USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Yatırımcımızın önünü kesenlerle savaş etmeyi biliriz

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati,"Yatırımcımızın önünü kesenlerle uğraş etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların uğrunda kılıç duracağız." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Yatırımcımızın önünü kesenlerle savaş etmeyi biliriz
20-03-2022 15:44
Şanlıurfa

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslenerek,kente yatırımların bitmeme edeceğini anlattı.

Hiç kimsenin bu ülkede envestisman meydana getirecek girişimcilerin önünü kesip bariyer koyamayacağını vurgulayan Nebati, "Yatırımcımızın önünü kesenlerle uğraş etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların uğrunda tığ duracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye bulunan harbinde en önde revan akıncılar adına bizi görebilirsiniz. Bu engellerin uğrunda tığ dururuz. Gerek kamu-özel teşrikimesai projeleriyle lazım direkt yatırımlarla tığ bunu yapacağız." diyerek konuştu.

Bakan Nebati, müşkülat yaşadıklarını, şu anda dünyada mal ve yer düşman fiyatlarının yükseldiğini dile getirerek şöyleki konuştu:

"İki sene süresince yansıtmamaya himmet ettik ve Türkiye dünyada kendisini fazlalık adına ayrıştıran en ehemmiyetli devletlerin başlangıcında geldi. 2020'de evren küçülürken büyüdü, 2021'de koşa haneli yüzdelik 11'lik birlikte büyümeyi sağladı. Şu anda enflasyonun baskısı altındayız. Halledeceğiz, 20 senedir ne sorunu çözmedik. 20 senedir başlangıç döndürücü elan devasa sorunların üstesinden geldik. Allah'ın izniyle siz değerli üyelerimizin desteği ve duasıyla bu işlerin üstesinden geldik bundan böyle da geleceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde topu topu kabin üyeleri, bakanlarımız, milletvekillerimiz, şehremaneti başkanlarımız tamamımız fakat tamamımız siz değerli üyelerimizin emrindeyiz. Çalışıyoruz, çalışmaya bitmeme edeceğiz ve enflasyonla elbette uğraş edileceğini en elleme bilenlerdeniz. Bugünler geçecek. Unutmayın değme zorluktan sonraları birlikte kolay vardır. Bu ülkede 2 sene ilkin müstevli başladığında 'bu diyar öldü, bitti, yandı' diyenler 2 sene içindeki büyümeyi, gelişmeyi gördükçe kafalarını duvarlara vurdu. Ama iptila etmeyin bugün kötümserlik yayanlar, bugün kişilerin moralini bozmaya çalışanlar tığ Londra'ya gidip Türkiye'yi anlatıp Türkiye'ye envestisman çekmeye çalışırken gidip Türkiye'yi yakınma edenlere sesleniyorum. Biz çelimli birlikte ülkenin temsilcileriyiz ve bu diyar Allah'ın izniyle on paralık hiç kimseye eyvallah etmez ve dilenmez. Biz çelimli ülkenin medeniyetine eş bulunan geçmişten tevarüs fail enerjisini bilici birlikte ülkenin temsilcisiyiz. Zorluklar uğrunda başlangıç eğmeyiz. İki sene ilkin de 'bu diyar yandı, bitti' dediler, elbette 2 sene süresince yanıldılarsa bundan böyle da yanılacaklar. Tekraren söylüyorum, bu çetince evren koşullarının üstesinden geleceğiz."

"Millet Türk lirasına güvenmeye başladı"

Türkiye tutum modelinin birlikte gerçek bulunduğunu ve dünyanın bu modeli şu anda izlemeye aldığını özetleyen Bakan Nebati, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Döviz tutarları akla yatkın gidiyor, bu kez başladılar sormaya 'niye akla yatkın gidiyor, ne yapıyorsunuz?' İnanç mevcut inanç. Millet Türk lirasına güvenmeye başladı. Millet Türk lirasıyla iş yapmanın güzelliğini yaşamaya başladı ve millet, girişimcilerimiz iş yaparken enflasyonun üstündeki birlikte faizle değil enflasyonun başlangıç döndürücü fakat başlangıç döndürücü altındaki oranlarla iş yapmayı öğrendi. Millet Türk lirasının gücünün farkına vardı. Şu çetince eyyam geçecek, enflasyonun üstesinden geldiğimiz üzere şu karamsarların da üstesinden gelmeyi bu budun bilir. Siz elleme olun, elleme bakın, pörsümemiş olun, bayrağınıza eş çıkın, ezanınıza eş çıkın, Kürt'ü, Arap'ı, Türk'ü, Çerkez'i katiyen ayrımcılık yapmadan bütünlük ve berberliğimizin uhuvvet ruhunun bizlere getirmiş bulunduğu o özgüvenle akıntı edin, optimist olun. İyimserlik bu toprakların en elleme özelliklerindendir. Karamsarlar daima hata şeyler söylerler, daima ağlarlar bizim ağlayanlarla işimiz yok. Biz ancak, zulme uğrayanların gözyaşını silmeyi biliriz. Yalan, dolan, 'ülke battı yandı, bitti' diyenlerin gerçek olmayan gözyaşlarına katiyen pirim vermeyiz. Bu diyar çelimli birlikte ülke. Allah'ın izniyle bu diyar Allah da razı budun de razı 20 senedir bizi elbette fariza etmeye getiriyorsa bundan böyle da getirmeye bitmeme edecek. Çünkü tığ imanla işlerimizi yapıyoruz, tığ nazikâne yapıyoruz, tığ milleti başımızın üzerinde taşıyoruz. Biz 'milletin hizmetkarıyız' deriz onun düşüncesince işimiz elhamdülillah değme zorluktan sonraları kolay misalinde bulunduğu üzere haydi haydi çözülüyor ve yürüyor. Onlar konuşsunlar, onlar yakınma etsinler, onlar namüsait baksınlar, onlar gayrimenkul dışına duyum çalsınlar, onlar toplumsal medyadan olmadık iftiralar atsınlar, onlar ne yaparlarsa yapsınlar ele geçiren tığ olacağız biz. Biz bu arada oldukça, bu arada akıntı ettikçe daima bu arada yürüyeceğiz."

"Bunların yaşamı yalan"

Bakan Nebati, 20 Aralık öncesinde adının uğrunda profesör, doçent titri olanların, yılların siyasetçisi bulunduğunu kanıt edenlerin halkı kandırdığını anlatım ederek, şunları kaydetti:

"Gidin dedi döviz alın', yapmayın dedik, bu akilane birlikte bilinçlilik değil, hesaplı gerçeklikler bunu karşılamıyor dedik bizimle dalavere geçtiler ve karacılık atmaya bitmeme ettiler. Her çeşitli manipülatif, düşüntülü söylemden vazgeçmediler. Hatta ihanete vasıl laflar söylediler, ne beli 20 Aralık'ta düzeldi. Geçen birlikte toplumsal iletişim araçları oyunuyla gene manipülatif işler yaptılar. 'Ülkede ay gün çiçeği antagonist bitti' dediler, gerçek olmayan belgeler, gerçek olmayan resimler ve ya kampanya karşıcı birlikte marketteki fotoğrafları paylaşarak millete günebakan stoku yaptırdılar. Bir salname ev stoku karşıcı ev kadınları beli ve yağları stokladılar. Değerli kardeşlerim, bunların yaşamı yalan, esassız dair oturmuş birlikte hayatları var. Siz bizim söylediklerimize bakın. Ne devir yanılttık, Sayın Cumhurbaşkanımız ne devir yanılttı. Biz akilane bulunan şeyleri söyleriz, zinhar ha toplumsal medyaların size uydurmuş bulunduğu esassız dolanla akıntı etmeyin. Bu stokçular mevcut ya birlikte de bunların ortakları mevcut birlikte de kendisi yağ ürettiği biçimde yağın Türkiye'de birlikte iş olmadığını bilmiş bulunduğu biçimde çıkıp 'yağ sorunu var' diyenlere aldırış etmeyin. Biz varız, çalışıyoruz ve yolumuza bitmeme edeceğiz."

AK Parti hükümetlerinin Türkiye'de 20 yılda değme bölgede başlangıç döndürücü bilinçlilik yaptığını aktaran Nebati, esbak devirde Viranşehir'de kişilerin hekim ve derman bulmada zorlandığını anlattı. Nebati, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Şimdi elhamdülillah yolda yürüyenler anlı açık, başı sarp birlikte biçimde 'bana fariza fail hastaneye, bana fariza fail doktora gidiyorum, ilaçlarımı da istediğim eczaneden alıyorum' diyor. Minnet yok, Ahmet'e, Mehmet'e, Veli'ye minnettarlık yok. Hiç hiç kimseye minneti yok. Bu mutluluk her insanın ihtiyacını karşılayacak güce sahiptir. Onun düşüncesince çabucak sağlıkta, yollarda, hastanelerde değil, havaalanlarıyla, defans sanayileriyle engellenmeyen çelimli aut politikasıyla dünyada Türkiye var, Türkiye mevcut dedirtecek birlikte gücümüz de mevcut elhamdülillah. Türkiye güçlü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile elan da güçlü. Karadeniz'de, Akdeniz'de birlikte gerilim mi mevcut Türkiye, dünyada birlikte gerilim mi mevcut Türkiye, birlikte dava mu mevcut aha Türkü, Kürt'ü, Arap'ı ile birlikte arada bu arada akıntı eden, Kabe'deki kişilerin duasını meydan birlikte Türkiye var, birlikte önder mevcut elhamdülillah. En asliye şehremaneti hizmetlerinden habersiz olanlara belediyeciliği öğrettik. En asliye hizmetlerden hakkı olanlara haklarını en elleme biçimde verdik. Projeleri tezgahlarda, raflarda dursun diyerek yazmadık çizmedik, uygulansın diyerek kesintisiz demeden fiilen adına getirdik. Şanlıurfa'ya, Viranşehir'e yüzlerce projeyle geldik, gelmeye de bitmeme edeceğiz."

Nebati, kente gelmeden ilkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü ve ilçenin gereksinim duyan branşlardaki hekim atamalarını civar gelişmemiş yapacaklarını belirttiğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da ilçedeki yer yolu yapımının programa alındığını iletmesini istediğini aktaran Nebati, TOKİ çeşidinden da Şanlıurfa'ya 1000 şişman konutun yapılacağını anlatım etti.

"8 milyon dekar sahası sulamaya açmış olacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabin toplantısı sonrası açıklamış bulunduğu gün enerjisi santralleri ve sulama kanallarıyla ilgilendiren bilgileri erte açıklayacaklarını özetleyen Nebati, şöyleki bitmeme etti:

"Gıda maddelerinde KDV'yi yüzdelik 8'den 1'e düşürdük, zirai abonelerde elektrikte KDV'yi yüzdelik 18'den yüzdelik 8'e düşürdük. Güneş enerjisi santralleriyle size açık adına birlikte bilinçlilik söyleyeyim. 3 sene içinde Şanlıurfa'da erke gereksinimi zirai abonelerde sıfırlanmış olacak. Ürettiğiniz birlikte tomar elektriği de satacaksınız. 3 sene içinde çiftçilerimiz birlikte elan elektrikle ilgilendiren 'şu sorunu yaşadım, satmaca sorunu yaşıyorum, elektriğim kesildi, karşılayamıyorum, erdemli geldi' demeyecek. Size erte açıklayacağımız koşullarla öylesine olanaklar vereceğiz ki Viranşehir, Şanlıurfa ve Türkiye, gün enerjisini kendisi üretecek. Kendisi üretecek ve ürettiği gün enerjisiyle de zirai üretimde inşallah patlama yapacak. 1000 Megawatt GES tesisi kurulması yerinde 2 yılda Türkiye gereksinimlerini karşılıyor ve 800 bin hektar doğrusu 8 milyon dekar sahası sulamaya açmış olacağız, yapacağımız yatırımlarla.".

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci de selamlama hitabı yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler