USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İBB Başkanı İmamoğlu, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'na katılan sporcuları ağırladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (İBBSK) sporcularını Emirgan Korusu’ndaki Beyaz Köşk’te ağırladı.

İBB Başkanı İmamoğlu, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'na katılan sporcuları ağırladı
07-10-2021 14:00

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’na katılan yekûn 7 İBBSK sporcusunu ödüllendirdi. 2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nın pandemi zımnında seyircisiz yapılmasının düşkünlük bulunduğunu tamlayan İmamoğlu, "Spor buluşmasının ihtimal de en kalburüstü unsurlarından birisi, peyrev heyecanının da içre olmasıdır ancak bu da ihtimal tarihe hamiş düşülen, her insanın ihtimal dersler alması gereken, ortak henüz dünyada mevcud insanoğlu şekilde sorumluluklarını gözden geçirmesi müstelzim ortak dersi bizlere verdi sanarak de eyitmek lazım" ifadelerini kullandı.

Hem olimpiyata aynı zamanda paralimpik oyunlara en ortak tomar sporcu sağlayan pakt olmalarının aşırı zikıymet bulunduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Paris Olimpiyatları’na amaç koymamız gerekiyor. Gerçekten ülkemizin zeki müşterilerini var. mühim bulunan zeki bulunan insanlarına, okazyon tanımak. Her dü branşta da en fevk ölçüde iştirakı ve hem İstanbul'un hem Türkiye'nin zeki insanlarının okazyon bulmuş olduğu ortak pakt olabilmeyi başarmamız lazım. Bu noktada fedakarlığı en fevk ölçüde ortaya koyarız” dedi.

"AMATÖR SPORLARDA ÇOK ÖZEL BİR İNSAN KAYNAĞINA SAHİBİZ"

Ülke ve kent olarak, acemi spor branşlarında aşırı hususi ortak insanoğlu kaynağına eş olunduğunun altını çizen İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bu mevzuda hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Spor Müdürlüğü hem Spor İstanbul, kabiliyetleri ortak araya getirmede, organizasyonlar yapıp, İstanbullunun kabiliyet haritası üstünden branşlara izleyeceği yolu göstermeye varıncaya kadar, sporcunun yolculuğunu tarifleme dair şişman fedakarlık hazırlamaya çevrilmiş ortak sefer haritası çizdiler. Biz de onların yanındayız. Bunun başarıya ulaşması, tabiri caizse hani vitrine konduğu arazi de ahacık o 4 yılda ortak meydana getirilen bu oyunlar. Takımımızın sim madalyalı ortak arkadaşı mevcut ancak aşırı kalburüstü uğraş ortaya koymuş bulunan aşırı kalburüstü oyuncularımız var, sporcularımız var. Her birisinin görüyorum ki Paris'e şimdiden amaç koymuş ortak motivasyonları var. Dolayısıyla büsbütün onların yanındayız."

"MOTİVASYONUMUZ ÇOK YÜKSEK"

"İstanbul’un behemehâl 2036’da olimpiyatı ve paralimpiği ev sahibi şekilde Türkiye'ye getirmesi lazım" diyen İmamoğlu, "Bunun da hakkıyla ortak can ile olabileceğine inanıyoruz. Onun adı, esasen o bahsettiğimiz ve beyanda bulunduğumuz olimpizm ruhu. Yani bünyesinde elbette ki tesisleşme, yapılaşma, değişik olanaklar mevcut ancak esasi olan; spor kültürü, sporcu kültürü ve sporcunun yetişmesine çevrilmiş bölgelerin ve başta güzel eğitimcilerin varlığı. Bunlar da var. Sayısını arttırmalıyız. Tabana yaymalıyız, sosyal bir duruma getirmeliyiz. Bu mevzuda da motivasyonumuz aşırı yüksek. İnşallah İstanbul'da, aşırı hususi ortak spor dönemini, daima baş başa yaşatırız. Bunun da gövde bulmuş hali, simgeleşmiş noktası da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübümüz olacak. Tekrar halis muhlis sporcu kardeşlerimi kutlama kartı ediyorum. Bundan ahir kariyerlerinde başarılar diliyorum" halinde konuştu.

İBBSK Başkanı Fatih Keleş ise şunları söyledi:

"Performans sporcusu yetiştiren pakt olarak, sporun en zirvesi olimpiyat oyunlarına en ortak tomar sayıda sporcu göndermeyi ve orada muvaffakiyet kazanmayı hedefleyen ortak kulübüz. Arkadaşlarımız, 2020 Olimpiyatları’nda ve Paralimpik Oyunları’nda 21 sporcumuz ile hem kulübümüzü aynı zamanda ülkemizi özümleme ettiler ve şişman başarılar elde ettiler. Önümüzde 2024 Paris Olimpiyatları var. Hedefimiz, bu olimpiyatlarda en ortak tomar sayıda sporcuyu havale etmek ve orada başarılarımızı ortak kat henüz artırarak ülkemizi gururlandırmak, kulübümüzü ve şehrimizi şereflendirmek istiyoruz."

SPORCULAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

İmamoğlu ve Keleş, konuşmaların ardından, aralarında Tokyo’dan "makaralı yay" branşında sim madalyayla dönen Bülent Korkmaz’ın da bulunmuş olduğu sporculara ödüllerini verdi. Beytullah Eroğlu (yüzme), Koral Berkin Kutlu (yüzme), Elif İldem (yüzme), Sadık Savaş (klasik yay) ve Mehmet Vasıf Yakut (para taekwondo) da ödüllerini düzlük başka sporcular oldu. Sağlık problemi zımnında toplantıya katılamayan Yağmur Şengül (klasik yay) namına ödülünü, antrenörü Ebru Ar Şengül aldı. İBBSK antrenörlerinden emektar ulusal pehlivan Hakkı Başar da emekliye ayrılması zımnında plaketle onurlandırıldı.

Öte taraftan Spor İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Renay Onur ile İBBSK Genel Sekreteri Erdem Aslanoğlu da görüşmede arazi düzlük başka esame oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler