USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İklimlendirme sektörü 2021'i ihracat rekorlarıyla kapatmaya hazırlanıyor

İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Şanal, sektör adına sene sonu düşüncesince belirledikleri 5 bilyon dolarlık ihracat hedefini ilk teşrin kocaoğlan bakımından aştıklarını belirterek, "6 bilyon dolarlık ihracat engelini ise 22 Aralık'ta esbak bulunmaktayız." dedi.

İklimlendirme sektörü 2021'i ihracat rekorlarıyla kapatmaya hazırlanıyor
27-12-2021 11:38
Ankara

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, AA muhabirine, iklimlendirme dalının çalışmalarına ve 2022 yılı hedeflerine bağlı değerlendirmede bulundu.

İhracattaki artışa ayraç fail Şanal, "Sektörün ihracatı Kasım 2020'ye mucibince yüzdelik 34,8 artarken 2021 yılbaşından beri Türkiye ihracatından almış olduğu hisse yüzdelik 2,8 namına gerçekleşti. Ülkemizin ocak-kasım çağında ihracatının ithalatı gelecek payı yüzdelik 83,4 iken bire ortak aylar ortada iklimlendirme sektörü ihracatının ithalatı gelecek payı yüzdelik 96,1'e yükseldi. Sektörümüz sene sonu düşüncesince koyduğu 5 bilyon dolarlık ihracat hedefini huzur teşrin kocaoğlan bakımından aştı. 6 bilyon dolarlık ihracat engelini ise 22 Aralık'ta esbak bulunmaktayız. Firmalarımız hepsi coğrafyalarda ihracat atağında." niteleyerek konuştu.

Sektörün hepsi ast verim gruplarında ihracatını artırdığına dikkati çekici Şanal, ocak-kasım çağında satışın en ortak tomar yapıldığı devletlerin Almanya, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa ve Romanya bulunduğunu söyledi.

Şanal, bu sahanın kilo başına ihracat ünite fiyatının 4,6 dolar namına gerçekleştiğini aktararak, "2021'i rastgele çeyrekte rekorlar kırarak tamamlıyoruz. Türk iklimlendirme sektörü hepsi paydaşlarıyla çaba kesmeden çalışmaya bitmeme ediyor. Dünyanın rastgele coğrafyasında yaptığımız koyu mesainin karşılığını alıyoruz." ifadelerini kullandı.

İhracatı elan da artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Şanal, bu kapsamda emek harcamaları ticaretin taraf değiştirdiği ülkelerdeki fırsatları akıllıca çözümleme ederek yoğunlaştırdıklarını ve sektörü meydana getiren paydaşlarla mevzun akım ettiklerini bildirdi.

"209 memleket ve alana ihracat gerçekleştirdik"

Özellikle klima ve havalandırma alanında dünyanın arzu etmiş olduğu ürünlere aceleci karşılık verdiklerini dile getiren Şanal, şu değerlendirmede bulundu:

"Bekleyen ve proses süresince askıya tahsil edilen hepsi yatırımları yapmaya başladık. Yeni virüs tehditleri, iklimlendirme sistemlerinde dünkü dizaynların, dünkü mamüllerin ve yüzdelik 100 körpe gösterişli iklimlendirme sistemlerin kullanımının artacağını gösterdi. Biz de Ar-Ge ve inovasyon vizyonumuzla dünkü verim ihya dair çalışmalarımıza çaba verdik. 209 memleket ve alana ihracat gerçekleştirdik. Daha başlangıçta sıfıra DOĞRU ihracatımız bulunan Barbados, Honduras, Gabon, Liberya üzere pazarlara 2021 yılı bakımından antre yaptık."

Şanal, Türk iklimlendirme dalının "split klima"daki istihsal kapasitesiyle Avrupa'da piyasa önderi olduğunu, kalorifer ve havlupan ihracatında ise evren önderi konumunda bulunduğunu aktardı.

Kombi, havalandırma ekipmanları ve elastik diyar kanalları üretiminde dünyanın istihsal üssü olma amacında tehlikesiz adımlarla ilerlediklerini kaydeden Şanal, şöyleki bitmeme etti:

"Soğutma, tesisat, çarpıcılık üzere öbür verim gruplarında da benzeşim başarıları yakalamayı ve evren listesinde huzur 10'a girmeyi hedefliyoruz. Sektörümüz düşüncesince ihracatta ortak numara tam arazi meydan Avrupa Birliği (AB) devletleri ve öbür Avrupa vatanlarında piyasa payımızı elan da tasarruf etmek ve esaslandırmak istiyoruz. Bununla baş başa Latin Amerika, Kuzey Afrika, Rusya, Özbekistan ve Azerbaycan hakkında koyu düzentileme yapıyoruz."

Sektörün dijitalleşme çalışmaları, sürdürülebilirlik, mevki duyarlılığı, erke verimliliği ve üniversite-sanayi teşrikimesai mevzularındaki duyarlılığı ve diyar değişikliğiyle mücadelede de ön plana çıktığını tamlayan Şanal, çevreci ve yenilenebilir erke kaynaklarının kullanımını ziyade tasarruflu mahsulat ürettiklerini anlattı.

"Gelecek sene Türkiye'nin aut tecim büyüklüğü artarak bitmeme edecek"

AB ülkelerinin karbon salınımını indirmek düşüncesince bereket değerleri faziletkâr mamüllerin kullanımını mecburi bir vaziyete getirdiğini hatırlatan Şanal, "Özellikle sıtma dalında dünkü evlat çevreci ısı pompası üzere mamüllerin kullanılması isteklendirme ediliyor. Mümkün olduğunca natürel patırtı yağı lambası lambası kaynaklı ısı üreticilerinden uzaklaşmanın hazırlıkları başladı. Bu gelişmeler doğrultusunda Avrupa'daki bulunan pazarımızı arkalamak düşüncesince ürünlerimizi dünkü kriterlere makul olacak biçimde ika çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Sektör namına dünkü tasarımları ve ürünleri sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Şanal, İSİB namına bu sene gerçekleştirdikleri etkinliklere de dikkati çekerek, kasımda Antalya'da "Sektör Strateji Çalıştayı" gerçekleştirdiklerini, kürevi pazarlarda velut ve can alıcı ortak adanmış ve marketing stratejisi hakkında konuştuklarını söyledi.

Gelecek sene Türkiye'nin aut tecim büyüklüğünün artarak bitmeme emesini öngördüklerini vurgulayan Şanal, şunları kaydetti:

"Küresel pazarlardaki payımızı tasarruf etmek düşüncesince ihracatçılarımızla fuar katılımları, ticari kurul faaliyetleri ve alıntı heyeti organizasyonları üzere sert aşırı faaliyeti gerçekleştirirken bünyemizde kurduğumuz Dış Ticaret İstihbarat Merkezi ve Ürün Arama Motoru ile münevver ekleme değerimizi de artıracağız. Sektörümüz düşüncesince ulaşılabilirlik sınırlarını toptan kapsayıcılık modeline yöneltmek düşüncesince ortak 'Global İletişim Stratejisi' üstünde çalışıyoruz. Bu stratejiyle bu sahanın toptan piyasalarda idrak ve öz saygı yolculuğunu rastgele açıdan ortak fevk düzeye çıkarabilmeyi, ürünlerimizin maddesel ve bellik değerlerini artırabilmeyi hedefliyoruz. AB'nin karbon kombinezon mekanizmasının sektörümüze tesirleri dair icraat yapıyoruz. Sektörümüzün sürece amade olması düşüncesince çalışıyoruz. Salgın dolayısıyla aralık verdiğimiz fuar katılımlarımıza 2022'de esasen başlayacağız. Sene süresince 20'ye DOĞRU fuara iştirak sağlayacağız. Sektörün en ehemmiyetli fuarlarından birisi bulunan ve mart ayında Milano'da düzenlenecek Mostra Convegno Expocomfort'ta da birliğimizin girişimleriyle Türkiye 'partner ülke' olacak. Sektörümüzün dünkü çağda hepsi evren düşüncesince üstlendiği fariza dair biz aşırı bilinçliyiz. Dünyanın havasını değişmek düşüncesince var gücümüzle çalışacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler