USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyonla savaşım açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyonla savaşım açıklaması
11-06-2022 20:03
Gaziantep

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, halis muhlis dünyanın enflasyon, avlu pahalılığı denen olguyla gönül rahatlığı karşıya olduğunu, enflasyonun üstesinden doğmak düşüncesince değme çeşitli gayreti gösterdiklerini belirterek "Mayıs ayında kırıldı inşallah, haziranda az buçuk daha, temmuzda az buçuk daha, ağustosta az buçuk hâlâ kırıla kırıla sene sonundan itibaren başını ağız ağıza aşağıya vermiş ve bu işin üstesinden mevrut ortak iklim alegori yolumuza bitmeme edeceğiz." dedi.

Nebati, AK Parti İl Başkanlığında organizasyon mensuplarıyla ortak araya geldi. Burada mütekellim Nebati, kendisinin yaşamının da teşkilatlarda geçtiğini belirtti. Teşkilatların birlik ortak erke istihsal merkezi olduğunu, AK Parti'yi teşkilatların taşıdığını dile getiren Bakan Nebati, ülkedeki kelimesiz çoğunluğun teşkilatlarda, iş dünyasında mesai harcama ettiğini, tarlasını sürerken, ağaçtan fıstığı, zeytini toplarken dobra niyetle iyilikle çalıştığını; ortak de az ancak sesi baş döndürücü çıkan çığırtkanların olduğunu, bunların da daima "Öldük, yandık, bittik, mahvolduk." diyerek bozuk öykü yaydığını anlattı. Bu güruha gönül rahatlığı usuldan yekta azimli adımlarla işlerini en dobra biçimde hesabına getirdiklerini, mülk düşüncesince çalışıp mesai harcama ettiklerini tamlayan Bakan Nebati, Gaziantep'in yegâne başına 10 bilyon doları aşan ihracatı olduğunu, aut ticarette ortak tomar verdiğini tabir etti.

20 senedir bu coğrafyada nice başağrısı yaşandığını, değme zorlukta AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde yürüdüğünü, "Her zorlukta behemehâl ortak suhulet vardır." düsturuyla ayrımsız sürede da kararlılığıyla atılacak adımların bulaşık analizini en dobra biçimde yaparak bunların üstesinden geldiğini vurgulayan Nebati, birilerinin de daima bozuk şeyler dediğini dile getirdi.

Nebati, 2008'de evren konuşu krizle gönül rahatlığı karşıya kalınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın krizin Türkiye'yi mümas geçeceğini söylediğini, muhalefetten ve içtimai medyadan nice şeyin yazılıp çizildiğini yekta krizin mümas geçtiğini aktararak 15 Temmuz'da bu ülkeyi ziyasız emellere konfirmasyon kılmak düşüncesince vuruş hazırlamaya çalışanlara gönül rahatlığı Erdoğan'ın "Teşkilatlarımız, milletimiz bunlara ayakkabı bırakmayacak" dediğini, en güç günde gine milletle baş başa bunun üstesinden geldiğini anlattı.

17-25 Aralık, Gezi olayları, 2018 düzem ataklarının hepsini geçtiklerini, 2020'de salgının başladığında birilerinin gine ortaya çıkıp "Öldük, yandık, bittik, iklim kararacak, işler bitecek, fabrikalar kapanacak." diyerek ayrımsız minvalde çalıştığına yekta Türkiye'nin Çin'den sonradan dünyada en ortak tomar büyüyen iklim olduğuna ayraç fail Bakan Nebati, 2021'de "Fabrikalar kapanacak." deyince de ülkenin yüzdelik 11 büyüdüğünü kaydetti.

Şimdi Ukrayna'da harp olduğunu, zorlukların bulunduğunu, enflasyonla savaşım etmeye çalıştıklarını tamlayan Nebati, "Onlar 'Öldük.' diyorlar, tığ 'Dirileceğiz.' diyoruz. Onlar 'Öldük.' diyorlar. Biz 'Zorlukların üstesinden geleceğiz.' diyoruz. Onlar 'Gelemeyeceksiniz.' diyorlar. Geleceğiz, bu zorlukları da yeneceğiz, geçeceğiz zira 20 senedir görmediğimiz ortak kriz, ortak başağrısı kalmadı. Hepsinin üstesinden geldik, bunun da üstesinden geleceğiz Allah'ın izniyle. Bizim gayretimiz, milletin duası ve desteğiyle. Hep bu arada bu işin üstesinden geleceğiz." diyerek konuştu.

"Tüm mallarda fiyatlar, besin tutarları karışma iktisap kılmak kadar halis muhlis dünyada artıyor"

Dünya genelinde başağrısı olduğunu, 2 sene bunu hissettirmediklerini, yer yağı fiyatlarının 120 dolara çıktığını özetleyen Bakan Nebati, şunları kaydetti:

"Gaz tutarları almış başını gitmiş. Tüm mallarda fiyatlar, besin tutarları karışma iktisap kılmak kadar halis muhlis dünyada artıyor. Artmayan göz boncuğu obje bulunmayan ve halis muhlis evren da enflasyon, avlu pahalılığı denilen ortak olguyla gönül rahatlığı karşıya. Biz de bununla gönül rahatlığı karşıyayız. Enflasyon var, bunun üstesinden doğmak düşüncesince değme çeşitli gayreti koyuyoruz ve göreceksiniz. Mayıs ayında kırıldı inşallah, haziranda az buçuk daha, temmuzda az buçuk daha, ağustosta az buçuk hâlâ kırıla kırıla tığ sene sonundan itibaren başını ağız ağıza aşağıya vermiş ve bu işin üstesinden mevrut ortak iklim alegori yolumuza bitmeme edeceğiz. Hep beraber. Nasıl yapacağız? Bunu imal ederek yapacağız, dışarı satım yaparak yapacağız. Kamu maliyesi alegori elimizden mevrut tedbirlerle dayanaklık kılmak vereceğiz bu işin hızlandırılması için. Son 2-3 gündür daima izah yapıyoruz. Bakanlığımız, SPK, BDDK, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası arkası esna izah yapıyor. Bu açıklamalarımız bitmeme ederek süreci yürüteceğiz. Ne hazırlamaya çalışıyoruz? Enflasyonla savaşım etmeye çalışıyoruz, ülkenin gelirlerini artırmaya, ihracatımızı artırmaya fiilen bu işleri toparlamaya çalışıyoruz. Bunları yaptıkça üzerimizdeki sıkıntıların çağ geçtikçe de azalacağını göreceksiniz."

Türkiye'nin 21. asrın ülkesi olduğunu, 21. yüzyılda Türkiye'yi kimsenin durduramayacağını tamlayan Nebati, "Yolumuz açık. Kulaklarınızı ona buna vermeyin, Cumhurbaşkanı'mıza verin. 2023 Haziran'ında bizim adayımız belli, Recep Tayyip Erdoğan. Bizim adayımız muhtemelen de kiminle yarışacak o muhtemelen değil. Bir muhtemelen olsa bazısı yeneceğimizi alçalma ediyoruz. Belli olsa da bizim güreşçi çelimli biliyorsunuz, geleni yeniyor, geleni yeniyor, geleni yeniyor." dedi.

Etkinlikte, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ali Şahin, Müslüm Yüksel, Ahmet Uzer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkan Eyüp Özkeçeci ve partililer amade bulundu.

Bakan Nebati, hâlâ sonradan Kalealtı civarındaki esnafı görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler