatlar barındırdığını söyleyebilirim" diyerek konuştu.

Sözlerine bitmeme fail Aran, ‘'Cari açıkça vermeyen etraflıca dönemli sürdürülebilir ortak çoğalma modeli düşüncesince tasarruflarımızı artırmak, artırım meydana getirilen ortak yassı oluşturmak, tasarruflarımızı borsa üstünden sanayici ve üreticimize aktarmak, kapital mülkiyetini tabana yayarak üreterek, ürettiğimizi hem içeride hem dışarıda satarak istihsal verimliliğimizi artırarak topyekûn kalkmak ve dirimsel dağılımı dengesini düzeltmenin ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum.

Önümüzdeki yıl, iklim olarak 2022 yılı böylecene yüzdelik 5'lik ortak büyümeyi akan açıkça vermeden başarabilirsek bize ehemmiyetli maneviyat ve güdeleme olacaktır. Ülke kullanıcılarını olarak bunu doğruluk ettiğimiz düşünüyorum. Teknolojinin hızına rastgele kesimde kavuşmak zorundayız. Yetişmek düşüncesince yetişek politikalarımızı gözden geçirmeliyiz. İş gücünün teknolojiyle uyumunu ve iş kuvvetiyle ile iş gereksinimi arasındaki başta yetişek seviyesi açığını kapatmamız, mali okuryazarlığı artırmanın da kapital piyasaları düşüncesince enine boyuna faydalı bulunduğunu düşünüyorum'' açıklamalarında bulundu.

Murat Ergin - Uğur Çetin
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler