USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Belli ortak balans üstünde gidiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemizin çıkarları doğrultusunda gelebilecek herhangi bir ayrışık envestisman düşüncesince de özellikle bürokratik engeller kazanmak kadar herhangi bir ayrışık engelin kaldırılmasında ön fut oluyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Belli ortak balans üstünde gidiyoruz
19-03-2022 15:33
Antalya

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemizin çıkarları doğrultusunda gelebilecek herhangi müşterek çeşitli envestisman düşüncesince de özellikle bürokratik engeller kazanmak kabil herhangi müşterek çeşitli engelin kaldırılmasında ön kadem oluyoruz." dedi.

Antalya'nın Serik ilçesindeki müşterek otelde meydana gelen Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) İş Zirvesi 2022 Programı'na eklenen Nebati, hususi kol ve amme temsilcilerinin buluşmasını önemsediklerini, iş adamlarının dava ve isteklerine hal üretmenin kendileri düşüncesince baş döndürücü giranbaha bulunduğunu söyledi.

Geçen günlerde İngiltere ve Fransa'da ziyaretler ve görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Nebati, tamamı alakanın Türkiye'nin üstünde bulunduğunu tabir etti.

Nebati, gayrimenkul dışı ziyaretlerinin baş döndürücü doğurgan geçtiğini belirterek, gayrimenkul dışına Türkiye Cumhuriyeti'nin, bayrağın gücüyle, bulundukları coğrafyanın mümessili yerine sarp ve alnı açıkça müşterek halde gittiklerini vurguladı.

Gittikleri devletlerde millî çıkarların gerektirdiği doğrultuda mesajlar verdiklerini dile getiren Nebati, "Ülkemizin çıkarları doğrultusunda gelebilecek herhangi müşterek çeşitli envestisman düşüncesince de özellikle bürokratik engeller kazanmak kabil herhangi müşterek çeşitli engelin kaldırılmasında ön kadem oluyoruz. Yurt dışına ülkemizi yakınma geçirmek düşüncesince değil 'bu ülkede envestisman yapmayın demek' düşüncesince değil bu ülkeye envestisman hazırlamaya gelin, bu ülkede can, mal, ırz ve erkincilik güvenliği sağlandığı düşüncesince gelin. Bu ülkede kambiyo diyetine inanarak gelin. Bu ülkeye asliye insanoğlu haklarına evleviyet veren, adalete aksan yapan, özgürlüklerden katiyen ivaz vermeyen müşterek abuhava yerine kadın sanarak gidiyoruz. Bu ülkeye denk şartlarda ve millî çıkarlarımıza bozukluk getirmeyecek halde herhangi müşterek çeşitli özveride bulunacağımızı ve sizlerle baş başa teşrikimesai yapacağımızı anlatmak düşüncesince gidiyoruz. Bu ülkeye, bu ülkenin topraklarına bu ülkede canlı kadını, beyi herhangi müşterek çeşitli gence, iş hayatına inanarak gidiyoruz. Gittiğimizde 20 salname iktidarın başarılarıyla, altyapısını tamamlamış çelimli müşterek ülkeyle, 20 senedir bu ülkeye çelimli müşterek önderlik özne Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ile gidiyoruz." dedi.

Bakan Nebati, gayrimenkul dışına Antalya Diplomasi Forumu'nun kendilerine getirdiği öz korkmadan gittiklerini vurgulayarak, "Gittiğimizde bu ülkenin etraf arasındaki herhangi müşterek çeşitli zorlukların giderilmesinde ne ibdai ve özgül müşterek halde cereyan ettiğini yayınlayan müşterek ülkenin mümessili yerine gidiyoruz. Bu abuhava çelimli müşterek abuhava hiçbir düşkünlük etmeyin. Bu ülkeye inanıyorlar ve güveniyorlar. Şeffafız, açıkça sözlüyüz, inançlıyız, kararlıyız. Sorunlarımızı biliyoruz. Sorunlarımızın üstesinden doğacak herhangi müşterek çeşitli enstrümanı en güzel halde ve akla yatkın sürede kullanabileceğimizi ve adımlarımızı da buna layıkıyla atacağımızı isteyerek gidiyoruz. Sizler gençlersiniz bu ülkeye güvenin. Bu ülkeye güvendiğiniz düşüncesince buradasınız. Bu ülkeye güvendiğiniz düşüncesince toplantılarınız, umumi kurullarınız yaparak enerjinizi en güzel yönü irsal edebilecek kaliteyi gösteriyorsunuz." sanarak konuştu.

Dünyanın 2 senedir dehşet müşterek dönemden geçtiğine dikkati çekici Nebati, Türkiye'nin Kovid-19 salgınının önceki günlerinde almış bulunduğu tedbirlerle dünyadan fazlalık yönde ayrıldığını tabir etti.

Salgının önceki senesinde evren küçülürken Türkiye'nin Çin'den sonradan en iri gelişme kaydeden abuhava bulunduğunu anımsatan Nebati, şöyleki konuştu:

"Çift haneli, müşterek tane haneli küçülmeler doğacak mi?' sanarak soranlara bu abuhava iştahlı, güre nüfusa cemaat müşterek ülke. Güven mahmul müşterek ülke. Bulunduğu coğrafi düz bakımından etraflı dünyanın, en önemlisi yaklaşan coğrafyanın tamamı taleplerini karşılayacak ibdai müşterek yapıya sahip. Bu ülke, yaklaşan coğrafyanın taleplerinin hepsini alır, müşterek araya getirir öylesine müşterek istihsal merkezi biçimine dirimlik ki hacısı hocası Türkiye'siz yapamayacağını anlar. 2021 senesinde filhakika yüzdelik 11'lik gelişme sağladık. İhracatımız 225 bilyon doları aştı. İlk 2 aydaki 12 maaş birikimle 231 bilyon doları aşan müşterek dış satım seviyesine ulaştık. Nasıl olmakta bu? Çünkü yaklaşan pazarlara birlik müşterek istihsal üssü olduğumuzu kanıtlayan müşterek başarıyla bunu yakaladık. Daha da ileriye gideceğiz. Hedeflerimize ulaşacağız. Çünkü kılıç zorluklarımızın karşısında gözlerimizi kapatıp, zorlukları halının dibine süpürerek geçiştirelim mantığıyla çalışmıyoruz. Zorlukları biliyoruz, gerektiğinde paylaşalım deriz fakat bunun üstesinden geleceğimizi bilin deriz ve itimat talkın ediyoruz. İstikrarlı akla yatkın adımlar atıyoruz ve herhangi müşterek çeşitli özveride bulunacaklarla kadın baş başa hissedelim niteleyerek yürüyoruz. Onun düşüncesince de yüzdelik 11 büyüdük. Şimdi 3 ayın sonundayız kılavuz gemisi göstergelerimiz baş döndürücü iyi. Satın kabul etme gücü paritesi baş döndürücü iyi. Elektrik tüketimi oldukça iyi. Fabrikalar çalışıyor. İhracatımız artarken iç istihlak de ayrımsız halde bitmeme ediyor. Belli müşterek balans üstünde gidiyoruz. Büyüme ayrımsız halde alternatifini sürdürüyor. G20 devletleri süresince ümranlı devletler süresince muvaffakiyet adına muvaffakiyet kaydediyoruz."

Bakan Nebati, turizmde de ehemmiyetli başarılar elde edildiğini belirterek, "Geçen sene Akdeniz havzasında İspanya'dan müşterek tomar gezmen kabul etme ayrıcalığı kazanmıştır ve 24,5 bilyon dolar üstünde gezim geliri elde etti. Pandemi önceleri hale akla yatkın çabucak gidiyoruz. Karadeniz'deki bu gerilim inşallah Cumhurbaşkanı'mızın, Dışişleri Bakanı'mızın, kabin üyelerimizin faik performansı ile Türkiye'yi müşterek hal sulh merkezi olma noktasına getirerek mahsus müşterek yere akla yatkın götürüyor. Buna karşın Türkiye 2022 yılını da gelişme ile dış satım hedeflerinin dair çıkmayla turizmdeki gelirlerini temin ve ötesine gitme hedefiyle yürüyor ve bunu başaracak. Çok elan güzel duyum gelecek."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler